Априлче 2025

• 43 908
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
През цялото време бях седнала в другия край на коридора 😁 Ставах само да дам кръв. Моят АГ държеше и трите пъти да е от вената....

# 541
Кактус, според мен ти е ок. Какво си вечеряла?
Аз правих два пъти изследвания през седмица и единият път на гладно глюкозата ми беше 5,2, ама следващият път беше 4,2, като когато беше 4,2 почти не бях яла вечерта и то малко салата. Според мен е много важно, за тази на гладно какво си ял предната вечер и кога и наистина да е от вената.
Аз съм качила 1,7 кг и на приложението, което използвам пише, че е много Sad ама голям глад Grinning

# 542
Гери, благодаря ти 🤗 Моята захар на гладно винаги е над 5, близо 6 😁 По принцип съм с ИР, а инсулинът ми е много висок. Имах 10 часа пауза от храна- домашни пиперки с яйца и сиренце с филийка пълнозърнест хляб ☺️
ПП аз съм изненадана, че съм малко надолу с кг. вместо да качвам. Да видим как ще е следващият триместър 🤣

# 543
Мен също ме предупреди лекарката да внимавам - имам и фамилна обремененост, но каза, че е рано За ОГТ още. Ще видим - трябва да огранича сладкото.

# 544
Аз съм с висок риск от гестационен диабет и за това ми назначиха сега и след 20г.с. още веднъж ☺️ Просто захарта ми на гладно е много висока, а преди трансфера HOMA беше космически. Аз също имам фамилна обремененост. Да се надявам, че всичко ще е наред. Ям много плодове, но на интервали.

# 545
Честито и от мен Zaria!
И ние още на никого не сме казали от притеснение. Simple Smile Чакам след 15-16 седмица, че риска намалявал тогава.
Между другото момичета, пренаталния и БХС имат разлики. Аз направих и двете. Пренаталния тест дава точност 99% за повечето хромозомни проблеми (зависи колко фракция има в кръвта ви и коя седмица го правите, минимум е 3%). Биохимичния кръвен тест + оглеждането на плода по време на първата морфология дават друга информация. Да, припокрива се с пренаталния със синдрома на Даун, обаче само Биохимичния дава изчислен риск за прееклампсия. Гледат ви маточно налягане, кръвно налягане и там една стойност PAP-a на кръвния тест, заедно с годините има калкулатор, който изчислява например 1:2300 шанс за преклампсия Simple Smile Това си е важно,  не си е за пропускане биохимичния.

Между другото Zaria, и ние го правихме в cell gentics. Много сме доволни, бързо стана резултата. Имах фракция 19% в 12 седмица и 3 дни, което прави теста им точен до 99.9%.

Много полезно, благодаря!

При мен на ФМ ми казаха момиченце и си пасва с бабините деветини, които ми приложи една приятелка:)
Аз съм на 39 и реших да не правя пренатален. Нямам фамилна обремененост, сестрите ми раждаха на моята възраст, че и по-късно без проблеми. Ще изчакам резултатите от БХС и ако там има тревожна индикация, ще направя пренаталния. Всеки си преценява риска.

Иначе в 13та седмица от днес и имам повече киселини от предните седмици, до степен повръщане. Килограмите са с 2 нагоре от началото на бременността, но тепърва почваме Wink

# 546
Belronika, ти си една седмица и един ден напред от мен 😁 Да не ти е на 10ти април терминът? Кога беше на ФМ? Я кажи още някоя от бабините девитини 🤣
ПП честито розовко 🩷

# 547
Belronika, ти си една седмица и един ден напред от мен 😁 Да не ти е на 10ти април терминът? Кога беше на ФМ? Я кажи още някоя от бабините девитини 🤣
ПП честито розовко 🩷
На 4ти Simple Smile интересно откъде идва разликата в калкулациите? Може би продължителността на цикъла..

Цитирам от друг пост: “Ако на конец се закачи игла или халка и се провеси на корема ти (дясната ти ръка) и извършва въртеливи движения, ще бъде момиче. Ако движенията са като махало ще бъде момче”. Движенията на халката (иглата) се определят от микродвиженията на ръката, която държи конеца – доколко тя е свързана с пола на бебето Ви, преценете сама.”

Едно хубаво сайтче с информация за размера на бебето
https://premature-bg.com/kak-raste-bebeto-v-utrobata-dalzhina-i- … icza-po-sedmicza/

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 17:49 от Belronika

# 548
Движението на халката няма нищо общо с движението на ръката 😁☺️ Едно време само така са си мерили кръвното, абсолютно точно! После сравнено с апарат за кръвно. Мъжът ми държеше конеца над корема ми пръстенът не помръдваше, а когато го хванах аз, започваше да прави все по-големи и големи кръгове, без изобщо да се мърдам. Толкова е странно 😍 Дори и клипче си направихме. Има много баби, които с игла над дланта на бременната са познавали без грешка! Тааа, вярвам в тези неща от опит(на себе си не вярвам дали съм го направила както трябва, дори и грам да не съм се мърдала). Аз съм левичар, мъжът ми също и го правихме с лявата ръка 😉 Може би си е дарба, не знам.
ПП разликата ще е от дължината на цикъла. Моя го смятам 30 дни, бях на контролиран цикъл с Естрофем и при мен всичко е изчислено с точност до час 😁

# 549
Календари  за определяне на пола и други прийоми показваха момче... е момиче е 😂 аз от началото си го усещах че ще е момиче, на пренаталния тест се потвърди, на преглед в 12 г.с. лекаря също каза че е момиче, без да знае за пренаталния. Таткото само се шегува че като се роди ще има пишле и ше видя аз момиче ама друг път 😂😂😂

# 550
Lights_on, честито розово 🩷 Аз също не вярвам на календари 😁 Само на това с пръстен/игла, но да не го правя аз 🤣

# 551
Благодаря Кактусче, пожелавам и на теб розовко ако това е, което желаеш! Винаги съм казвала че каквото и да е, искам само да е живо и здраво, макар че няма да лъжа, винаги съм искала момиче. Таткото има вече едно момченце от друга връзка, а и около мен все момченца на приятелките ми.
На всички момичета стискам палци за лека и успешна до финал бременност! ❤❤❤

# 552
Lights_on, много ти благодаря 🤗❤️🍀 Просто искаме живо и здраво детенце, но признавам, че розовото ми е слабост. По принцип искам момиче и момче 😁

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:26 от Kactus

# 553
И момиче и момче и после още едно ти пожелавам Кактусче! Знам колко дълго се бориш за детенце и от сърце ти пожелавам поне още 1-2 ❤

# 554
Lights_on, благодаря ти от сърце ❤️❤️❤️ Много си мила 🤗🌷☀️ Нека всяка една жена да стане майка на колкото дечица ѝ милее душата 🤗🙏☀️🩷🩵

Общи условия

Активация на акаунт