Априлче 2025

• 42 364
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Аз съм днес на ФМ. За колко време излизат резултатите от БХС?

# 721
Аз съм днес на ФМ. За колко време излизат резултатите от БХС?
До една седмица максимум.

# 722
БХС дава важна информация на сравнително ранен етап и не бива да се препуска, пък дори и рисковете за хромозомни аномалии да се гледат с няколко единици на ум.
Може да покаже проблеми с плацентата, преди да са видими на ехограф, което е безценно.

# 723
Момичета, искам да ви попитам за мнение. Разглеждам пакетите за ранна морфология при специалиста, който ми е препоръчан в Пловдив - Борис Стоилов. Виждам, че е сертифициран.
Така като гледам ранната морфология е 14-18 седмица, ама така като гледам вие сте я минали отдавна.
Просто се замислям въобще дали да я правим или както ме посъветва моят доктор да се запиша за тази в 22 гс.
При този доктор доколкото разбрах не е и стандартен БХС, а бил по-обстоен.
Прилагам снимка какво се предлага в центъра.

# 724
Гери, според мен направо запиши час за 21-22г.с. Мисля, че и пренатален беше правила или се бъркам?

# 725
Тепърва ще правя пренатален. По-късно ме посъветваха, за да бъде по-точен. В понеделник съм на БХС и след това ще преценим в зависимост от риска какъв да направим. Но този БХС ми писаха, че ще излезе до 2 часа.
Миналата бременност правих стандартен БХС  си спомням, че излизаше до седмица и много се учудих, но...

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 09:12 от Gery666_

# 726
По принцип не съм чувала такова нещо....спокойно тестът може да се направи след 11г.с. и резултатът ще е един и същ, без значение от седмицата. По принцип в Турция пакетите включват мнооого повече заболявания, а са на цената на малкия пакет в България. Единствено, че е забранено да кажат пол.

# 727
Аз тепърва съм в 11 гс., Кактусче. Терминът ми е края на април. Понеделник ще съм в 12 гс. Някъде на пренаталните пише от 10 гс, но докторът ме предупреди, че има риск от отклонение, ако е преди 11 гс. Турция не ми е вариант.

# 728
Важна е феталната фракция, това ми казаха, трябва да е над 2 процента. Моята в 10+2 беше 8 процента, а ми казаха, че когато е инвитро по-късно се натрупвала в организма, но при мен беше достатъчно. Вече ми бяха взели кръв, когато ми зададоха въпроса: естествено или инвитро. Като разбраха, казаха, че има вероятност да нямам 2 процента и пак да се наложи да ми вземат кръв, като всичко ще е безплатно, ако се наложи отново. Даже се учудих, че е 8 процента. Така и не разбрах какво е фетална фракция. Разбрах само, че е важна.

# 729
  • Смолян
Момичета, искам да ви попитам за мнение. Разглеждам пакетите за ранна морфология при специалиста, който ми е препоръчан в Пловдив - Борис Стоилов. Виждам, че е сертифициран.
Така като гледам ранната морфология е 14-18 седмица, ама така като гледам вие сте я минали отдавна.
Просто се замислям въобще дали да я правим или както ме посъветва моят доктор да се запиша за тази в 22 гс.
При този доктор доколкото разбрах не е и стандартен БХС, а бил по-обстоен.
Прилагам снимка какво се предлага в центъра.
Аз бях на ранен скрининг при Борис Стоилов. Останах много доволна. Даде ми информация  за риска от прекламсия, диабет, плацента, както и хромозомите аномалии. Аз го правех обаче в средата на 11 седмица. Сега ноември ще правя и втората ФМ при него, както и мисля да раждам при него в Свети Георги.

# 730
Супер. Много благодаря за информацията. В същия ден ли излязоха резултатите?
 И аз смятам втората ФМ да съм при него. Още се колебая за раждането. Не искам да съм в Селена, където работи моят АГ. Има време, живот и здраве, дано всичко да е наред.

# 731
Гери, аз нещо съм се заблудила, че си по-напред 😅 Всичко ще бъде наред ❤️

# 732
И моята ФМ мина при др.Иванов в Стара Загора в 14.3гс съм всичко е наред ,каза ни и пол,момче ще е,при мен всички симптоми изчезнаха,само където вече съм +8 кг.

# 733
  • София
Здравейте! И моят БХС мина в понеделник, 12+4 бях тогава по прм. Направих го във мц Фемина, като изпращат кръвната проба в Майчин дом. Взеха ми кръв в понеделник към 10 сутринта, вторник следобяд вече бяха излезли резултатите.

# 734
Ваня, не се притеснявай, може да качиш още макс 5кг и това да е. Аз съм 12+6г.с, но бебчето е с още 5 дни напред. Не съм качила нито един килограм, но най-вероятно е от гаденето и повръщането. Много се притеснявам да не кача изведнъж после 20+кг.

Общи условия

Активация на акаунт