Априлче 2025

• 43 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Имате ли препоръки за възглавница за бременни? Нещо такова гледам https://visvitalis.bg/product/babymoov-vazglavnica-za-bremenni-i … ove-vegetal-green

# 556
Имате ли препоръки за възглавница за бременни? Нещо такова гледам https://visvitalis.bg/product/babymoov-vazglavnica-za-bremenni-i … ove-vegetal-green
Трябва да ви кажа, че далеч не са най-удобното нещо на света😁 според мен си изчакайте периода на по-голямото коремче- тогава има и смисъл от нея.

# 557
Момичета здравейте, днес бях на преглед и съм в 11г.с , по препоръка на докторката ми ще правя прена тест Nifty -pro-1300лв, защото съм на 36години и е препоръчителен, даже клонящ към задължителен...
Та въпроса ми е , коя мама ще го прави и коя го е правила и
, и кога го е правила, и съответно къде?

Здравей, аз днес го правих. По препоръка на Д-р Амалиев ( Пловдив)
На 33 години съм, първа бременност.
В лаборатория Лина, пак в Пловдив, казаха ни че резултата излиза до 10 работни дни.

# 558
Здравейте, момичета! Включвам се, за да кажа, че до края на седмицата (сиреч, не остава много) cell genetics предлагат промоционална оферта за съхранение на стволови клетки в тъканната банка cells4life. Разбрах едва днес, иначе със сигурност щях да индикирам по-рано.
Ние отдавна си го бяхме решили и се позаинтересувах след като ми се обадиха с резултатите от пренаталния тест, та се оказа, че до края на седмицата имат хубави отстъпки.
Ако някой има нужда от повече информация може да ми пише Simple Smile

# 559
Момичета здравейте, днес бях на преглед и съм в 11г.с , по препоръка на докторката ми ще правя прена тест Nifty -pro-1300лв, защото съм на 36години и е препоръчителен, даже клонящ към задължителен...
Та въпроса ми е , коя мама ще го прави и коя го е правила и
, и кога го е правила, и съответно къде?

Здравей, аз днес го правих. По препоръка на Д-р Амалиев ( Пловдив)
На 33 години съм, първа бременност.
В лаборатория Лина, пак в Пловдив, казаха ни че резултата излиза до 10 работни дни.

Аз също ще го правя в Лина, в понеделник, аз съм при д-р Леви

# 560
Момичета питах и в други теми ама не намерих отговор имала ли е някоя с плаващ прогестерон  моят беше 13 после 33 а днес 30.2 и Аг каза,че е ок обаче това падане ме притеснява на цикл0гест съм гледам да не го мисля ама не ми дава мира какво може да го предизвиква спада някоя храна ли това че не мога да спя ли?....[video][/video]

# 561
Аз знам, че прогестерона е с променлива стойност. Поне моята докторка в началото ми беше казала така, защото и аз се бях шашнала.

Момичета питах и в други теми ама не намерих отговор имала ли е някоя с плаващ прогестерон  моят беше 13 после 33 а днес 30.2 и Аг каза,че е ок обаче това падане ме притеснява на цикл0гест съм гледам да не го мисля ама не ми дава мира какво може да го предизвиква спада някоя храна ли това че не мога да спя ли?....[video][/video]

# 562
  • София
Здравейте! Аз минавам с въпрос относно БХС  . Някоя, която вече го е минала може ли да сподели дали отново е с вагинален ехограф или вече е с коремен, понеже и таткото иска да присъства, но ако е с вагинален не ми се иска да го стресирам. С първата ми бременност нямам спомен как е минал прегледът, помня само, че ми взимаха кръв в Майчин дом - София.

# 563
Здравейте! Аз минавам с въпрос относно БХС  . Някоя, която вече го е минала може ли да сподели дали отново е с вагинален ехограф или вече е с коремен, понеже и таткото иска да присъства, но ако е с вагинален не ми се иска да го стресирам. С първата ми бременност нямам спомен как е минал прегледът, помня само, че ми взимаха кръв в Майчин дом - София.
С предишната ми бременност точно в майчин дом понеже реших да не правя ФМ на частно и директно ме насочиха в МЦ за БХС. Чаках близо 2 часа да дойде доктор, който да ми направи УЗ- от вратат ми каза сваляй гащите, но аз отказах и ме гледаха с коремен. Нямаше проблем, защото съм слаба. Сега с тази ми бременност, ще направя задължително първа ФМ, а в Майчин дом само взимане на кръв- съветвам ви и вас на този вариант. В Майчин дом не можеш да разчиташ на добър оглед- мое мнение. Ще си правя ФМ в Марковс в сайта им пише, че се прави коремен ултразвук, но ако бременната е с наднормено тегло се изпозлва вагинален.

# 564
  • София
Здравейте! Аз минавам с въпрос относно БХС  . Някоя, която вече го е минала може ли да сподели дали отново е с вагинален ехограф или вече е с коремен, понеже и таткото иска да присъства, но ако е с вагинален не ми се иска да го стресирам. С първата ми бременност нямам спомен как е минал прегледът, помня само, че ми взимаха кръв в Майчин дом - София.
С предишната ми бременност точно в майчин дом понеже реших да не правя ФМ на частно и директно ме насочиха в МЦ за БХС. Чаках близо 2 часа да дойде доктор, който да ми направи УЗ- от вратат ми каза сваляй гащите, но аз отказах и ме гледаха с коремен. Нямаше проблем, защото съм слаба. Сега с тази ми бременност, ще направя задължително първа ФМ, а в Майчин дом само взимане на кръв- съветвам ви и вас на този вариант. В Майчин дом не можеш да разчиташ на добър оглед- мое мнение. Ще си правя ФМ в Марковс в сайта им пише, че се прави коремен ултразвук, но ако бременната е с наднормено тегло се изпозлва вагинален.
Да, от лекаря, който ме преглежда и аз нямам хубави спомени, попретупа прегледа, но точно как ме е гледал не помня.
Благодаря!

# 565
Здравей! Тази тема ми е много присърце, затова ще ти споделя своя опит. Когато разбрах, че съм бременна (разбрах с кръвен тест) АГ веднага ми назначи повторно изследване бета ЧХГ и прогестерон, за да види дали стойностите растат правилно. Направих първото си изследване в лаборатория Лина гр. Бургас. Нивата на прогестерона бях 45 nmol/l. Отлично! След 3 седмици, на посещение при АГ ми назначава пълни изследвания и отново да проследим прогестерона, защото до колкото разбрах е много важен през първия триместър. Този път отидох в лабораторията на болница Вита в гр. София. Резултат от прогестерон 17, 96 nmol/l. Близо 30 единици бяха паднали за 3 седмици! Не искам да ти описвам какво изживях , докато чаках АГ да ми отговори. Помислих си най-лошите неща. В крайна сметка веднага ми назначиха терапия с утрогестан… обаче, отварям скоба, че форумът тук ми е бил изключително полезен в тази посока, прочетох в друга тема една мама в Стара Загора, която беше писала, че са направили грандиозна грешка в изследванията й за прогестерон… често казано не съм повярвала на тези неща. Грешка, грешка, 30 единици ….. по-скоро не, ама си казах защо да не отида да си пусна още едно изследване. Поне , в днешно време, в София лаборатории колкото щеш. Хващам си чантата, в рамките на същия ден, тичам, виждам Бодимед. Влизам , боцкат ме, на другия ден какво да видя: резултат 43 nmol/l. АГ беше потресена. В битката за резултата между 2-те лаборатории , решихме да ползваме като арбитър трета - Синево, но изследването го пуснах след 3 дни - 51,4 nmol/l.
В заключение: никога вече не се доверявам на една лаборатория. Сериозно обмислях да отнеса някаква претенция към лаборатория Вита, но смятам да раждам там и, на  този етап, съм го оставила настрани този въпрос.

# 566
И аз раждах във Вита и ми бяха объркали ама по скандално ЧХГ то с 3000 надолу.... но сами си я оправиха
Иначее ще се боцна и другаде ама нали уж е добре да се види на тази лаборатория как расте странното е че предния път бях 13 и за 5 дни с Цикл0гест се качи с 20 единици сега не съм спирала и пада с 3 единици...

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 10:45 от Hariom1

# 567
В Тутракан при д-р Любомир Бойчев ме гледаха и на двата ехографа и няма нищо опасно при първата ФМ, а и при всяка следваща, или когато трябва да проследяват дължината на шийката.
Всеки ехограф гледа различни неща и няма как да се разчита на единия само. Не е опасно за плода, те го поставят в самото начало без дълбоко навлизане, това е все едно да правите секс с половинката си и както се шегуваме с ММ, само главичката. Разбира се с вагинален ехограф веднъж месечно е достатъчно да се гледа ако има проблем със скъсяване на шийката, за да се предприемат нужните действия.
С коремния пък видяхме всички органи на бебка, мозъка, скелета, дори ми изместиха термина за 23 март по УЗИ, защото е по голяма, но все пак АГ обясни че винаги се взима за раждане първият ден от последната менструация. И аз им казвам, значи от април, на март, може и февруари да родя. 😁🤣😁 Здраве да е.

Zaria999  правилно излизат резултатите когато е от една и съща лаборатория, а не всеки път различна. Тоест, е трябвало по възможност и вторият път да сте в Лина, въпреки че аз предпочитам всяка друга, но не и тя, защото на два пъти бяха показали туморни маркери на моя приятелка, а нямаше, и отделно когато сме ходили в София с ММ по лекари за карцином, казаха че  не признават резултатите от Лина и да ги правим в други лаборатории.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 08:19 от B_vas

# 568
Миналата събота исках да си пусна прогестерон, но почти всички лаборатории бяха приключили. Видях някаква самостоятелна до Пирогов, казах си колко да е сложно един прогестерон да измерят... Жената, явно собственичката, според мен не беше съвсем на фокус, на пак си казах - не е сложно изследването, каквато и да е, ще го направи.
От събота си получих резултатите във вторник на обяд, след като изрично се обадих да питам. Или ми е загубила пробата или просто жената си е луда, но понеже не й казах защо се изследвам, беше вписала прогестерон 0.89 ng... Бяхме на почивка по това време, можете да си представите какво изживях. Намерих такси да ме закара до близкия по-голям град, пуснах си в Рамус и за 2 часа ми излезе 37.7 ng.
Та така със случайните лаборатории...

# 569
Играят си с живота на хората, това е огромен стрес.

Общи условия

Активация на акаунт