Бебе и куче

• 2 514
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Ми първото дете не го е изяло.

# 46
Кучето е смесена порода и е средно по кг., по-малко от питбул. Не може да изяде дете. Ходило е във Варна и Бургас на вет.
Не може да го изяде, но може да го ухапе, удари, настъпи, изблъска силно. Много е силно, нищо че е от средните кучета към дребни. Злоби се.
С първото дете нямахме проблеми. Сега е различно, ще имаме. Sad

# 47
Да излагате бебето, а и другото дете на осъзнат риск от нападение ви прави лош родител...сори ако ви засягам, но за мен цялата история е безумна. Направили сте достатъчно за това куче.  Обичам животни, но за мен хората са по-важни.

# 48
Така е, хората са по-важни и затова е на терасата. Сега е една идея по-спокойно, но.. като цяло не знам вече какво да го правя.
Преди малко го изведохме и беше вкъщи. Изяде всички гранули на другото куче, разля му водата. После се гушкахме, слушаше, започна пак да се върти и му викам хайде на терасата и отиде.
Следобед не ни остави да дремнем.

# 49
Аз пък не разбирам как първото дете и кучето нямали проблеми пък с второто дете ще има. И друго куче има в картината. Защо кучето на темата ще има проблеми с нероденото бебе а другото не?

Колебая се дали въпросното куче е със здравословен проблем, поведенчески както си вярва авторката или причината авторката да вижда проблем с кучето е нейн (психически)?

Интересно ми е мъжа й какво мисли по въпроса? Извежда ли кучетата, грижи ли се за първото дете? Или всичко прави тя?

Разбирам че за да пусне тема търси решение. Но не обяснява истинския проблем. Няма достатъчно информация за да получи отговори. Достатъчно е снимка на кучето, снимка на анални жлези, снимка на някакви изследвания, отговори на въпроси към нея, какви хапчета е пило, какви изследвания са му правени и къде.

# 50
Защото кучето има проблем от 6(по спомен) години. Не знаем на колко е детето.

# 51
Но не е ясно проблема на кучето дали е здравословен или поведенчески. Попаднала е на доктори търговци и я лъжат.

Как се е навила на второ куче и второ дете?

И аз съм била объркана като нея и съм се хващала като удавник за сламка.

# 52
Как се е навила на второ дете?!?!?

# 53
Когато детето беше бебе, въпросното куче слушаше. Годините са приблизителни, колкото да се ориентирате.
С другото куче нямам никакви проблеми.
Сега, когато кучето вече не слуша, агресира, върти се и шуми, детето ми вече разбира и знае да стои далеч от него в тези моменти.
Бебето няма как да разбира първите 1-2г, че кучето е опасно. Не мога да живея в страх да оставя бебето в шезлонг или бебешко гнездо, че да не го удари.
Ако живеех в голяма къща, можеше и 5 кучета и котки да имам, това няма общо с темата.

С какво ще ви помогне снимката на анални жлези?  🤣 Не лъжа, не съм трол.

Обясних подробно проблема какъв е.

Проблемът най-вероятно е поведенчески.

Мъжът ми също ги извежда, но е все на работа и повече аз се грижа.

# 54
Кучетата и въобще животните, са внимателни около деца. Не мисля, че ще го нападне в смисъл  да му пусне кръв, може да го стисне със зъби предупредително евентуално.
По принцип съвсем малко дете и каквото и да е животно не бих оставила сами не защото животното ще направи нещо на дете, а защото малките деца до една опредлена възраст не си знаят силата и са доста груби в радостта си.
Колкото до бутането или събарянето - и здраво куче може да го направи неволно.
На практика няма как да знаем как ще е докато не се роди бебчето.

# 55
Аз от малка имам кучета, знам как стоят нещата и че децата също могат да са груби, а кучето би могло да отвърне, ако го стиснат силно и т.н.
В случая обаче вие не разбирате, че не става дума за нормално поведение. Аз от другото куче не се тревожа изобщо.
А това куче с лошото поведение не мисли в тези моменти, агресира, удряло е и нас, събаряло вещи, хапало ММ. Ще удари или ухапе бебето дори без да иска, в момент на криза. А кризите са по мнооогоо пъти на ден. Злоби се, лае, ама така онлайн и с думи не се разбира.
Мъжа ми и той вече едвам издържа, но ме подкрепя каквото и да реша, той също го обича и му е милно.

# 56
Оставили сте детето ви да живее досега в такава среда...с ненормално куче, което напада и хапе стопаните си....изпадащо в кризи по няколко пъти на ден....
Ако тази тема не е измислена и цялото нещо не е майтап, мисля че ви трябва консултация със специалист.

# 57
Кучето не винаги е било такова, проблемите се задълбочиха в последните години. Започнаха преди да кажем 6г (не съм сигурна с точност), но ескалираха с времето. Детето не е потърпевшо от кучето като цяло, защото си има свое ежедневие в детско заведение по цял ден, после спорт и т.н. Не стои да се занимава с кучето особено. Аз "опъвам".
Детето не е бебе и знае, че като се върти трябва да не го закача, да има търпение към него.

Приемам и вашето мнение, аз затова казах, че много хора на мое място биха разкарали отдавна кучето. Аз обаче го гледам от 1 шепичка мишленце,  не смятам, че когато член на семейството се разболее, а психичните проблеми са си болест и трябва да го хвърлим на улицата.
Търся решения, беше с яка, беше с хапчета, какво ли не и времето си лети.. Сега пък вече възрастно, уж да се кротне.. ама не!
Търпим си го, свикнали сме му.
Обаче като съм бременна и нещата се променят, вкъщи съм по цял ден и виждам какво се случва, тормозя се. Очаквам да буди бебето, като цяло ще е голям зор. Не виждам и как ще излиза постоянно, а като е вече на терасата отпада и варианта да пишка при нужда в тоалетната, както досега.

# 58
  • USA
другото куче от кога е...6 г?

# 59
Имахме друго куче преди.., после проблемното. А в момента второто ни куче е вкъщи от няма и година. Първия ден само го лаеше, после свикнаха заедно, лягат даже един до друг, крадат си играчките. Разбират се.
Второто куче е кротичко, ни глас, ни звук, душичка. Само навън лае.

Общи условия

Активация на акаунт