Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 964
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
След първите няколко месеца се е преместила да живее при него явно. Това се е променило.

# 106
  • Melmak
Първите няколко месеца всеки дава 100% от себе си да се покаже в най-добра светлина. Може и автора да се е старал повече, а тя да не е скачала за всяко нещо, което й прави впечатление. И след няколко месеца всичко е избухнало.
Права е sorscha, има значение кое как се комуникира и се възприема.

Особено ако жената е започнала да остава вечерите да спи у автора, дори да не се е пренесла изцяло. Какво се е оказало? Детето е във възраст, изискваща много внимание. Вечер се прибират от работа, автора готви на детето, къпе, приспива, гледат детско. Как ли не, мечтата на всяка 30 годишна?! Ама не е нейното дете това.

Аз не виждам нищо кой знае какво като проблем. Просто не са един за друг и продължават напред. Нищо фатално не е станало.

# 107
Нека започна от това ,че тя беше напълно запозната с всичко от самото начало, знаеше по колко време детето е с мен и тн. Тя сама си е взела решеноето да тръгне или да прекрати всичко. Относно това дали е била пренебрегвана заради детето ми - не беше. Дори е имало случаи когато съм пренебрегвал него по един или друг начин за  каузата "Общ мир". Когато живеехме заедно тя не полагаше абсолютно никакви грижи за детето нито и преди това. Никога не съм оставял и най-малката грижа да я поеме тя. Когато трябва да яде слагам му да яде. Иска вода , научен е да си сипва и тн. Детето мога да кажа ,че си е доста самостоятелно и от време на време търси нашето внимание. Относно какви звезди съм свалял...не съм свалял никакви звезди. Не говоря празни приказки, когато кажа ,че нещо е така значи е така, не си губя времето да овъртам да омайвам и тн защото няма полза и после е по-зле. Не съм го закъсал нито за жена нито за секс за да го правя а и дори да бях пак нямаше,защото ценя времето си. От нея исках просто да приеме факта че полагам елементарни грижи за него ,купувам му някакви дрешки чиито цени знаете че не са кой знае какво но и да бяха мога да си го позволя. Когато пътувах детето беше с мен , но пак казвам не ми е пречило да ѝ обърна необходимото внимание,да я обгрижвам и тн. А относно бившата ми , нея контакта ни е сведен до "Ще го взема в.." и "ще го върна в" до тук.

# 108
  • Melmak
Амии ти си мислиш, че времето ти е било разпределено по честен начин. Ама реално не е. Детето си има нужда от внимание и жената не е длъжна нито да го гледа, нито да го обгрижва.
Няма как наличието на малко дете, което отглеждаш съвместно с бившата си и по равно време прекарва с теб и с бившата, да не се отрази на нова връзка.

Звучиш обвинително към приятелката ти. Приеми, че не сте един за друг.

# 109
Авторе, просто приеми факта, че точно тя не е “Твоят човек” и продължи напред, всеки по пътя си. Понякога нещата не се получават, да се насилват няма смисъл.

# 110
То едно дете не е само да му се даде да яде и пие, иска си внимание и затова се гледа в един идеален случай и от двамата родители заедно.  Опитало е момичето и не се е получило. Казала е в прав текст нещо, което много си го мислят, но не го изричат. Детето ще иска грижи и финанси още близо 20 години и е по-логично авторът да използва сега времето, докато е сам, да се преквалифицира или да потърси начин да изкарва повече пари, защото смесени семейства с втори, трети бракове изискват повече ресурс.

# 111
Нека започна от това ,че тя беше напълно запозната с всичко от самото начало, знаеше по колко време детето е с мен и тн. Тя сама си е взела решеноето да тръгне или да прекрати всичко. Относно това дали е била пренебрегвана заради детето ми - не беше. Дори е имало случаи когато съм пренебрегвал него по един или друг начин за  каузата "Общ мир". Когато живеехме заедно тя не полагаше абсолютно никакви грижи за детето нито и преди това. Никога не съм оставял и най-малката грижа да я поеме тя. Когато трябва да яде слагам му да яде. Иска вода , научен е да си сипва и тн. Детето мога да кажа ,че си е доста самостоятелно и от време на време търси нашето внимание. Относно какви звезди съм свалял...не съм свалял никакви звезди. Не говоря празни приказки, когато кажа ,че нещо е така значи е така, не си губя времето да овъртам да омайвам и тн защото няма полза и после е по-зле. Не съм го закъсал нито за жена нито за секс за да го правя а и дори да бях пак нямаше,защото ценя времето си. От нея исках просто да приеме факта че полагам елементарни грижи за него ,купувам му някакви дрешки чиито цени знаете че не са кой знае какво но и да бяха мога да си го позволя. Когато пътувах детето беше с мен , но пак казвам не ми е пречило да ѝ обърна необходимото внимание,да я обгрижвам и тн. А относно бившата ми , нея контакта ни е сведен до "Ще го взема в.." и "ще го върна в" до тук.
Добре, значи няма никакви причини тя да се промени от желаеща да приеме факта, в нежелаеща? Ама никакви? И  всичко, освен нейното възприемане на ситуацията, е било константа и ти си сигурен, че е така?
Значи просто се е надценила. Мислела е, че ще се справи и не е могла.

# 112
Авторът казва, че никога не я карал или очаквал тя да му гледа детето, и вие пак пишете, че тя не била длъжна да го гледа...?!

# 113
Ако си представим , че са на море тримата. Жената не иска да полага грижи за детето и мъжът и не го изисква от нея, защото ги полага само той, но твърди, че би обръща достатъчно внимание на жената. Какво прави детето само на 4 години, ако двамата решат нещо да се понатискат на някой по самотен плаж: влиза само в морето и прави 3-4 дължини, отива да си поръчва обяд, обядва и си прави една разходка, после си поръчва и една  бира в някой бар...Твърдението, че се обръща достатъчно внимание на жената, при тази ситуация, е нелепо. Няма  как да се обърне достатъчно внимание на партньорката, освен ако това достатъчно в очите на автора не е  нещо супер малко. Просто има жени, които го приемат и такива, които не го приемат, но да се твърди, че не е лишавана от внимание, е абсурдно.

# 114
Отиват на романтично море, когато детето е при майка си и проблемът е решен? Ако са тримата, не е ли очевидно, че дейностите за двама ще бъдат ограничени? Но това важи и за всички семейства, не само за гаджетата на разведените.

Предполагам мнението ви е същото в обратната ситуация? Майката на малко дете трябва да направи достатъчно място за 30-35 годишният младеж да се чувства като младо гадже. Той не е длъжен да се грижи за детето й, даже трябва редовно детето да е вън от картинката, за да може майката да отдели нужното време и да му обръща вниманието, което му се полага.

Как звучи...?

# 115
Отиват на романтично море, когато детето е при майка си и проблемът е решен? Ако са тримата, не е ли очевидно, че дейностите за двама ще бъдат ограничени? Но това важи и за всички семейства, не само за гаджетата на разведените.

Предполагам мнението ви е същото в обратната ситуация? Майката на малко дете трябва да направи достатъчно място за 30-35 годишният младеж да се чувства като младо гадже. Той не е длъжен да се грижи за детето й, даже трябва редовно детето да е вън от картинката, за да може майката да отдели нужното време и да му обръща вниманието, което му се полага.

Как звучи...?

Казвам, че никой на никого не е длъжен и не всеки е за всеки и т.н. Просто няма как да се обърне същото внимание  на партньора, било то мъж или жена, в тази конфигурация. Едно е двама души, които обгрижват едно дете заедно, друго е двама партньори, живеещи заедно, но само единия обгрижва детето, а за другият то да е просто мебел. В случая момичето си е тръгнало, авторът иска да си я върне.

# 116
  • София
Попринцип, има и родители, които ревнуват другия от общото им дете, така че, случаи всякакви Joy За мен жената има други нужди и желания в една връзка. Осъзнала е, че с баща, който гледа детето 50/50, те няма как да бъдат удовлетворени. Грозно е, че го е натискала да променя нещата, но накрая си е тръгнала, което е добре. Авторът трябва да осъзнае, че създавайки дете, нещата се променят за него. И трябва да търси жена със съответните нагласи. Дали такава, която няма против да дели повече време и внимание с чуждо дете, или такава, която има достатъчно собствени ангажименти, и не изисква толкова мъжът да се занимава с нея. Тази няма да е.

# 117
Щом влизаш във връзка с човек, който има дете, се предполага, че го приемаш, и няма да се правиш, че то не съществува?
Очевидно се е надценила, може просто да го признае, вместо да се излага и да обвинява бащата за това, че се грижи за детето си.

# 118
Има вариант да е подценила ситуацията, има - да е решила, че може да я промени в своя полза, друг - бащата да не се усеща, че не успява в баланса.

Момичето си е тръгнало вече. Така, че авторът трябва за себе си да разбере.

# 119
"Момичето" е на 30 години, и на тази възраст се очаква да може да поема отговорност за действията си, и особено, когато избира да влезе в живота на малко дете.

Разбира се, на първо място тази отговорност е на бащата - авторе, занапред внимавай какви хора допускаш до детето си.

Общи условия

Активация на акаунт