Бебе и куче

• 2 517
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Не знам какво си очаквала от темата, авторке. Тук да получиш съвет, който не си получила от ветеринарите? Моето съвсем категорично мнение е, че интересите на хората са безкрайно по- важни от интересите на кучетата.

Това!!!
Пращай го на село. Нищо му няма на кучето.

Да си губиш здравето, съня, парите и времето заради куче...

Децата и здравето ти са
по-важни.

# 61
Да си губиш здравето, съня, парите и времето заради куче...

Ми, тъй става като поемеш отговорност за живо същество, да. Хората 'дето не искат да си губят съня и да висят на студа - не си взимат кучета. Ако първото дете не хареса новото и почне да го тормози редовно, и него ли на село го пращаме? Grinning

# 62
Как може да сравнявате дете с куче?

# 63
Чета, чета и пак не разбирам ...
Не мисля че авторката е трол.

Кучето над 10 години, старо пък отраснало с едно дете и с второ куче. С тях няма проблеми, но ще има с бебето?

И какво точно означава поведенчески проблем? Травма психическа или неразкрит здравословен който променя поведението?

# 64
Как може да сравнявате дете с куче?

Отговорността си е нейна и не зависи от това дали е към куче, дете, птичка или квото още ви хрумне. Не съм го натирил аз тва куче у тях, нито вие. Сами са си го взели и сами са приели съответните последствия от този си избор. Нищо с никого няма нужда да сравнявам. Ама тва съм си аз, де. Свят шарен и няма да споря, че е от ония тъпи въпроси къде нямат решение.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 19:25 от murcinhum

# 65
Нямат решение защото няма истинския отговор.

Как изведнъж кучето става проблем след като авторката забременява за втори път? А първия път не е било?

И какво точно е скрито зад диагнозата поведенчески проблеми? Здравословни на кучето или психически на стопанката му?

# 66
Чета, чета и пак не разбирам ...
Не мисля че авторката е трол.

Кучето над 10 години, старо пък отраснало с едно дете и с второ куче. С тях няма проблеми, но ще има с бебето?

И какво точно означава поведенчески проблем? Травма психическа или неразкрит здравословен който променя поведението?

Няколко пъти обясних, че има проблеми в поведението. Не спира да лае, да врещи, да се върти в кръг злобно и когато го прави чупи играчки, удря ни без да иска, ако е на дивана например и сме седнали изведнъж започва да се върти и да врещи и удря детето или мен, одрасква ми кожата, така захапа няколко пъти ММ и му пусна кръв. Кое не разбирате??
Първото ми дете, когато беше бебе кучето беше спокойно и кротко. Постепенно започна да полудява и вече нещата ескалират, ден с ден по-зле става. Обаче детето ми е големичко вече и може да се пази, да се дръпне настрани и т.н.
Второто куче е от скоро, като тръгне другото да се върти и второто куче хуква да бяга, за да се предпази.

Не искам да чуя "Да, пратете го на село!". Аз ако исках, да съм го пратила. Мъчно ми е, тежи ми, тормозя се, плача, разбирате ли!?
То ми е като детенце, как да го пратя, да му е самотно и студено там?

Обачее!! Бебето скоро ще се роди. И бебето ако е легнало на шезлонг или бебешко гнездо, не може да стане и да се дръпне при въртенето на кучето. Бебето след 1г. като поотрасне и започне да пълзи, ако му бутне без да иска гранулите или опашката леко и го нахапе?? Разбирате ли, не искам да живея в страх и в стрес и да не мога да отида до тоалетната, че да ги вардя.

Затова кучето е на терасата вече, но все пак често влиза вкъщи. Продължава да вдига много шум, много се върти и там и врещи и лае, ще буди бебето.

Нямат решение защото няма истинския отговор.

Как изведнъж кучето става проблем след като авторката забременява за втори път? А първия път не е било?

И какво точно е скрито зад диагнозата поведенчески проблеми? Здравословни на кучето или психически на стопанката му?

Преди кучето си беше нормално и спеше рамо до рамо с бебето ми (първото дете).
Преди няколко години след възпалени анални жлези му се отключи психически проблем, да се върти, хапе, врещи, като лудо по много пъти на ден.  Едно и също ли да обяснявам, след редица доктори и уж разни физически проблеми с опашки и т.н, кастрация и др. Стана ясно, че проблема е психически! Поне така казват. Не знам!!!

Днес ме събуди в 6,20 изведох го, после в 8-9 пак, в 12, в 3, в 17,30 лае като лудо за извеждане.
Не се издържа вече, аз виждам, че няма как да ми помогнете. Освен с идете на вет.
Еми ходили сме многоo..

# 67
А като сте ходили на вет някой обърна ли ви внимание? Или просто ви взеха парите и ви залъгаха с уклончиви диагнози?

Поведенчески проблеми е много общо казано. И не  е ясно дали проблема е физически или травма в миналото. Трябва ви кадърен доктор който му пука за животните и не е търгаш.

# 68
Кучето няма травма. Винаги е гледано с любов. Не е удряно никога.
Травмата му се отключи след това възпаление, болеше го дупето от жлезите и тръгна да се върти и да хапе там, което е нормално. Веднага антибиотици, лечения. Всичко отшумя. Но поведенческия проблем остана.

И какви са тези глупости дали кучето имало псих.проблеми или стопанката? Моля без обиди! Не съм длъжна нищо да ви доказвам, а имам много клипове, от които си личи какво прави.

Кое му е странното, че преди е било ок. Колко хора са уж ок и прищракват, че даже семействата си трепят??

Не са ме лъгали, не съм глупава. Работя в сферата на здравеопазването, имам познанства, също и роднина ветеринар.

Много грозни изказвания, че не ми пукало за децата, нито за кучетата.
Или пък, че съм супер тъпа и наивна и всеки ветеринар ме лъже.
Ако искате да ви дам кучето за 1 ден, че да ми повярвате!?
Както и да е. Благодаря за отговорите.

Радвам се, че никой няма като нашия проблем и не се включи със съвет от личен опит.

Аз и цялото ми семейство "търпим" (колкото и да е грозна думата) това куче вече доста време. Като не му липсват ласки, грижи, любов и по 100 разходки на ден!
Но нима едно бебе на 2 месеца или 1-2 години също ще се проучи "да търпи"?? Как? Да спи с тапи в ушите ли? И да не излиза никога от кошарата, че да не го удари кучето?

Ще помоля модератор да заключи темата.

# 69
Суити, предлагам ти повече да не и отговаряш на Поми.
От мен пак скенер на глава.

# 70
Суити, предлагам ти повече да не и отговаряш на Поми.
От мен пак скенер на глава.

Благодаря, ще опитаме..

# 71
Ще помоля модератор да заключи темата.

Общи условия

Активация на акаунт