Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Август'24

• 144 597
  • 1 690
  •   1
Отговори
# 105
На EU38 отговаря IT42

Pippi 🤗🙂
за роклята
Скрит текст:

и

и

и едни по-неутрални

Ауууу Копче, как си се докарала 🙃 като кадъна.

# 106
Здравейте, прекрасни! Майола да се разпише, че е добре моля!
Вчера пристигна и втората (черна) пола от зара. Греда - както казва Макадамия, директно я оставих. Днес чакам доставката от Манго, дано малиновата рокля ми хареса. Ако не, отива при щерката, няма да се занимавам с връщане.
Скрит текст:
Аз след неуспешен опит да си разбия носа, за сметка на огромна синина под лакътя, все пак намерих време да посетя специализирано здравно заведение. Измерено кръвно 180/110 и вече съм част от хипертоничната малтийска група с ежедневна доза коверсил до живот. Ще трябва да продължа с ежедневното мерене на кръвното и да не забравям да си пия хапчето. И като отговорна баба да ходя да си го получавам (безплатно е) всеки месец от аптеката - явно е време да си призная, че младостта не е вечна. Разочарована съм, все се надявах да е моментно състояние, следствие от стрес и кофти емоции. Док каза 1-2 кафета и чаша вино може, но цигарите трябва да откажа.
Оплаках се!

# 107
Magni, важното е да си здрава.Има хора млади, а пият една шепа лекарства.Не го приемай така.Пусни си един липиден профил като имаш възможност.

# 108
  • София
Магни, моят мъж пие лекарства за кръвно и холестерол от няколко години, малко след 40 започна. Като и преди това е бил вероятно с високо кръвно, но не е ходил на лекар. Не го приемай като нещо кой знае какво, пиеш лекарството и си живееш живота. Ако можеш да спреш цигарите, чудесно, това е винаги добра идея. Моят нещо не може да се мотивира.
Чакам и аз Майола.
На мен Копче ми харесва с всички бански.

# 109
  • Бургас
Магни, и аз приемам тежко промените от възрастта, може би защото живея с мисълта, че мога да отложа или да избегна някои от тях.
Дано да ти хареса малиновата рокля

# 110
Магни как рака за постоянно!

За инфо запитах италианския сайт и ми отговориха, че доставката в момента е безплатна за всички европейски държави

# 111
  • София
Магни, много хора пият лекарство за кръвно от ранна възраст, без да са обездвижени, с повече килограми или каквото и да било друго, с което асоциираме това състояние. Приемът им не те прави възрастна. Ще намериш начин и режима как да нагодиш, без да жертваш кой знае колко радости от живота.

Покрай копче и аз взех да си броя банските. Пробвах новия, който си взех за 9 лв. от СЛС, ама нещо горнището наистина детско - широка обиколка, която не мога да променя, а чашките мънички, дори и за моят А-размер. Не че не стават, но е рисково, ако нещо много се раздвижа на плажа.

# 112
  • София
Магни как рака за постоянно!

Лекарствата за кръвно обичайно са до живот, особено ако има и фамилна предопределеност. Това е състояние, което ако не е временно, логично е хронично и за това.

# 113
Да да , зная че са за постоянно, не се изразих правилно.
Исках да кажа, може би с проследяване, нещо друго да няма като причина, стрес както е писала Магни. От раз хапче до живот.

,

# 114
  • тук-там
Магни, кураж, момиче! Виж го от добрата страна - ще махнеш цигарите, а те вредят и на друго! Иначе си мери кръвното, следи се. Понякога никак не е лесно да се нацели точната терапия. Това в момента ти е важно. Другото важно са роклите и грижата за себе си. Ще ти донесе утеха. Стискам палци бързо да регулираш кръвното! Прегръдки!

# 115
Аз още не съм стигнала до плаж. Тази година съм беличка както никога до сега.
Мацки то е ясно, че промените са неизбежни. Бръчки и подобни не ме тревожат. Като човек, който дори аналгетици не е приемал през живота си, дори бих казала че съм небрежна защото просто рядко боледувам даже никак, леко ме депресира необходимостта от ежедневен прием на лекарство. Без значение за какво.
Мариета имам назначени посещения за проследяване. Но аз от десетина дни записвам какво показва апарата ми за кръвно и цифрата не е еднократна, а по скоро постоянна.
И да обременена съм фамилно. Баба, татко, мама - всички са в групата.

# 116
Много ми харесва темата тези летни месеци, въпреки че доста пропуснах. Харесва ми настроението и приключенския дух, който витае. Копче, харесвам как разказваш истории.
Агент, присъединявам се към идеята монохромна да е такъв, без акценти. Харесвам.
Напоследък се улавям, че не съм потребителки настроена. Освен две пижами и едни Нока, друго не съм пазарувала. А, една прекрасна копринена екрю риза.  Планувала съм часовник, още не съм сигурна за модел, така че отлежава. И кросбоди чанта за телефона

Магни, може би не е резонно да коментирам, предвид медицинските ти прегледи, но кръвно се вдига и при проблеми с бъбреци.

# 117
Magni M,

Скрит текст:
От групата на пиещите лекарства за кръвно и пулс да кажа, че не е дошъл края на света. Изненадана съм само колко бързо са ги изписали. Преди да почна да пия лекарства за кръвно, мина около половин година, няколко функционални изследвания, 4 пъти холтер, плюс обичайните кръвни, липиди, хормони и т.н 3 месеца подред, холестерола го бях свалила вече. После мина още  половин година през която смених 2-3 вида лекарства и дози, докато ми напаснат тези, които да ми действат най-добре.

# 118
Magni, въобще не е гаранция, че доживот ще си с високо кръвно и ще приемаш таблетки за това. Да, има и такива случаи, но аз не бих се заричала, че твоят е 100% такъв с един преглед при лекар.
Посещавам кардиолог два пъти годишно заради ритъмно нарушение, което е обследвано задълбочено и не се дължи на патология, а на емоционалната ми природа. Вдигам кръвно понякога, взимам назначеното лекарство "при нужда". Така е и записана терапията в листа от последния преглед. Виж, тези за ритъма си ги взимам, защото е кошмар да се събудиш посред нощ със сърце "в гърлото" и пулс 220 удара в минута...
Взимай лекарствата сега и се следи. Може да дойде момент да трябва да ги намалиш, защото ще свалят твърде много кръвното, а може и да ги спреш. На мен ми изписаха 10 мг еднократно на ден, а сега взимам от дъжд на вятър по 1/4 от това количество при въпросната "нужда" (разбирай - като ме ядоса някой у дома 😃).

# 119
  • тук-там
В тази възраст и хормоните повлияват и експонират доста симптоми. Аз също смятам, че са нужни много изследвания, за да се сложи диагноза и да се нацели терапията.

Общи условия

Активация на акаунт