Априлче 2025

• 43 990
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, аз вчера прокървих, у доста се уплаших, този път не беше само зацапване. Оказа се полип, и сега ще следим какво се случва. Направихме преглед и на ембриона. Всичко е наред. Отговаря си на седмицата и има пулс. На 24 отново ще съм на преглед.

Иначе и аз имам задъхване, изморявам се лесно, всичко ми се вижда като предизвикателство.

Важно е, че е открита причината и всичко е наред с бебчо🤗. Май доколкото знам не се предприема нищо по време на бременност. Аз в началото на годината махах два.

Иначе също избягвам колбаси особено сурово пушените. Ако много ми се яде нещо такова го минавам термично, вчера примерно ми се приядоха кренвирши 😂.
Аз вървя малко назад и чак сега ме подхваща гаденето.

При мен зачести кихането, уж носа се запушвал, при мен е кихане. Което пък много ме притеснява защото ме удря в корема като кихам 😬😳

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 11:53 от Natti8

# 451
Аз като се усетя, че ще кихам, ако съм в легнало положение, гледам да стана, по-малко е напрежението в корема. А вчера, просто не успях да стана, и се получи това. Още си имам кървене. Гледам да съм спокойна и повече да почивам.

# 452
Здравейте, аз вчера прокървих, у доста се уплаших, този път не беше само зацапване. Оказа се полип, и сега ще следим какво се случва. Направихме преглед и на ембриона. Всичко е наред. Отговаря си на седмицата и има пулс. На 24 отново ще съм на преглед.

Иначе и аз имам задъхване, изморявам се лесно, всичко ми се вижда като предизвикателство.

Важно е, че е открита причината и всичко е наред с бебчо🤗. Май доколкото знам не се предприема нищо по време на бременност. Аз в началото на годината махах два.

Иначе също избягвам колбаси особено сурово пушените. Ако много ми се яде нещо такова го минавам термично, вчера примерно ми се приядоха кренвирши 😂.
Аз вървя малко назад и чак сега ме подхваща гаденето.

При мен зачести кихането, уж носа се запушвал, при мен е кихане. Което пък много ме притеснява защото ме удря в корема като кихам 😬😳

Оле, при мен запушеният нос беше ужас. Няколко седмици ме държа, сега вече се оправи, но трябваше през 2 часа да си слагам капки, защото не можех да дишам.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 12:28 от elliepeanut

# 453
Аз като се усетя, че ще кихам, ако съм в легнало положение, гледам да стана, по-малко е напрежението в корема. А вчера, просто не успях да стана, и се получи това. Още си имам кървене. Гледам да съм спокойна и повече да почивам.

Да, почивай и без физически напрежения. Дано спре кървенето скоро, стискаме палци. 🤗 Виж за кихането ще знам вече и аз да се поизправям.

# 454
Д-р Здравко Минев е лекарят за Вас. Изражда в Селена , но не е от екипа. Има частен прием в клиниката си на ул. Любен Каравелов , в интернет ще намерите координатите
Здравейте и от мен.
За мен тази бременност е истинска изненада и лек първоначален шок, но е факт. В началото на годината правихме опити няколко месеца, но не се получи и някак си казах, че просто не ни е писано.
Термин 05.04.2025, в момента съм в 8 седмица и 2 дни. Днес бях на преглед, след като вчера направих теста и видяхме вече едно мъничко човече. С поликистоза съм от много години, заради която има месеци в които цикълът ми идва на 40 дни и за това си не се усъмних да направя по-рано тест.
Вече успях да запиша и час за ранна фетална морфология при Стоилов в Пловдив, защото в нашия град няма при кой.
Тук ми изниква и въпрос към тези от вас, които сте от Пловдив мислите ли вече къде ще раждате. Моята АГ днес категорично ме насочи към Селена, но аз искам да събера още мнения. Държа на професионалист, който да се е справяш с ре-секцио, защото при мен ще е трето.

# 455
. .

Много се радвам на идващото студено време също така.

Вие как се чувствате напоследък?

И аз се радвам за по-студеното време. Някой беше писал, че си е планирал бременността точно в тези месеци именно с цел да и е хладно като натежава. Разбирам защо.

Kaktus, rali_sm, така описан фм прегледът звучи успокояващо. Последния път гинеколожката викна мъжа ми в стаята докато ме гледаше с ехографа вагинално. Той потъна Dizzy Face  От една страна то е ясно, че не ме вижда гола за първи път (в противен случай щяхме да  имаме други теми за разрешаване), но все пак мисля да огранича такива ситуации

Miki8713, стискам палци да мине леко този момент с кървенето.

# 456
ММ е бил на абсолютно всички прегледи с мен до момента, от както съм бременна. И той се радва да види бебето на екрана и да чуе и разбере какво се случва. От 6 години чакаме тази бременност и е нормално и той да иска да е част от всичко. И все пак това не са му първите, на които идва. През тези години сме минали прегледи при различни лекари, инсеминации, инвитро и тн. И друг път е влизал с мен на прегледите. Просто на мен в един момент спря да ми пука и предпочитам да е с мен сега, особено когато мозъка ми е във ваканция.

А тази бременност е нашето чудо, защото се случи напълно спонтанно. Виждам го как се притеснява.

В Гърция като бях на преглед даваха еднократна пола за да не се разхождам гола из стаята и ме покриха, за да не се чувствам неудобно. Тук не съм попадала на такава практика до сега.

Вие имате ли болки в корема. От време на време имам такива от дясно и ще питам другата седмица лекаря дали са нормални.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 09:06 от Пълнолуние

# 457
Здравейте, от къде си купувате дрехи за бременни? 😁 Примерно есенни рокли, блузи, ватирани клинчета, спортни долнища. Естествено есенни рокли има много от 90лв нагоре, но търся нещо по-бюджетно.

Луничке, от 3 дни съм с болки и в момента също, явно е нормално за тази седмица.

ПП и моят мъж е навсякъде с мен ❤️ Повече от 5 години се борим за това бебче и по време на процедурите също беше с мен ❤️ Много държа да присъства на раждането и се надявам да не се налага да правя скандали, защото ще стоя долу пред родилното 🤣

# 458
Кактусче, аз само едно яке купих за бременни от About you, защото беше много намалено, но май не съобразих растежа на бюста и докато му дойде време може да е тясно. Поне имам 100 дни да го помисля и върна. Иначе гледам HM и About you. Видях и рекламки на Reserve, че имат мода за бременни.

Аз миналата година бях с 6кг отгоре и предполагам, че все още нещо ще ми става и тази зима. Аз по принцип по-широчки рокли взимам, защото никога не съм имала плосък корем, а хапна ли … става по-голям.

# 459
.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 11:58 от Joss Stone

# 460
За болките мисля, че са нормални момичета. Аз имах доста силни болки в началото и докторът ми каза нормално е - матката расте.С предишната бременност си спомням, че също имаше такива болки.  Тази седмица два пъти през нощта имах много силна болка.
Мен ме притеснява пишкането през нощта - всяка вечер ставам по три пъти и понеже имам проблеми с бъбреците, се чудя до колко е нормално. Вие по колко пъти ставате? Минах си първите изследвания и в урината нямаше нищо кой знае колко притеснително. Все пак имаше следи от урати и ме притеснява някоя песъчинка да не направи някоя беля с увеличения прием на течности.
За мода за бременни препоръчвам и Wikiki i Лидл. С предишната бременност си бях взела клинове и есенен блузон рокля. За яке - карах с на мъжа ми Grinning и един негов пуловер носих накрая ... Аз си върнах бързо формата и дрехите за бременни ми бяха станали излишни. Съветвам ви да не взимате отсега, защото всеки качва различни килограми и изглежда по-различен начин - аз бях 15 отгоре, но бях 34 номер дънки за бременни, а приятелки бяха по-малко качили, но бяха с 2 номера нагоре.
Сега ми се струва, че ще кача повече, защото нямам силно гадене и повръщане, а апетитът е...мама мия.
Joss stone във всяка по-голяма клиника има спешен кабинет. Не съм от София, но поне в Надежда със сигурност трябва да има. Стискам ти палци!

# 461
Gery666_, доста жени споменават Лидл, но в Бургас не продават дрехи за бременни 🥺 На мен ми трябват в момента, защото всичко ми стяга на корема 😅

# 462
Здравейте, момичета,
Къде и при кого ходите на спешен кабинет в София?
Тази сутрин имах кафеникаво зацапване и тотално фрийках, защото точно влязох в 11та седмица и това се случва за първи път, откакто съм бременна. Трябва да проверя дали всичко е наред, но не знам къде да отида, за да съм спокойна, че прегледът ще е внимателен и обстоен.

По принцип навсякъде може да отидеш, и в Токуда директно в спешното. Там си има родилно отделение и има дежурен гинеколог. В Щерев също са си предимно гинеколози Simple Smile Въпреки, че последния път не ми обърнаха много внимание де.

Gery666_ аз също имам песъчинки и малко камъчета и в двата бъбрека. Ако нещо те тревожи направи консултация с уролог. Според мен вкарваш излишен стрес, каквото има да става ще стане. Аз също съм ставала и по 5 пъти до тоалетна, обаче това е до към 13-14 седмица, после май трябва да се успокоят хормоните и докато няма още натиск на пикочния мехур няма да има такова често ходене 🙏🏻🙂  На мен поне започнаха да ми намаляват разходките до тоалетната през нощта.
Иначе ето ти една бабина рецепта, ако тръгне случайно камъче/песъчинка. Всеки път така ги изкарвам без нито едно обезболяващо хапче, в рамките на 30 Мин са излезли. Голям фреш по 1.5/2 литра от ябълки и 2 супени лъжици зехтин да плува отгоре и пиеш на екс Simple Smile След тая доза всичко излиза и до спешното вече не стигам. Ябълките ги дават за разбиване на камъни в жлъчка заради киселината, а зехтина се просмуква измежду течностите и уж смазвал каналчетата от бъбреците. Всичко ще е наред, няма да имаме кризи, дръж се мъжката ❤😁

# 463
Кактусче, дрехите за бременни в Лидл не са постоянен асортимент, така да се каже. Пускат от време на време такива дрехи. Преди седмица имаше чорапогащник за бременни, ама не са дебели, тънки. Взех един, защото беше 8лв.

Аз заради приема на циклогест ставам през нощта до тоалетна. Иначе аз също съм предразположена към камъни в бъбреците и съм имала кризи преди. Надявам се да не се обадят по време на бременността.

# 464
An boleyn, Пълнолуние стискам палци да не се обаждат бъбреците през бременността. С предната изкарах жестока бъбречна криза в 6 месец и си мислех, че всичко приключва, но слава богу с помощта на АГ се оправих. Затова и сега се притеснявам. Благодаря за отговорите и се успокоих, че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт