Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Август'24

• 144 556
  • 1 690
  •   1
Отговори
# 60
Дай линк, ти беше давала, но го изгубих! Wink

# 61
По повод косите и пресушаването - откакто спрях химичната боя и минах само на къна и с домашен сапун да я измия е мека. Шегата настрана, но снощи се измих с бебешкия шампоан на синът ми и косата я усещам супер мека и приятна на допир. Според мен всичко е до косъм, един и същ продукт седи различно при различните хора.
Имах шампоан и балсам CHI за къдрава коса, но ми пресушаваха на мен косъма и не ги усещах добре…Коприната не съм я ползвала.

# 62
Адаш, че и аз съм на къна, до сега така сухи не са ми били крайщата! Иначе CHE  много добре олиото ми се отрази!
ПП Ох тази година обслужването по морето е ужасно. Аз ли съм изнервена, но персонала имам чувството, че е пълен брак!

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 16:57 от mimi.7299

# 63
  • тук-там
Дайсън става за всякаква коса. Не пресушава и не уврежда. Аз ползвам системата dyson airwrap - сушене, изправяне, къдрене.
И мм харесва къси рокли и показания модел от Макадамия. И не е само той. Но аз вече не нося подобни. Някак ми е за лолитки, не за 50-годишна жена. Така че Макадамия, слушай си вътрешния глас!

# 64
Тези, базовите които си бяха, най-харесвам
https://www.zlatnaribka.com/lalga/seamore-za-vazstanovyavane
Но си мисля дали маската няма да ти дойде силна, защото ти не си изсветлена като мен - май по-добре балсам само да запечата влагата в косъма.

# 65
Мерси, запазвам си го! Само шампоана ще пробвам!

# 66
Mtz, дай ми моля те пак линк към твоя модел Дайсън 🙂
Уж запазих, а не го намирам

Много харесвам модела на Макадамия, но да - има едно момичешко излъчване в такива рокли. Зелените ми листа е такава кройка, радвам се че я пуснахме до средата на коляното; и пак - с ниски сандали/балеринки ми харесва, на токчета тц.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 11:59 от Al Georgieva

# 67
  • Бургас
Йен, има живот и след 50 😊. Гледам да не се замислям много за цифрите. Всяка от нас има свой живот и не искам да обобщавам, но в един момент разбрах, че е вредно да даваме всичко от себе си. Защото ресурсите не са неизчерпаеми. Затова е важно да храним душата си, с храна, която обичаме, със сладкиш, който само опитвам 😂, с гледка, с приятели, с преживявания.

Идеално го каза Purple Heart не бих могла по-добре.
Мими, полата е супер и наиситна много подходяща за Ал, и аз не бих я върнала. Пази се и не се натоварвай, възстановяването си е  сериозна работа.
Макадамия, дай боже на всяка да е такава леличка!

# 68
  • София
Благодаря за новата тема! Hug

Нямах време да пиша повече вчера. В движение съм и докато се върна да редактирам поста си, гледам нас моят пост- Нова тема. Simple Smile

Чека, за Балос си много права! Ние и миналият път (2016) и сега - все по обедно време и в най-голямата жега се изсипваме там! По оня коларски, живописен път с козите.

Козята пътека и стръмните камъни за слизане към плажа.

Познавам добре тази пътека и този път съм предвидливо добре слънцеопакована Simple Smile

Невероятна красота! Това са Малдивите на (Крит) Европа!

А, вие с лодка или по пътеката бяхте?

Нощният живот в Ханя! Кипи от живот това място!

Скрит текст:
Върнахме се в същата таверна, в която ходехме преди 8 г. Там сервитьорката беше българка и се сближихме много и все там ходихме. Писала съм много ласкаво ревю тогава за тях в Trip advisor и съм щастлива, че 8 години по късно, все още държат на качеството и вкусната храна там! Сервитьорката вече е в Холандия. Пардон. Нидерландия. Питахме. Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 08:27 от kopche

# 69
Копче, шапо̀, че сте превзели пътя.ММ ще мрънка на този припек.Много красиво излежда.

# 70
  • София
Копче, много красиви гледки! Хубаво да изкарате!

Дайсън и аз го заглеждам някакво време, но не за прически, че такива така или иначе не мога да правя, а за щадящо сушене на косата зимата. Свидят ми се обаче толкова пари, ако го взимам само заради тази му функция.

Днес сутринта времето ме подлъга и съм тотално неадекватно облечена като за вятър. Но пък хладинката ме радва.

# 71
Цитат
Няма шанс някой да си позволи да ме щипе по бузите, удрям ръката в зародиш, много съм зла😁Това го мразя от дете.
Това аз съм го писала. От дете мразя този "жест", да не говорим между големи хора. Веднъж ми се случи изневиделица от един връстник, посегнах светкавично - отговорих с щипване и аз - и така, доста понатиснах.

И според мен късата червена рокля е за връщане откъдето и да я погледнеш.Коментарите на близките и роднините естествено са ласкателни, но аз съм чувала коментари на минувачи към по големи жени с къси поли и рокли - от мъжкото съсловие доста хумористично насмешливи /особено от по младите мъже/, от дамското - неодобрителни.

Мими,  в темата за къдрави коси много хвалят маската с ленено семе. Аз съм я пробвала, хареса ми ефекта, пробвай ако искаш. Рецептата за домашна маска с ленено семе
Скрит текст:
Нужни са:
– 60/30 грама ленено семе
– 1/1/2 литър вода
– (по избор): няколко капки етерични масла.

Съставките се слагат в тенджера и се оставят да заврат; след завиране намалете силата на огъня и оставете да покъкри за 40 минути, като разбърквате от време на време. Получава се една слузеста смес, която се точи Сместа не бива да е много гъста; трябва да може да се прецеди. Но ако я забравите или по някаква причина стане гъста, просто добавете още малко вода и върнете на котлона.
Прецеждате с цедка Полученият гел се съхранява в хладилник до две седмици. Може да добавите течен вит. Е за повече трайност (2 ч.л. за сместа с 60 гр. ленено семе). Слага се на мокра коса, оставям се да изсъхне, без да се пипа.Маската се втвърдява. Когато на пипане е вече сухо и се е втвърдило добре, се слагат няколко капки масло на дланите, разтриване , обръща се косата надолу и започва да чупи с ръце - хубаво, докато се начупи всичко твърдо - и хоп перфектната къдрава коса  

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:40 от Sweta

# 72
Здравейте, сега откривам темата и ще се включа;
С времето ставам и аз все по-малко толерантна към хората;
Харесвам да имам малък кръг близки ,но искрени и нормални.. дано ме разберете;
Аз все още не съм почивала това лято и снимките ви ме заредиха;

# 73
Благодаря за темата, Агент!!! Hug

Вместо запис, споделете какви жестове на внимание ви карат да се чувствате най-обичани?

Малките жестове. Като да стане сутрин и да ми направи кафе- преди неговото, или преди да излезе за работа, за да има време да изстине, защото не го обичам горещо; да се сеща да ми взима четеца и книгата, която чета в момента в плажната чанта; да паркира така, че да ми е най- лесно да излезна с колата след това; да следи да имам под ръка бутилки с вода в колата, особено когато сме на дълъг път; да не разчита аз да му гладя ризите Joy, и още, и още... HeartHeartHeart

Харесвам да имам малък кръг близки ,но искрени и нормални.. дано ме разберете;

Аз също. Във всяко едно отношение вече залагам на качество пред количество. Blush

Дайсън и аз го заглеждам някакво време, но не за прически, че такива така или иначе не мога да правя, а за щадящо сушене на косата зимата. Свидят ми се обаче толкова пари, ако го взимам само заради тази му функция.

Моят го ползвам основно за изправяне, или за оформяне на прическа дълъг боб. Бърз/ мощен и сравнително тих е, спестява ми доста време сякаш. 
Този комплект имам
Скрит текст:

# 74
  • В заешката дупка
А, вие с лодка или по пътеката бяхте?
По пътеката. И аз имам снимки на кози. Joy Тръгнахме обаче по хладно рано сутринта от Каливиани и преходът беше доста приятен. Но пък навръщане се пържехме под юлското слънце, защото си тръгнахме по обед, малко след като феритата пристигнаха.

Ние на всички плажове ходихме или сутрин, или по-късно следобед, за да избегнем тълпите. Повечето време прекарахме на едно тихо място в една от най-хубавите вили, в които сме отсядали някога. Въобще чудно си изкарахме на тишина и спокойствие в Крит в пиковия сезон. Не мислих, че е възможно, но се получи някак си. Следващия път ако решим пак да ходим, ще е в южната част на острова. Там не е толкова туристическо, казват. Поне не още.

Скрит текст:
Балос без туристи:

Гледка от вилата:

Ох, отплеснах се… Време ми е да си планувам следващата лятна почивка. Колкото по-рано, толкова по-добре съм забелязала.

Общи условия

Активация на акаунт