Бебе и куче

• 2 513
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Не знам защо, живота на село го приемате толкова негативно.
Аз бих го завела на село, за да видя как ще се разбира с другите 2 кучета.
Ако се разбират, не виждам проблем, да живее на село.
Там кучето ще е на свобода в двора, ще бъде обгрижвано, ще има къщичка. Много по-добре от терасата.
Ще го посещавате, когато можете.

# 31
Не отричам възможностите. Търся възможности. Просто за 6 години откакто започна всичко съм пробвала много неща, много лекарства, хомеопатии и какво ли не. Опитахме и с други тактики, да го разсейваме като започне с кризата, да му се караме дори, да го прегръщаме, да не му обръщаме внимание и да спре само. И какво ли не.
Не бягам от проблема, а съм се примирила просто, че така ще е. Ще опитам пак да дам 500лв за ветеринар, но вече съм отчаяна, че ще имаме успехи.

Кучето не е огромно, но е енергично, шумно, будно, агресивно. И да, в момент на въртене би смачкало бебето ако му е на пътя, до него. Би го ухапало ако примерно му дръпне леко ухо или опашка. Или се доближи до гранулите му.

Терасата не е рай, но е ремонтирана, голяма, остъклена. Там му е добре, но за мен проблема су стои, пак шуми, пак се върти, пак се извеждаме по 100 пъти, пак ме ядосва.
Много често влиза вътре за по няколко часа. После пак отива там най-често сам, защото там му е сега леглото и иска да си почива. Понякога спи и при мен на спалнята.
Няма паразити, дерматити уж имаше, но вече няма, не му е скучно, защото внимание получава.

Представете си го като криза. Моя приятелка има комшийка шизофреничка, както си говорят и е ок. След час отива и крещи истерично по вратата й, бута я, буйства, полиция викат. Нещо такова е при нас. Изведнъж полудява, без видима причина, без провокация или дразнение от наша страна.

Аз свързвам всичко с аналните жлези, но дали е това .. Всеки месец му ги почистват, промиват при нужда и т.н.

Леглото му той така и не го ползваше до скоро, все искаше да спи на спалнята при нас.

На терасата е на сянка и е приятно. За зимата съм му подготвила дебело пухкаво гнездо с като навес отгоре, има си и пуловери, одеялца, а в студените дни и нощи ще е вътре при нас.
Като цяло е зиморничав по-скоро и не виждам как ще живее навън на село. Ще е много нещастен там.
Там е и по-студено, тук е нашия град и зима почти няма. Но на село..
Там ще има вода, храна, къща и това е. Оффф като цяло няма да му е ок, глезанчо е.
Иначе другите две кучета там са на друго място в големия двор, като ограждение и са пинчер и възрастна болонка, много добродушни.

# 32
Без да претендирам, че съм лекар или, че имам някакви познания, на прима виста ми хрумват няколко варианта - тумор, мозъчно увреждане, епилепсия.
Можете да пробвате да се свържете с многопрофилната ветеринарна болница в Горна бяна, там имат нужната апаратура.

# 33
Благодаря ви. Възможно ли е от тумор да се държи така години наред? И да са му ок кръвните изследвания? Други симптоми няма, освен че има доста апетит и често му се пишка и ака.
От малко кутре върши често нужди, не става с 1-2 разходки на ден, както други кучета.

# 34
Не мога да кажа със сигуност, не съм лекар. Но при хората има такива тумори, които отключват апетит примерно. Той тумора може и да е доброкачествен, но все пак ако притиска нещо и расте е напълно възможно да се проявяват различни симптоми.
Пишете на болницата в Горна баня, смятам, че ще могат да ви помогнат, поне да изключите такива съмнения. В кучешката тема има доволни потребителки от там, но за други болежки.

# 35
  • София
Няма смисъл от гадаене. Отидете на ветеринар.

# 36
Няма смисъл от гадаене. Отидете на ветеринар.

Всеки споделя мнение. На ветеринари съм ходила много и то не някакви измислени квартални.
Хората казват, че кучето е здраво. Каквото мога, правя. Инжекции, успокоителни, изследвания. Последните два пъти над 1000лв за измислени диагнози и после о, да, здраво е. Поведението му куцало.
Даже с кучешка яка беше 1-2 месеца, без ефект.

То ми е дете, разбирате ли. Тежи ми всичко това, много. Тъжно ми е, че е такъв, че се мъчи, че мъчи и нас. Ще тормози и бебето. Sad
Искам да се кротне. Възрастен е. Другите кучета на тая възраст само спят, едвам вървят, едвам се качват на дивана. А той не спира.
Не можем да отидем на почивка с него, не мога да спя от шум и извеждане, не мога да легна спокойно, докато е в стаята, защото ме е страх, че ще ми скочи на корема и ще ме удари (брем. съм все пак).

Не мислете, че преувеличавам и си измислям или търся оправдания да го натиря на село.
Не мислете, че лъжа за ветеринарите и все при некомпетентни съм ходила, защото не ми се занимава или не ми се дават пари или пък съм доверчива или невежа по здравните проблеми.
Напротив, аз сигурно половин ветеринар станах покрай него и съм чела и питала, не падам от Марс.
Как се лекуват психични проблеми при кучетата, знаете ли? Или билкови боклуци, хапченца (не действат) или да е надрусано с успокоителни (не се препоръчва, освен мега хипер рядко, да кажем при дълъг полет със самолет).

Не си търся оправдания никакви. Иска ми се да чуя съвети от хора, преминали през това и как?
Или да чуя практични съвети как бих могла да го извеждам постоянно заедно с бебето, в ергономична раница бебето ли?
И мнението ви за пращането на село какво е, разбрах до тук - негативно..моето също би било такова, честно! Ама.. аз си знам какво ми е.
Та съветите да отидем на ветеринар, са ми ясни.. просто не вярвам да има файда, всеки месец ходим, даже днес пак бяхме!

# 37
Отидете да му снимат главата. Да не би да има нещо там

# 38
Не знам какво си очаквала от темата, авторке. Тук да получиш съвет, който не си получила от ветеринарите? Моето съвсем категорично мнение е, че интересите на хората са безкрайно по- важни от интересите на кучетата.

# 39
Охх, не знам и аз какво очаквам. Да си излея мъката, да ми олекне.
Много ме притеснява това разхождане по много пъти зимата с бебето. На памперсни постелки не иска, стиска се.
Хрумна ми ако купя голяма котешка тоалетна, дали пък няма да се научи там да пишка поне през деня, а сутрин, обед и вечер да излиза..

# 40
  • USA
вземаш едно корито голямо, слагаш пръст, посаждаш райграс...поливаш и ето ти "малка тоалетна на терасата".
Кучето си е такова, а може и да ревнува.

Моето куче излиза около 6-7 пъти на ден...ветеринарите казаха "характер"..липса на внимание, играчки, кокали за дъвкане и ревност.../2 котки, 2 деца/...не че му се излиза толкова, а иска внимание, когато е навън с теб е "неговото време".

п.с забележи в кои моменти кучето се държи неадекватно..тествай с 1 седмица и си записвай...прегледай ще видиш сама отговора.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 19:39 от Olivia Thomas

# 41
Благодаря. Май ще опитам първо с котешка тоалетна, защото тази трева не знам дали ще успея да отгледам, там не пече много слънце. Но пък защо да не!
Ревност е проявявал няколко пъти към детето или към другото куче, личало си е.
А тези въртенета ги прави дори като е сам на терасата или в друга стая. Преди си мислех, че се провокира от шум, ако много приказваме, тв работи и т.н. После установих, че и при тишина е така. В един момент мислих, че си пази купите с вода и храна, но и това не е. Не знам и аз, просто без причина го прави.
Когато съм на работа и няма кой да го изкарва по 1000 пъти, тогава му отварям банята и там върши нещо, ако види зор.
Сега обаче съм вкъщи и постоянно се извеждаме.
Може и наистина да търси още внимание!

# 42
Авторке, здравей!
Дай да започнем отначало.

Аз съм коткар по принуда. Мразя хората и обичам животните. Нямам възможност да гледам куче заради разходките. Като не мога да ги осигуря защо да го мъча?

Можеш ли да отговориш на няколко въпроса? Разбирам че искаш да запазиш анонимност но ако беше дала негова снимка  отговорите щяха да са различни.

Каква порода е? Малка и енергична или голяма която не е за апартамент?
Кои са ви най - близките големи градове за ветеринар?

И според мен кучето е с недиагностициран здравословен проблем. И знам че рядко се намира истински ветеринар без да е търгаш. Гледат как му трепериш като на дете и ти взимат парите без грижа. А отчаян човек се хваща като удавник за сламка.

# 43
Ей сега всички ще ме линчувате...ама авторката е наясно, че е напълно възможно кучето да нападне бебето и все още се чуди как на глезанчо нямало да му е добре на село...сериозно?!

# 44
Ако кучето е пинчер с характер ще изяде бебето ли? Ако е кане корсо, ротвайлер, питбул в апартамент - да се притеснява.

Каква порода е това куче и къде са ходили по ветеринари?

Общи условия

Активация на акаунт