Априлче 2025

• 43 652
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Така е ☀ На две мои приятелки Христов е правил серклаж и е спасявал бебчетата ми 🤗 За това е безумно меренето на шийката след 18-20г.с., когато може да е твърде късно! Трябва от самото начало да се следи. ❤

Със сигурност ще попитам за това, все още не е обсъждано при мен.

Но чисто като информация, за да няма паника ( както и за 1000 още неща, които могат да се объркат ) :

Серклажът не е стандартна процедура и се прилага само при 1-2% от всички бременности. Повечето бременни жени нямат нужда от серклаж, тъй като шийката на матката се справя нормално с натоварването на бременността.

# 691
  • София
Дори така да е ти няма как да знаеш реално дали не с адаш в тези малки проценти. Аз знаех, че има проблем от 16г.с. но с терапия бяха овладяли нещата, докато не се е появила инфекция и не стана страшно.
Нищо не пречи да се следи и този фактор за успокоение.

# 692
Разбира се, трябва да сме информирани и каквото зависи от нас - да го правим.

Но и да мислим , да четем за всички лоши сценарии … възможни … защото ние всички ще сме чудесни майки, износваме , работим до осми месец , трудно спим понякога , имаме тревоги достатъчно , за да се товарим с всички възможни гадории , това е моето мнение. Успешна седмица на всички и бъдете позитивни ❤

# 693
  • София
Идеята далеч не е да се товарим, а да се следим навреме и информирано, за да се избегне риск и ситуации, които могат да бъдат претотвратени и то с един най-обикновен преглед.

Сега не се притеснявам, защото ще се вземат навременни мерки и всичко ще е наред.

# 694
  • Варна
Ще питам и в други теми, но ако някой има опит да сподели.
Ще си запиша час за д-р Михова в Надежда за късната ФМ.
Тя ли осъществява прегледите или някакви асистенти, защото често чета за други светила в София, които поради натовареност не извършват те самите прегледа.
Предвид факта, че ще пътувам от Варна, ми се иска да бъда прегледана от конкретния лекар, а не от асистент.

# 695
Момичета, от вчера има дрехи за бременни в Лидл - взех си две блузи.
Как сте с това гадене и повръщане? Аз съм в 11 гс и тази сутрин беше страшно. Три пъти повърнах, едва се домъкнах до работа. Кажете ми, че има светлина в тунела след тая седмица. Отделно и коремът ми се е надул като плондер и е страшно.

# 696
Как сте с това гадене и повръщане? Аз съм в 11 гс и тази сутрин беше страшно. Три пъти повърнах, едва се домъкнах до работа. Кажете ми, че има светлина в тунела след тая седмица. Отделно и коремът ми се е надул като плондер и е страшно.

Гери, аз съм 12та седмица и 3 дни. От няколко дни насам няма сутрин, няма обед, няма вечер, каквото и да ям- обратна поръчка, гаденето е непоносимо... Вчера бях на косъм да отида до болницата, по някакво чудо съм заспала. През нощта пак ми се гадеше и днес още със събуждането... Не знам, утре съм на преглед и ще питам. Иначе, пия какво ли не- фолиева, магнезий, Б6 и Вомекс. Явно нищо не помага. Стискам палци това да са последните седмици на гаденето. Ако на някой вече му е минало, нека да ни даде надежда. ❤️

# 697
Мен Ковачев ми изписа де*@н и е добре вече

# 698
Аз потвърждавам, че е по зле.....снощи бях много зле, а съм в 13г.с......Много се моля повръщането да спре, гаденето си е почти денонощно.

# 699

Гери, моя пик на гадене мисля беше от 9-та до 12-та, след това в 13та имах някакви дни, в които бях добре и други пак със същото по сила гадене (че даже и по-зле, един ден повръщах 4 пъти вечерта). После мисля разредиха повръщанията, през 2-4 дни. Сега съм 14 и 5 дни и от точно около 5 дни мога да кажа, че е добре положението. Леко до средно гадене само вечер. Гледам да заспя. Или спирам с яденето в 18:00
Надявам се да те пусне по-рано ❤🙏🏻Четох и в интернет, че от 14-та до 20-та намалявали симптомите. Имай надежда, отшумяват нещата! Още седмица-две и ще забравиш всичко и апетит ще ти дойде!

# 700
И при мен гаденето си е налице. Деган не ми помага на мен. Свещичките помагат за час - два.

И на мен половинката ми взе блузки от Лидл и клинчета.

# 701
Аз не повръщам, както казва съпруга ми, габровската ми жилка не позволява 😄
Обаче сутрин ми се гади толкова, че едвам си измивам зъбите. Трябва да мине час от ставането, за да мога да ям нещо, че без закуска се изнервям крайно Simple Smile
Иначе всичко ми е подуто от 6та седмица насам, няма спасения, каквото и да правя, затова го приемам. Ако спря млечните, глутена и яйцата мисля, че постепенно ще спаднат, обаче в момента ми се яде сирене на пожар и не мога да го спра. Та, това е положението:)

# 702
AnBolein, даваш ми надежда 🤗❤️

# 703
При всеки си е много различен момента с гаденето. При мен беше от 6-7г.с доо към 10г.с  и съм повръщала наай много по 2 пъти на денонощие от които едното винаги беше сутрин след сън, като ми е празно коремчето и пия вода, но пък ми се гадеше почти нон-стоп.
Вече съм почти 14г.с и от тогава изчезнаха почти всички симпотми, та даже ме удари хубавата енергия на втория триместър😅 преди това спях по цял ден и се чудих какво да мушна, за да не ми се разбонтува стомаха.
Та за гаденето на мен ми помогна просто да не оставам дълго време с празен стомах. И може да ви е смешно, но в най-силния му момент си се прибрах при мама да ми готви нещата, които ми се “ядяха” (от които не ми се гадеше, че обонянието ми е като на куче😅) и някакси по този начин успях да премина, но пак казвам може би си е до организъм.

# 704
AnBolein, даваш ми надежда 🤗❤

Много се радвам Кактусче, че се бях отчаяла аз. 🥲А наистина няма причина, всичко отшумява. Просто като минаваме през такъв ужас и забравяме даже какво е да нямаме гадене и повръщане 😅

Водя си Дневник, с някакви симптоми и дни. Някой ден при следващата бременност да не се чудя дали всички тия симптоми са нормални. При мен толкова много се изредиха отделно от гадене и повръщане, че вече смятам всичко за нормално 😄… кръв от носа, сливиците, синузит и болки в челото, запушен нос,  рефлукс, подуване на стомаха (няма млечни, няма глутен, прогестерона ме е надул като за 6-месец), диария редуване със запек, акне за 1 седмица точно изби и се скри, безсъние до към 1-2 ч не заради гадене, просто не мога да заспя 🤣 Дневника ми е цветен 😱

Общи условия

Активация на акаунт