Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 23 984
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Аз поставям сутрин, по-удобно ми е.
В миналата тема писах, че имах проблем при поставянето в паласките, вече е окей, въпреки че е доста чувствително. Слагам повечето инжекции в корема като набарам гънка, по-безболезнено е.
Благодаря, АА Purple Heart

# 46
  • Замък сред облаците
Кактус, за да е достоверно антиХа, се слага поне няколко дни подред в един и същи час. Така че една седмица в 4 сутринта слагане - ми не е яко. Естествено, ако се налага ок, ама може чисто и просто цяла бременност да се слага рано сутрин към 7-8ч и трите пъти в които се пуска антиХа да си идеш на обяд. Някак по-човешко е.

Анонимна, моля те ползвай скрит текст. Изследванията са ти идеални, направо за завиждане.

Ле Стрейнж, моля. Гадни са паласките, аз съм пробвала два пъти там, ама то още преди да забия иглата е супер чувствително. И накрая все се отказвах щото бога ми, навсякъде минават венички там.... Но пък нямах проблем с коремните гънки, отглеждам си тлъстинка само заради инжекциите хаха, както се бъзикам с мъжа ми.

# 47
Опс извинявам се, сега ще се поправя 😀 благодаря отново за отговора.

# 48
Ох, аз имам точно едни 5-6 см, дето стават за бодене, чак ми е тъпо, че нямам мазнинки малко повече.

# 49
АА, благодаря ти, значи примерно 5 дни в 6/7ч сутринта е добре и в 10/11ч за кръв. 🍀
Стана ми любопитно, в кои седмици е препоръчително да се пуска антиХа и можеш ли да препоръчаш лаборатории?  Май в Синево имаше, но не съм сигурна.

# 50
  • Замък сред облаците
В болнични лаборатории 😅, трябва да провериш където има сърдечносъдово отделение дали го правят в клиничната лаборатория. За София, Варна и Пловдив знам че има къде.
Синево поне преди няколко години пращаха АнтиХа в Германия и резултат след 10 дни… сега не знам как е.

За седмиците - мен ми искаха първо в 14 седмица,  после през около 2 месеца - тоест към 22 и 30 седмица някъде. Но аз бях с нискорисков вариант и знам че при някои е по-начесто. Това само за антиХа. Факторите на коагулацията пусках всеки месец.

# 51
Аз пак ще се обадя непопитана, ама… Grinning На мен ми казаха, че тестът най-добре в Токуда, защото там поддържали добри реактиви (не знам какво значи това точно).

# 52
  • Замък сред облаците
НКБ, Токуда, Св. Екатерина и Хематологията (НСБАЛХЗ) са адекватните варианти в София. Токуда е 24/7. Аз предпочитам Св. Екатерина щото няма навалица, а и е специализирана болница със сърдечно-съдови и всичките им пациенти кажи-речи са на някакви терапии.
НКБ също, но там се запазва час за месец напред.
Варна - Св. Марина
Пловдив - Св. Георги мисля че беше
Само че Кактус е от Бургас.

# 53
АА, много ти благодаря 🤗❤️❤️❤️ Имам надежда за болница Сърце и мозък.

# 54
АА, много ти благодаря 🤗❤❤❤ Имам надежда за болница Сърце и мозък.

Ще те разочаровам, но за жалост не са и чували какво е Anti- Xa.
Трябваше да си пусна тест на 21.08. Предварително им се обадих по телефона, за да попитам може ли да си го пусна вечерта, понеже лабораторията им е 24/7, но не бях сигурна как ще е с плащането. Говорих с трима души и уж се разбрахме, но се оказа че никой не ме е слушал какво искам да изследвам. Когато отидох в спешното ( трябваше там да платя) обяснявах на общо 4 човека, какво искам да изследвам, защо съм там посред нощ, а не сутринта, как се пише това Anti-Xa и че не го бъркам. После отидохме в лабораторията и започнах обясненията на ново. Rolling Eyes
Дамата не беше чувала за това изследване и каза, че сигурно е нещо ново което те НЕ правят…
В крайна сметка се консултирах с Тончев и ще ги пусна при следващото ми ходене в София.
А да, ако все пак бях пуснала някакви изследвания трябваше да ги заплатя двойно. Това също никой не ми спомена предварително.

# 55
Sisbs, да....знам. Обадих им се още, когато писах тук. Добре, че не е задължително това изследване. Надявам се другите ми показатели да са наред и да няма нужда да изследвам Анти Ха 😁

# 56
Пожелавам на всички прекрасен финал, без много много главоболия!
За жалост живеем в 4- тия по големина град в България, а дори и тук имаме затруднения за някой изследвания… Преди две седмици играх филма “ Изследвай витамин К1 и К2”.

Kactus, удобно ли е да ти пиша на лично за обмяна на опит относно АГ в Бургас? Виждам доста пропуски в моя за тромбофилията и искам да намеря някой по- запознат. Така или иначе ще продължа да ходя и на частно в София, но ми трябва и някой в Бургас.

# 57
Здравейте! Имам изписана терапия от имунолог след генетични изследвания при положителен тест всеки ден аспирин за няколко седмици и Фраксипарин 0,4 всеки ден. Обсъдихме го и с АГ, та първоначално се зачуди защо и двете, но се довери на имунолога. Вашият опит какъв е - имали ли сте предписани и двете в начална бременност? Имам един мисед в миналото и гестационен диабет.

# 58
  • Замък сред облаците
Така попитано никой не може да отговори. Зависи от проведените изследвания и резултатите им - някои налагат прием на аспирин, други на инжекции, понякога се комбинират нещата за определен период или по-голямата част на бременността.

# 59
Здравейте,
Имам следното питане:
Хомозиготен носител съм и всеки път при инвитро опитите след трансфер ми изписвана фраксипарин от ден 1. Сега съм с положителен тест за бременност, но по нормален начин. Моята АГ при която ходя за първи път ми каза, че няма нужда да се изписва преди да се установи бременност. Аз съм с 8 дни закъснение и не се вижда ясно на ехографа.
Някой да има някаква представа какво е редно в тази ситуация?
Имала съм спонтанен аборт и тогава не беше установено, че имам този проблем.
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт