Априлче 2025

• 43 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Момичета и аз яката закъсах със запек. Направо тая нощ имам чувството, че щях да умра, то не бяха болки и напъни. Не смятам да взимам капки, защото ефектът е временен. Явно трябва да сменя храненето. Иначе съм си взела клизмички с мед(дават ги подходящи за бебета и за бременни), ако пак докарам до същото положение....
Утре ще варя овесени ядки и ще кажа за ефект.

# 361
Момичета и аз яката закъсах със запек. Направо тая нощ имам чувството, че щях да умра, то не бяха болки и напъни. Не смятам да взимам капки, защото ефектът е временен. Явно трябва да сменя храненето. Иначе съм си взела клизмички с мед(дават ги подходящи за бебета и за бременни), ако пак докарам до същото положение....
Утре ще варя овесени ядки и ще кажа за ефект.

При мен червата много се раздвижват от кафе, кисело мляко или чай. Кафе вече не пия, защото загубих желание да го консумирам, но след закуска - овесени ядки, пия един ментов топъл чай и нещата тръгват.

# 362
Гери Аз те чакам да кажеш първо за прегледа как мина. Ще чакаме и отзиви за овесените ядки.

Иначе пия айран със сол заради ниското кръвно и не ми е помагало. Като се приберем в България ще продължа, че тук с млечните имам проблем. Половинката ми купи краве сирене, ама то смърди та не се трае. И сега той ще си го яде 😁 Поне той няма проблем с миризливите им сирена. За това не смея да взема и йогурт, че вероятността са ми допадне не е голяма. Пия и пробиотици по препоръка на Дудъл, но още няма ефект от тях. Забравих да си взема от прахчетата препоръчани от Кактусчето, но другата седмица.

# 363
Не смятам за удачно да си давам тел.номер на непознати.
Форума е място за споделяне без лични данни.
Освен това споделянията ни тук могат да бъдат полезни и за други бъдещи мами. Нека не размиваме темата с вайбър

Прави сте , но аз помислих , че всички сте там ..

# 364
Още вчера бях на преглед. Толкоз много се притесних, че си смених часа. Имаме си сърчице - 152 удара в минута! Направо се разревах, когато го видях на екрана. Докторът каза, че реално отговаря на 7 гс, ( а не 7 гс +5), но предполага, че овулацията е била късна, а и не ми се иска да отида на още едно мнение и пак нещо да ме наплашат. Лекарят много ме успокои, че всичко е нормално, пусна ми изследвания.каза ми да си пусна Циталомегаловирус, заради ангината която бях изкарала и сега ще тръпна в очакване...Стискайте ми палци Simple Smile Говорих и с лекаря за пренатален, БхС и ранна фетална. Посъветваме да ги направя по-късно към 11-12 гс.

# 365
Прекрасни новини, Гери. Радвам се, че всичко е наред. И аз трябва да пусна за CMV и ЕBV, ама с моят baby brain все забравям като ходя да ми вземат кръв.

# 366
EBV какво е?
Аз съм с първокласничка и мозъкът ми в момента работи на 30 процента. Но поне съм в бойна готовност и като войник. Няма да излагам каката Wink

# 367
Ебщайн Бар Вирус. Аз съм го карала и при бременност трябва да го пускам на всеки 3 месеца.

# 368
Гери, чудесни новини!

За запек на мен ми подейства дулкософт.

# 369
А това с овулацията, как се смята за седмиците? Тъй като ме питаха за последна менструация, която аз мислех, че е на 06.07, и така си смятах седмиците... Като отидох на първи преглед, ембриончето беше като за 5гс+3 дни, като отидох на втория трябваше да съм 8гс+3 дни, но излезнах 9гд+1 ден. Знам, че овулацията ми беше около 13.07, защото си я следях с лентички.

# 370
Ами стандартният цикъл е 28 дни, а моят е 32-34/35. Когато бебето не отговаря на седмиците и лекарят е предупреден, че овулацията може да е по-късна, просто го отчита при изгледа на екрана. При предният преглед една друга лекарка ме наплаши, че липсва пулс и но отговаря на седмиците. Сега докторът каза, че си е супер бебето, просто тия 5 дни най-вероятно са от овулацията. Терминът също излиза различен - един път 25 април, друг път 29 април. Но с предната ми бременност беше същата работа - най-накрая родих доста по-рано.

# 371
Луничке, в 11+6г.с. ☺️
Благодаря ви, момичета 🤗🌷

# 372
Момичета, включвам се и аз, току що минах преглед. Имаме си сърчице -163 удара:heart_eyes: 😇 Отговаря точно на 8 г.с. Докторката видя леко отлепяне, което ме притесни. Каза, че въобще мога и да не прокървя, но изписа нош па 3х2. Някоя от вас да е пила в такова количество? Предполагам няма проблем, все пак отпуска мускулатурата, но все пак, паника съм си Grinning

# 373
И аз минах вчера и уж съм 10гс+6, а зародишът е като за 11+6 Flushed
И двамата с мъжа сме високи (180см и нагоре), и заради това е толкова дълго бебчето, според лекарката

Прати ме на пренатален тест в МЦ Афродита, заради възрастта ми (над 35), и доста се чудех, защото тия 1200 лв за тест ми идват изненада. Ще го направя за лично спокойствие. (Из форума някой беше писал, че след бременността и раждането, цената на  гледането на бебе му се струвало като жълти стотинки  Grin )

Ще си направя и ранна фетална морфология но след като излезе резултатът от пренаталния тест.

Някой от вас ще следи ли бременността по НЗОК програмата с безплатните прегледи? Доколкото разбирам става достъпна след 11гс и първата фетална морфология. Тъй като нямам твърд фаворит за проследяващ лекар, още се ослушвам какви са възможностите, частна клиника или държавна

# 374
Аз се записах на ЖК още в 7г.с.+, но при мен е след инвитро и е рискова. Иначе си плащам и на частно.

Общи условия

Активация на акаунт