Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 171
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Не е необходимо да съобразяваш коагулационните показатели с времето за биене. 🤗

# 586
Здравейте, има ли такива от вас които са приемали дузофарм 50 3х2 ? Вмомента съм в 33 г.с на клексан 0,4 и натаспин всеки ден но плода изостава с 2 седмици и АГ днес ми изписа дузофарм. Коаголационните ми изследвания са в норма преди 2 дни бях на консултация при доц Конова.

# 587
Момичета,

На някоя от Вас случвало ли й се е, след като са минали 5-6 часа от поставянето на инжекцията, да започне да тече кръв от мястото на поставяне? За почти 7 месеца слагане, за пръв път ми се случи, та не знам дали е нормално. На някоя от Вас случвало ли се е?

# 588
  • The point of no return
На мен ми се случи това, след като реших да бия в паласките. На сутринта се събудих и в леглото беше мазало...Повече там, не. Направо като дупка ми беше станало мястото на убождане, не можах да разбера защо, но доста кръв изтече.

# 589
  • Варна
И на мен ми се случи няколко пъти, в паласките ги слагам. Отдавам го на това, че не съм нацелила правилното място за биене и без да искам съм го докоснала после.

# 590
  • Замък сред облаците
При мен накрая се случваше. Слагах лепенка отгоре и избягвах мястото няколко дни.

# 591
И на мен ми се случи в паласките.
В този ред на мисли, докога си ги слагахте в корема? Аз съм в почти 6-ти месец и все още намирам  гънка, но редно ли е и докога?

# 592
  • Замък сред облаците
До края и след раждането. Не съм си била другаде освен в корема.

# 593
От инжекци подува ли се корема защото аз в корема си ги слагам ? 10+2 дни съм

# 594
  • Замък сред облаците
Не.

# 595
И на мен ми се случи в паласките.
В този ред на мисли, докога си ги слагахте в корема? Аз съм в почти 6-ти месец и все още намирам  гънка, но редно ли е и докога?
И аз си слагам в корема само. Около 5ти-6ти месец слагах няколко пъти в паласките, но не ми беше удобно и също имаше няколко капки кръв веднага след поставяне и малко след това и отново се върнах на корема около пъпа.

# 596
Аз вече влизам в 9ти месец и си слагам само в корема. Смятам да е така до края.
С първата бременност бях по същия начин. Бих си последната инжекция 24 часа преди секциото.
Вече след операцията, в болницата, ми ги слагаха в ръцете и беше много неприятно и болезнено.
Ако се притесняваш, че биейки в корема, по някакъв начин ще засегнеш бебето, недей. Няма никакъв начин иглата да стигне до него. Особено, че ти хващаш кожна гънка и биеш в нея.
На мен в момента ми е най-лесно да си намирам място или като съм седнала или легнала.

# 597
Аз от доста време вече ги бия в краката. Просто от началото на бременността до 15 гс слагах сутрин и вечер Пролутекс плюс Фракси (впоследствие минах на Клексан), и сега изобщо не намирам място в корема, където да влезе игла. В болницата даже се радвах, като ми ги бият в ръцете, че давах малко почивка на корема. На мен не ми е толкова гадно нито в ръката, нито в крака.

Относно спирането преди раждане, хематологът каза 24 до 48 часа преди секцио да го спра, а АГ каза 3 дена преди това, та сега се чудя кого да слушам...

# 598
  • Варна
И на мен хематолог ми каза да спра 24ч преди секциото, а Аг 5 дена по-рано 🙄 Не смятам да рискувам точно накрая и ще послушам хематолога.

# 599
Момичета, здравейте! Да пиша и в тази тема. Аз съм една от тези с изписано Фракси 0.4 след позитивен тест. Досега имам 3 аборта, като последния е напълно необясним - заради хематом, със здрав ембрион.
Откриха ми 4 различни мутации (разширен пакет) тромбофилия - всички нискорискови, но хематалога каза - с 3 аборта и тези мутации - задължително Фракси.
Искам да ви попитам, понеже съм доста скептичен и критично мислещ човек по природа и се занимавам с данни - може ли да ми разкажете пишещите тук "щастливи" истории за дами, които са родили здраво бебе или са в напреднала бременност, поради биенето на Фракси... Много ще ми помогне.
Причината е, че вече изчетох всички научни изследвания по въпроса и научния консенсус, включително в списание Nature от 2024 г. е, че нискомолекулиарните хепарини нямат никакво влияние и подобряване на раждаемостта при вродени тромбофилии и при повтарящи се аборти... А това много ме отчая, защото това ми е последният ход за терапия, след като всички други милион и едно изследвания не показват отклонения...
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт