Априлче 2025

• 42 258
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • Смолян
Супер. Много благодаря за информацията. В същия ден ли излязоха резултатите?
 И аз смятам втората ФМ да съм при него. Още се колебая за раждането. Не искам да съм в Селена, където работи моят АГ. Има време, живот и здраве, дано всичко да е наред.
До 1 час ще излязат у отново влизате и говорите с него, относно тях

# 736
Аз съм 3,5  кг нагоре, но съм още 11 гс. Вярно, че преди да забременея бях на много строга диета и според мен от това качвам. Преди не вечерях или ядах някоя салата, а сега взех да хапвам, защото не е времето за ограничения.
Имам едно приложение и графика, която ми показва за качването ми е мама мия.
Кактус, ако си 20 + си е в норма. Имам познати 30 или 35 плюс...
Предната бременност бях 15 кила плюс и се водеше в норма.
Rali_am благодаря за отговора.

# 737
Здравейте и от мен!
Виждам, че се коментира дали да се правят всички ФМ или да се пропуска.
Моят непоискам, но скъп съвет е правете си ВСИЧКИ възможни морфологии (ако имате възможност) и задължително при сертифицирани специалисти с добри апарати, защото те са с по-голяма стойност от всички възможно кръвни излседвания, тъй като  голям процент от аномалиите могат да бъдат негенетично обременени- тоест да имате перфектни БХС и неинвазивни резултати и въпрвки това да има проблем. Не подценявайте морфологията в нито един момент!!!! Освен това втора фетална морфология се прави в 19г.с и има причина за това, адекватен момент, за да се наблюдават всички структури в този етап на развитие.
Всичко това го пиша от негативен опит с минала бременност. И сега ще правя не 3, а 4 морфологии през 4 седмици. Така че момичета пак казвам не подценявайте това изследване!

# 738
Според сертифициарният специалист в Пловдив (единствен е). Първата ФМ е в 14- 18 гс. Втората е от 19-24 гс.

Затова питах, защото нещо нещата се размиват...

# 739
Здравейте, мина и нашата първа ФМ, пуснах и неинвазивен пренатален тест днес, резултатите от него ще излязат след седмица. Засега всичко е наред, успя да се види и полът- момче е. Таткото е на 7мото небе. Аз нямах предпочитания, като ме питаха, все ми идваше да казвам, че момиче предпочитам, от гледна точка, че ми изглежда по- "познато" за отглеждане 🤣 но, толкова много се ентусиазирах и зарадвах и аз, като разбрахме, че е момче. Каквото и да е, важното е да е здраво и щастливо. Следващият ми преглед е чак след 4 седмици, направо не знам как ще издържа чакането.

# 740
Момичета имате ли на идея дали за кръвните при БХС ще пречи прием на Деган? До колкот разбрах май може да си хапвал, но за медикаменти не съм сигурна.

# 741
Съмнявам се да пречи  аз пия и аспирин и деган и 1 камара добавки... не ми е кязал че ще ги спирам преди БХС

# 742
Момичета имате ли на идея дали за кръвните при БХС ще пречи прием на Деган? До колкот разбрах май може да си хапвал, но за медикаменти не съм сигурна.
Храната и водата не дават разлика. Относно лекарствата мен ме питаха дали приемам фраксипарин и още нещо имаше, но със сигурност не беше деган. Аз съм на утрогестан все още и пише в забележки, че приемам, но няма връзка с  резултатите.

# 743
Момичета, при мен мина ФМ, всичко е наред. Поръсвам ви със син прашец 🩵😇

# 744
Моите резултати от БХС са добри. Аз съм на 34г., но ембриончето е от яйцеклетка, когато бях на 33г. Пише си риска от прееклампсия и риска от преждевременно раждане. Ранната ФМ+БХС се прави с коремен и след това с вагинален ехограф. Иначе няма как да се измери шийката и да се види добре плацентата. Следващата ФМ се прави 20-23г.с. Аз ще я направя в 21г.с., тогава е най-добре. Няма смисъл от ФМ в 18г.с., щом има правена в 12/13г.с. Тази от 21г.с. е най-информативна 🤗❤❤❤ Надявам се и моето гадене и повръщане да изчезне 🙏
ПП Славкова има ли сертификат за ФМ, защото нещо не ми харесват пропуските ѝ?
ЪПДЕЙТ!!! Сега проверих и тя е най-обикновен АГ. Тя няма сертификат за ФМ и не може да прави това изследване достоверно. Аз не бих се доверила, по-добре отиди в 21г.с. на ФМ при лекар, който е специализирал.
Скрит текст:
Вместо Сигридов трябва да е Мануелян*
Изумява ме тази информация за д-р Славкова
Препоръча ми я лекарката ми във Вита, която е израждала няколко мои близки и работи от много години в областта. Защо би ми препоръчала неквалифициран специалист…
А за втора фетална в 18та седмица ми е препоръчана пък от генетичката, предвид възрастта ми. Вярвам, че пишеш с най добри намерения, но може да не е един аршин за всеки. Вярвам и че в крайна сметка всичко ще е наред и ще родим страхотни бебенца. Най малкото ни пука достатъчно, че да пишем тук:))
Иначе никъде в тези резултати не пише за преекламсия.
Скрит текст:

# 745
Belronika, няма значение възрастта. Също и няма смисъл от ФМ в 18г.с., ако е правена такава в 12г.с. По принцип се правят ФМ 11-13г.с., след това 20-23г.с., след това в 30-32г.с. Ако ФМ в 12г.с. е пропусната, тогава се прави тази в 18г.с., после в 23г.с. и накрая в 32г.с. По принцип Най-добре е да се направи в 21г.с. ❤️ По-добре направи пренатален тест и не разчитай само на морфологиите. Да, за твое добро е коментарът ми, защото не ходиш при специалист, който е специализирал, за да прави професионално това изследване. Насочи се към някой от списъка, а тази лекарка е по-скоро само за следене и израждане. В 32г.с. можеш да направиш и фетална ехокардиография, освен морфология. Моят БХС е с резултат на Националната генетична лаборатория и там си пише всичко. Ако не пише риск от прееклампсия, това НЕ е никакъв БХС. Не ги пиша тези неща да те плаша, всичко ще бъде наред, но на твое място щях да пусна пренатален тест.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 01:11 от Kactus

# 746
Прави ми впечатление, че някои от коментарите са с остри изказвания от рода на- “това НЕ е никакво БХС” , препоръки за гестационни срокове за морфологиите, кое-кога…
Хора, хайде да си имаме доверие на лекарите и ако нямаме такова търсиш нов. Такъв тип коментари точно причиняват излишен стрес.
Всеки лекар си има препоръки относно ФМ и нейните срокове и ако сте решила да ходите някъде си, ще ви кажат кога да идете.
Относно БХС, да резултатите от МД национална генетична лаб. Са без риск за прееклампсия и ДА истинско БХС е.
Просто вече на повечето места се доплаща, за да се изчисли този риск, но стандратното БХС което е безплатно не включва тази точка.
И не на последно място нека да даваме съвети, но не и “направи това, най-добре ще ти е така”.. НЕ, има си лекари за тази цел, които работят с ИНДИВИДУАЛЕН подход спрямо бременната, защото има тооолкова подробности и всяка от тях има огромно значение. Това, че при вас е било така и вашият лекар работи по един какъв си начин не значи, че ще е правилен за други жени.
Нека сме си полезни с пълноценна информация- не натоварващи. Без лоши чувства.🫶🏼

# 747
Кактусче аз също го правих в Националната лаборатория с Елади обаче не ми е писало за прееклампсия аз ли трябва да кажа,че искам иначе за ФМ аз бях във Фемина при Карагьозова сега се следя при Ковачев и се чудя къде да правя ФМ

# 748
  • Смолян
Супер. Много благодаря за информацията. В същия ден ли излязоха резултатите?
 И аз смятам втората ФМ да съм при него. Още се колебая за раждането. Не искам да съм в Селена, където работи моят АГ. Има време, живот и здраве, дано всичко да е наред.
Забравих Стоилов работи в УМБАЛ Свети Георги и изражда там. Аз мисля да раждам за сега при него.

# 749
Моля ако на някоя й се занимава да пусне нова тема, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт