Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 193
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, малко малоумен въпрос, но...
Голям проблем ли е,ако преди инжекцията не съм минала кожата със спирт?
Имам вече доста синини и все търся място по 5 минути къде да си я бия и днес почистих мястото, но май я бих по встрани от почистеното. Та въпроса ми е, има ли някакъв риск за нещо?

Благодаря...

# 571
  • Замък сред облаците
Не.

# 572
Момичета кога е е най хубаво да се слага инджексията вечер или сутрин.

# 573
  • Замък сред облаците
Сутрин е най-практично откъм изследвания и после за раждането (понеже повечето тръгват вечер).

# 574
Имам 2 въпроса:

Бременна съм в началото на 5-ти месец и вече имам някакво коремче- докога мога да си позволявам да си слагам инжекциите в корема? Имам буци, които минават за седмица- две и вече трудно намирам място къде да си я слагам, но все още намирам- поизместих към паласките.

Чета на някои места, че ако се ражда секцио трябва да се спре Фраксипарина преди операцията, а хематолога ми каза, че не трябва да се прекъсва. Къде е истината?

# 575
  • Замък сред облаците
До края може да се бие в корема, ако успявате да хванете гънка. Ако е планирано секцио или индукция - последната инжекция е 24 часа преди процедурата. Следващата е 24 часа след процедурата (понякога и по-малко, което е ок).

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 08:09 от АА

# 576
До последно може да се бие в корема, стига на вас да ви е комфортно.
Аз и с предишната бременност и сега слагам само там.
Предният път последно сложих, както АА е казала, 24 часа преди планираното ми секцио. След това в болницата ми ги слагаха в ръцете, което беше доста неприятно.

# 577
Започнах да слагам инжекциите на паласките отстрани, супер безболезнено се оказа. Има бучки от време на време, както и сърбеж, но за няколко часа ми разминава

# 578
Момичета, къде мога да се ориентирам за референтни/допустими/препоръчителни стойности след направено изследване на Анти 10? Бременна съм и съм на терапия с Клексан 0,4, след два дни на консултация с Хематолог. Но дотогава ще съм в чудене дали стойностите са в норма.

# 579
  • Замък сред облаците
Референтните стойности на лабораторията трябва да са дадени за конкретното изследване - понякога имат леки разминавания заради реактивите, които ползват. Примерно Св. Екатерина дава 0,1-0,3; Токуда май бяха 0,2-0,6; а НКБ 0,2-0,4.
Оптималните стойности, които бременните трябва да държат са между 0,2 и 0,4. Под 0,2 - медикаментът няма достатъчна активност (дозата е недостатъчна), над 0,4 е прекалено активен (дозата идва силна).

# 580
Благодаря Simple Smile

# 581
Дами, някой пил ли е парацетамол и след три часа да си е сложил фраксипирин? Днес много ме боля глава и пих един парацетамол и след 3 часа си сложих фраксито и сега ме е страх дали не направих грешка. Дали това няма да навреди на бебето.

# 582
  • Замък сред облаците
Няма, спокойно. Но не поствай въпроса си във всички възможни теми. Като те притеснява нещо търсиш в гугъл има ли взаимодействия между лекарствата, ако толкова не можеш да изчакаш Simple Smile.

# 583
Няма, спокойно. Но не поствай въпроса си във всички възможни теми. Като те притеснява нещо търсиш в гугъл има ли взаимодействия между лекарствата, ако толкова не можеш да изчакаш Simple Smile.
Благодаря. Потърсих в гугъл, но информацията беше противоречива и много се притесних,( все още съм нова в тези материя и много се обърквам) , а дамите в тези теми са много навътре с материала и затова реших да попитам. ☺️. Извинявам се ако е станал проблем, просто се притесних много. Благодаря много.

# 584
  • Варна
Добро утро момичета, бременна съм в 20г.с. и съм на клексан 0.4 всеки ден. Имам пуснати направления за APTT, фибриноген и D-димер, но досега винаги съм пускала с Анти Х фактор и знам че при него трябва да са минали 3-4 часа от слагане на инжекция. Знаете ли , ако пусна другите показатели без Анти Х фактор дали пак трябва да е минало време от инжекцията?

Общи условия

Активация на акаунт