Априлче 2025

• 43 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Миналата събота исках да си пусна прогестерон, но почти всички лаборатории бяха приключили. Видях някаква самостоятелна до Пирогов, казах си колко да е сложно един прогестерон да измерят... Жената, явно собственичката, според мен не беше съвсем на фокус, на пак си казах - не е сложно изследването, каквато и да е, ще го направи.
От събота си получих резултатите във вторник на обяд, след като изрично се обадих да питам. Или ми е загубила пробата или просто жената си е луда, но понеже не й казах защо се изследвам, беше вписала прогестерон 0.89 ng... Бяхме на почивка по това време, можете да си представите какво изживях. Намерих такси да ме закара до близкия по-голям град, пуснах си в Рамус и за 2 часа ми излезе 37.7 ng.
Та така със случайните лаборатории...
Радвам се, че в крайна сметка са се стекли добре нещата. Но аз лично не стъпвам в Рамус и случайни лаборатории- много от лекарите не работят с резултати от такива. Сега ще ви напиша няколко лаборатории за София на които наистина може да се разчита за реални резултати- на първо място Геника (работи и с НЗОК), на второ Бодимед с всички други имайте едно наум. П.с мед. лице съм
П.п.с и все пак грешки се допускат. Винаги ако някой резултат ви съмнява повторете изследването.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 13:08 от MariaNicko

# 571
Аз пък мога да кажа обратното. Само Лина ми препоръчват заради мерните единици и най-голямата точност. Аз съм с хипофункция, но който и да пусне щитовидни хормони в Бодимед, никога не са точни. Там все излизам с перфектни показатели......а не е така, потвърдено и от друга лаборатория в болница. Имам колеги медицински сестри и лаборанти, Лина е много добре и с много нисък процент отклонение. Грешки винаги стават, без значение от лабораторията. Рамус....в никакъв случай. Аз веднъж трябваше да дам кръв за изследване в Геника и ме пратиха в Лината, защото нямало кой да ми я вземе....после им занесох епруветката. Втори път не повторих. В Бургас Геника е под всякаква критика и нямат редовни лаборанти.

# 572
Аз пък мога да кажа обратното. Само Лина ми препоръчват заради мерните единици и най-голямата точност. Аз съм с хипофункция, но който и да пусне щитовидни хормони в Бодимед, никога не са точни. Там все излизам с перфектни показатели......а не е така, потвърдено и от друга лаборатория в болница. Имам колеги медицински сестри и лаборанти, Лина е много добре и с много нисък процент отклонение. Грешки винаги стават, без значение от лабораторията. Рамус....в никакъв случай. Аз веднъж трябваше да дам кръв за изследване в Геника и ме пратиха в Лината, защото нямало кой да ми я вземе....после им занесох епруветката. Втори път не повторих. В Бургас Геника е под всякаква критика и нямат редовни лаборанти.
Може би за съжаление има разлика в градовете. За София за мен това са точните местаз. Лина тук не съм и чувала/виждала. Разбира се всеки сам си преценява на база опит Simple Smile

# 573
MariaNicko, няма Лина в София 😁 Това е най-голямата верига лаборатории в Югоизточна България ☀️

# 574
Кактусче разби ми всички илюзии за Рамус всичко там си пускам че е до нас..

# 575
  • София
И аз в Рамус пусках чхг и прогестерон в началото, на детето също там правя всички изследвания. В централата на Сточна гара, не съм имала оплаквания, малкият също не е плакал. Единствено в един от филиалите ми посиниха ръката, но го преглътнах. Имаме до нас Кандиларов и Цибалаб, но не знам на кое може да се разчита…май на никое 😀 Когато детето беше на 5 месеца , вдигна 40* температура и го заведохме посред нощ в Токуда, ами нищо общо с другите места, лаборатория, дежурен лекар. Единствено финансово излезе малко по-солено, но ни е първо детенце и бяхме притеснени. Сега вече е на 2г1м и носи само градински сополи 😅. От които и аз страдам, сега съм със запушен нос, ако имате препоръки съм насреща - Грип Стоп ползвах миналия път, но бях е по-напреднала седмица, сега съм 11г.с. При аг съм чак след една седмица и се притеснявам дали всичко с бебчето е наред, заради моята настинка…не очаквах, че с второто дете притесненията ще са двойни 😫

# 576
Централата на рамус е в Дружба и работи до 11 вечерта иначе от днес нямам никакви симптоми а вчера цял ден повръщах не знам дали от таблетките за смучене ама днес е много добре ще видим ... на някоя случвало ли и се е да спрат да я болят гърдите да спре да и се гади наведнъж?

# 577
Момичета, здравейте и от мен!😊Бих искала и аз да се включа в групичката, чакаме второ бебенце, в 10 г.с и 3 дни съм, термин 25.04.25. На 36 г съм, първото ни детенце е момченце(на 2,5г) сега пак имам същото усещане и бременноста ми протича по същия начин.През първата ми бременност имах гадене и повръщане чак до края, единствено в 6ти месец се чувствах добре. Бях много зле, сега пак е същото, но пия хапчета против повръщане. Помагат ми до някъде колкото да не повръщам по няколко пъти на ден, но 1-2 се случва всеки ден и с тях, най вече към 18-19 часа. От както съм бременна свалих 5 кг до сега, чак за мен е странно , но имах 6 кг които си носех от предната бременност , така че не се притеснявам.Нямам никакъв апетит, даже и от хляб ми се гади, ям мн малко , вечеря почти никаква, едно малко кисело мляко. Единствените неща които ям всъщност са овесена каша с плодове, кашкавал, плодове, крем супа от тиква и паста, но не с много сос, понеже ми става гадно. С хипофункция на ЩЖ съм, пиех лтироксин 75, сега ми го вдигнаха на 100 заради бременноста. Всичко протича съвсем нормално за сега. На преглед съм на 10.10 и ще видим обстойно бебчето, може би и пола😁Колкото до прегледите тук( живеем в чужбина) винаги съпруга ми и детето ми присъстват по време на преглед, даже и на първия, който беше с вагинален ехограф. Нямам притеснения и не виждам нищо нередно. Чета ви и ви пожелавам колкото се може по-лека бременност. Имате ли предчувствие или желание за пола на бебетата?👀😊❤💙

# 578
Кактусче разби ми всички илюзии за Рамус всичко там си пускам че е до нас..
Може там да е по-добре 😁 в Бургас не стават. Другото е, че работят с други мерни единици и моите лекари нещо не ги признават и искат в единиците на Лина.

Леле, тъкмо щях да питам дали има и други страдалци като мен....карам 12г.с. и гаденето и повръщането не спират 🥺 поне повръщането е само следобед/вечер по принцип, защото се стискам и пия добавки против повръщане, без тях сигурно щеше да е още по-зле. Отделно и свещички Вомакур. Ноо, последните дни и на обяд се случва....
Аз пък получих реакция от една тоалетна хартия и вече седмица съм с локално възпаление и ужасен сърбеж вечер. Предписаха ми Макмирор крем като по-широкоспектърен, но пак вечер или рано сутринта имам лек сърбеж. Май ще пробвам с Клотримазол. Пак се радвам, че е основно вечер или рано сутринта, но не е приятно и се притеснявам за бебчето 🥺

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 07:59 от Kactus

# 579
Как и в коя седмица лазахте на работодателите си?
Кактус то нищо не усеща че повръщаш аз с големия бях в болница за повръщане

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:03 от Hariom1

# 580
За дамите от София, къде се/ще се следите? Моят АГ не следи бременности и ми каза няколко имена, които аз така и не запомних, но също така ме посъветва сама да си потърся и реша. Във Вита сумата е доста висока само за следенето и се ориентирам към Пентаграм - д-р. Тошева и след това за раждане ще го мисля. Имам позната, която се следи в Пентаграм и е доволна. Скоро трябва да ходя на фетална и не знам накъде да се ориентирам Sad

Обмислям Свети Лазар.

Първата  морфология в края на месеца -  Неоклиник , след това обмислям от втори триместър живот и здраве в Свети Лазар.

При кой лекар ще се следите там? Аз бях при д-р Николова. Предпочетох да си взема пакета за проследяване, защото в него са включени всички важни прегледи и морфологии.Simple Smile

# 581
Как и в коя седмица лазахте на работодателите си?
Кактус то нищо не усеща че повръщаш аз с големия бях в болница за повръщане

Аз все още не съм казала, мисля да го направя след 12-та седмица, така ме посъветваха.❤

# 582
Надявам се нищо да му няма. При мен проблем е начинът на повръщане. Прекалено големи са спазмите и се задушавам, целите ми очи кървясват, носът ми се запушва, хранопроводът изгаря(повръщам и на празен/пълен стомах), избиване на кръв от сливиците, болки в стомаха от напъните, които не са волеви.....при мен не е обикновено повръщане, а агония...през два блока разбират 😁
При мен работодателят знае от положителния тест 😅

# 583
Ох, Кактусче дано скоро отмине . Аз поне рядко повръщам, но се чувствам на моменти, че ще умирам направо.

И моят работодател знае от рано. Но те знаеха и за инвитрото и тн, защото ме пускаха от работа и не са ми изисквали никакви документи.

# 584
Здравйте! Бихте ли ми казали как седят нещата с болничните, след водене на женска консултация ли стават?
Имам час за гинеколог следващата седмица да потвърди бременност (имам вече положителен тест) и терминът ми би трябвало да е през Април 25та. Включвам се в темата, да обменяме опит и съвети. Желая ти успех.

Общи условия

Активация на акаунт