Априлче 2025

• 43 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Zaria999, много си мила, благодаря ти 🤗
Гери, би трябвало да няма отражение. Успях да хапна, изпих един парацетамол и ще имам 10 часа гладуване, а за теста дори 8 часа са достатъчни. Просто много се надявам да не повърна глюкозата 😅 Взех си и още едно пакетче резерва. Аз не знам вече коя седмица подред съм с почти целодневно гадене, няколко пъти давене, поне веднъж повръщане...ама то моето е все едно умирам и после ме е срам да погледна съседите 😅 Аз ще правя ранна фетална и БХС. Вече Чучумишев ще каже дали да направим амниоцентеза или кариотип, когато се роди бебчето. Все пак имам правен ПИД и няма нужда от пренатален тест, който няма да покаже носителство за съжаление. Дано твоето гадене и повръщане да е било инцидентно 🤗❤️ Аз днес рева над тоалетната докато повръщам....как съм гладна 😅 и все едно не съм бременна, а болна от тежка болест.
Луничке, дано след 12г.с. се спре с тези мъки или поне да не са целодневни.

# 526
Здравейте момичета моят термине  май ма там сме доста малко тук виждам един много любим никнейм Kactus много се радвам за теб ти беше тази плюс Алисон Марго и други които ме успокоявахте 2021 сега нещата са доста по-добре психически
Аз бях на преглед ама бях с фонд и не разбрах коя седмица съм имам сак и жълтъчен мехур последна мц на 12 август на 30 дни ми е Ц. О беше на 28/29 август
Желая на всички леко бременеене и пухкав финал💗
П.с следя се при Ковачев и съм мега доволна супер спокойна някоя друга мама при него?

# 527
Hariom1, как се радвам да те видя тук 😍🥰😘🤗 Ковачев е прекрасен лекар. Моя братовчедка има бебенце инвитро благодарение на него след 4ри години борба. В сигурни ръце си! 😘

# 528
Здравейте, бъдещи и настоящи мами Simple Smile
От известно време следя групичката, но не смея да се включа поради разни суеверни съображения. Но, хей ме тук. Та, и аз да споделя с радост: и ние очакваме нашето първо и много чакано бебче в началото на април ❤ Вече съм в 12 г.с.
Осмелих се да пиша в групата, за да споделя своя опит с пренаталните тестове, нещо, което , предполагам предстои на повечето дами в групичката ни. Ние се спряхме на лаборатория cell genetics, която ми беше препоръчана от АГ, която следи бременността. Доволни сме от това, че резултатът излезе бързо и от отношението, което ни указаха в самата лаборатория. Но мисля, че пренатални тестове се предлагат на доста места и навсякъде са доста прецизни, така че може би няма такова голямо значение къде ще се направи тестът.
Искам да попитам дамите, които вече са минали през това , а и тези , които са запознати: АГ каза, че другата седмица ще гледа подробно бебчето на ехограф, за да му види гръбначен стълб и други органи. Това ли е т.нар фетална морфология и чакахте ли и тя да мине , за да съобщите на близките си? Ние вече нямаме търпение да споделим прекрасната новина, но още обмислям дали да не дочакам въпросното подробно разглеждане на бебчето.
Иначе ще си имаме юначе и сме от София. Ще се радвам да се запозная и с други бъдещи мами от София.
Пожелавам на всички дами прекрасни емоции и лека бременност 🍀

Честито Sparkling Heart Аз лично пренатален няма да правя, в понеделник съм на ФМ и БС и би трябвало да съм в 12 почти 13г.с. (не съм на 100% сигурна хаха, тъй като последния път го измериха с 4дни напред)

С партньора ми вече казахме на приятелите и семейството. Аз постепенно казвам и на колеги в работата, като ХР и мениджъра ми вече знаят.

Надявам се и да видим какъв е полът другата седмица, защото го чувствам като момче и сънувам само момченца Laughing Тези от вас, които още не знаят, имате ли някакво предчувствие? Аз правих разни бабини щуротии за познаване на пола и ту сочат към момиче, ту към момче.

Вече нямам никакво гадене аз, само понякога повръщам от случайни миризми и се чувствам с маааалко повече енергия. Но крампите и болките в таза и долната част на корема са по-чести сега, но на късо.

# 529
elliepeanut, при мен всички бабини щуротии показват момиченце, ама не смея да се надявам прекалено много, защото в родата на мъжа ми са все мъжки. 😁 Таблици, свързани с обновяването на кръвта, висок пулс, златни пръстени, лекото първоначално забавяне на удвояването на ЧХГ, а след това наваксване, разположение на бебчето. Ще видим 😁 Дано да се покаже 🤫🌷

# 530
  • Смолян
Кактусче, дано скоро отмине това гадене и повръщане. Днес говорих със Сенкова, че положението е бедствено и предложи да пробвам с хапчета Деган, за да видим как ще съм с тях. Но явно ще трябва да търпим докато отмине това. Ти поне си по-близо до заветната 12 седмица, където има надежда да си отиде това гадене/повръщане. Предложи ми и да приемам глюкоза и гавискон сироп.

За пренатеста и на мен ми казаха да отида на БХС и да се види дали имало смисъл, ама аз още не съм се отказала от този тест. Все пак съм на 40г и не се причислявам към младите.

Ние не сме казали още на роднините, но ще трябва са им кажем скоро. Половинката се шегува с мен, че роднините ни не знаят, ама всички гръцки сервитьори знаят 😀 Като бяхме на нещо подобно на почивка винаги ги предупреждавах, че да внимават как да готвят.
Да не ви отчайвам, но аз съм 12 седмица и 5 дни и гаденето е във вихъра си от три дни. Дори по-силно отколкото беше в 9-10.

# 531
Момичета здравейте, днес бях на преглед и съм в 11г.с , по препоръка на докторката ми ще правя прена тест Nifty -pro-1300лв, защото съм на 36години и е препоръчителен, даже клонящ към задължителен...
Та въпроса ми е , коя мама ще го прави и коя го е правила и
, и кога го е правила, и съответно къде?

# 532
elliepeanut, при мен всички бабини щуротии показват момиченце, ама не смея да се надявам прекалено много, защото в родата на мъжа ми са все мъжки. 😁 Таблици, свързани с обновяването на кръвта, висок пулс, златни пръстени, лекото първоначално забавяне на удвояването на ЧХГ, а след това наваксване, разположение на бебчето. Ще видим 😁 Дано да се покаже 🤫🌷
Аз имам една снимка , доктора каза че знае пола но не ми го каза ,в моята фантазия е момче ,според вас момче ли е

# 533
Момичета, мажете ли се вече с крем против стрии? Ако да, моля да препоръчате

# 534
Рали Така се надявах и ти да кажеш, спря гаденето и се чувствам супер 😀

Лили, аз се мажа, ама понякога забравям. Сега съм дала на мъжо задача да помни и да маже шкембето ми. За сега ползвам Био ойл.

# 535
На мен ми прилича на момиченце Gift Heart

Лили, аз се мажа с един лосион на Vaseline - Essential Healing (жълто-оранжева опаковка) и бебешко олио.

# 536
Рали Така се надявах и ти да кажеш, спря гаденето и се чувствам супер и аз се мажа с био ойл Simple Smile но нещо кг рязко се качват,а не ям...за сега съм +6 нз как става...и какво ще правя занапред 😞 12гс съм

Лили, аз се мажа, ама понякога забравям. Сега съм дала на мъжо задача да помни и да маже шкембето ми. За сега ползвам Био ойл.

# 537
Аз все още не съм качила кг, в 10 г.с съм. При мен вече всичко отшумя като гадене и повръщане, умората още я има, но вече усещам повечко енергия.

# 538
Аз свалих половин килограм 🤣 Просто се радвам, че не съм качила. Не ям особено мнооого, а и повръщам поне по веднъж на ден. Дано вече да спре. Не успях днес да повърна глюкозата 🤣 Даже ми даде енергия и ходих до Пепко 🤣🤣🤣❤️ Пак на гладно е много висока захарта....5,55 😁 Но пък на 1вия час почти не е мръднала 6,01(почти не се е покачила) , което ми е странно, сега чакам и резултата след 2рия час.

# 539
Аз свалих половин килограм 🤣 Просто се радвам, че не съм качила. Не ям особено мнооого, а и повръщам поне по веднъж на ден. Дано вече да спре. Не успях днес да повърна глюкозата 🤣 Даже ми даде енергия и ходих до Пепко 🤣🤣🤣❤ Пак на гладно е много висока захарта....5,55 😁 Но пък на 1вия час почти не е мръднала 6,01(почти не се е покачила) , което ми е странно, сега чакам и резултата след 2рия час.

Кактусче, след приема на глюкозата не трябва ли да си в покой? Майка ми я изследваха миналата година в Токуда и една сестра стриктно я наблюдаваше да седи мирна и да чете книга 2 часа. Не знам как става, не съм чела по въпроса за обременяването по време на бременност

Общи условия

Активация на акаунт