"Системата - 60" - тема 55

• 20 277
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Kally May, щом питаш, означава, че се колебаеш. Щом се колебаеш - не взимай решението утре, нека минат още три дена и тогава реши дали искаш по-рано да се премериш или не.

мама барба, лично мнение, да си следиш килограмите всеки ден или през ден е една от най-грешните оси около, които да градиш промяната в себе си (отново от личен опит, грешка, която знаех, че правя години наред, но не знаех как да елиминирам). Целта на спазването на даден режим, дори и такъв за отслабване, не е в разликата на килограмите, колкото да е странно, а в самоосъзнаването. То води до правилна мотивация за самодисциплина, което води до самочувствие, което променя начина, по който трепти въздуха около теб, което е фактор жената да изглежда по-добре, което променя настроението, което подпомага човек да е по-активен и... т.н., което води до смъкването на килограмите, които в крайна сметка нямат никакво значение на фона на всичко случило се преди тяхната съществена промяна...

cvetnaS, аз се опитвам да съживя един квас от смокини - беше хубав жив, силен и... малко го неглижирах и сега страда (+ изхвърлих всичкото пълнозърнесто ръжено брашно заради молци и сега ползвам бяло...). Пиши как е станало!

Много важно е да не забравяме, че жената е красиво същество във всичките си форми - също като квасът - емоционални или физически.

Днес беше странен ден, много ме боля главата през нощта, пих дори силно обезболяващо, след него спах до късно и после ходихме при роднини и се съобразих с техния хранителен ритъм.

Чесънът не помогна за усещането, че бактерията се е върнала. Почнах да пия и масло от риган, но утре ще мина през личната за антибиотик. Всички народни помощни средства, остават за... след това. Пазих се години да не пия алкохол, да не приемам обезболяващи, да минавам без антибиотици... и... сега всичко наведнъж.

Ден 9 + 200
"з": 14:30 три парчета кекс, една мекица и към 5-6 сурови бонбона.
в: 19:30-21:30 шопска салата, кьопоолу, пържола с брашно и яйце, пилешко бутче и диня за десерт...

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 02:49 от Лебед

# 136
  • в реалния свят
Първи месец приключи с - 6 кг. В края на август имам една несистемна едноседмична почивка. Но, въпреки това, съм много доволна от себе си. Отново си припомних и се самодисциплинирах какво, колко и кога да ям. И отново доказах на себе си, че ранната вечеря е важна точно за мен, за да отслабвам или поне не дебелея😃
В следващите две седмици се надявам да преодолея психологическата граница на смяна на първа цифра.
Офисното ми меню за днес:
З - кисело мляко с канела и хуск
О - кюфтета на скара със салатка
В - пиле
Удобното при този режим с вечеря до 18ч. е това, че в офиса има местенце с микровълнова и хладилник. И все някоя колежка отслабва с нейн си режим и си носи като мен храна от вкъщи 😃
Лебед , всеки си има своя истина и опит за храни и отслабване. Някои по десет пъти на ден се катерят на кантара, други ползват само сантиметър. На мен кантарът ми е приятел точно при режим - смъкване на високо тегло. И рядко го ползвам във всички останали случаи. Ако всички бяхме самоосъзнати нямаше да висим с години в БГ мама диети.
Спорна нова седмица, момичета!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 09:08 от мама барба

# 137
  • София
Лебед, много харесах като цяло последния ти пост, напълно валидни за мен неща си написала!
Лично аз бих се демотивирала изключително лесно, ако се меря всеки ден. Някакси след положените от мен усилия, очакването ми, когато се качвам на кантара, е винаги да има минус. И колкото по-голям е минусът, толкова по-голяма става и мотивацията ми да продължа напред.

Мама барба, едно огромно БРАВОООООО!!!! Това е повече от чудесен резултат! Продължавай все така!
При нас в работата също имаме микровълнова и хладилник, и изключително много колеги си носят храна от вкъщи, дори и да не са отслабващи дами на режим, и не е странно за никого.

(1) Ден 16
З: Филийка с боровинково сладко, кафе - в 6:00, оризовки - в 9:30
О: Сандвич с кашкавал, домат и малко айсберг, фреш от портокал
В: Зелена салата с риба тон

# 138
Здравейте.
Мама Барба, браво! Чудесен резултат! Продължавай в същия дух.
Kally, Лебед, и аз съм от тези, които честото теглене обръща каруцата. Някак си съм оставила цифрата на кантара да ми определя настроението и въобще да ме определя като личност. Ако има минус няма като мен, но ако съм положила усилия и няма - а има+ направо изпадам в депресия и се чувствам като неудачник. Истината е, че няма как винаги да вървят мерките надолу. Има и застои. Тялото си има свой собствен механизъм на действие и много фактори влияят на килограмите. Но това е за мен. За мама Барба има обратен ефект. Различни сме. Но пък точно тези ни различия правят общуването ни много богато.
Лебед, благодаря за поста ти! Припознах се.

# 139
Честит първи учебен ден, момичета!

мама барба, чудесен резултат! Браво момиче!
От много отдавна съм се научила да не налагам мнението си, но рядко пропускам да го изложа пред заинтересовани, няма нищо лично или порицаващо, единствено мнение. Самата аз до "вчера" се мерих чисто гола добре подсушена след баня, >>>всяка<<< сутрин и постигах чудесни резултати, уж. Виждам разликата от преди и сега, за това го написах - пак казвам, нищо лично, само споделяне на личен опит.

Ден 10 + 200
з: мекици
о: лаврак с тиквено пюре + таратор
в: (отново роднини, отново до много късно) 4 кюфтета, 2 наденички, малко кашкавал, доста млечна салата и кьопоолу.

Утре, имен ден на едната ми кръщелница и за това, барбекю (много обича да ни събира) - та,  вероятно ще е трети пореден ден с нарушения.

# 140
Здравейте. Менюто за ден 4
З: американски безглутенови палачинки със сирене, 2с.л лешников тахан, 2 парчета диня, фрапе
О: печено пилешко бутче, кисели краставички, 2 парчета диня
В: оризовки( стиропор 😃) с печен пипер и домати

# 141
  • София
(1) Ден 17
З: Пица, кафе в 6:00 и оризовки в 10:00
О: Омлет със сирене, моркови, айрян
В: без, защото обядът се случи в 16:00ч. чак

# 142
cvetnaS Joy за утре ще си взема "стиропор" за вечеря, че ще сме с децата на приятели на уличен куклен театър.

Ние май сме единствените възрастни, които с кеф ходят и без деца на куклени представления (в момента се провежда 13-ти панаир на кукления уличен театър в София) и тъкмо се чудех как да направя вечерята утре и ми подсказа Simple Smile))

Kally May повече харесвам твоя вариант на отчитане на времето, та, започвам отново след несистемните последни вечери:

Ден 1 (7)
з: баница
о: пълнени чушки с бешамелов сос
в: (отново сбирка, отново до много късно) 1 кюфте, 1 кебапче и 2 свински пържоли + малко зелена салата с яйце

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 23:08 от Лебед

# 143
Лебед, и аз вчера бях на родителска среща вечерта и оризовките бяха бърз и подходящ избор. Днес пак съм на родителска среща. Голяма лудница е началото на учебната година. За днес от менюто за ден 5 е ясна закуската. Препечени филийки с чисто масло, суджук, фрапе и грозде. Обяда и вечерята ще ги мъдря. Тези дни може и да не успея да влизам тук, но съм с вас да си знаете 😃

# 144
Толкова сита не съм била от доста време.
Разковничето е нишестен плод, тесто, ориз и отново ориз Bowtie

Много ми се ядат плодове и зеленчуци, не сколасах днес за тях, та утре ще добавя свежест. Казаха ми да спра млечните, за да излекувам по-лесно инфекцията, а и плодове и зеленчуци обичам с млечни... Та, сега ще се уча да се храня без тях + правих кръвен тест за хранителни непоносимости и излезе, че е добре да огранича и белтък.., т.е.  направо яйцата. Двете ми любими храни, но аз обичам всякаква храна.., та всичко е наред. Тъкмо ще видя какъв е вкусът на храната без сирене и кисело мляко Simple Smile))

Ден 2 (7)
з: банан и два немски геврека
о: басмати ориз с пилешка пържола от бут с кожата
в: оризови кръгчета

# 145
  • София
Днес не съм системна. Вечерята ми беше късна, на заведение с приятелки и нямаше как. И без това толкова рядко в последните години правя подобно излизане, че сега изобщо не ми е гузно.

(1) Ден 18
З: Филийка с боровинково сладко, кафе
О: Скумрия в доматен сос, краставица
В: 19ч. пилешко месо, с домати и чушки в рап-питка, фреш от портокал

Лебед, дано по-бързо се отървеш от тази инфекция! Gift Heart
А досега, както пишеше колко дни си на режима, никога не съм го осмисляла като реално време, освен че е много. Сега, като написа (7), по съвсем друг начин го оцених. Браво на теб! Това е доста време и със сигурност имаш добър резултат досега. Продълажавай и не спирай! Знаем, че това е начинът.

cvetnaS, ще те чакаме отново. Мнооооого добре те разбирам за лудницата в началото на учебната година.
При нас ни вест, ни кост кога ще имаме родителска. Два дни са минали, а вече имам материал за нея по отзиви на сина ми Angry Никога не съм го обичала училището, ама откакто съм родител - пък изобщо. Успокоявам се единствено, че ни останаха две години само и Bye, Bye, Bye! Аз със сигурност ще крещя по-силно от детето от 1 до 12 тогава.

# 146
  • в реалния свят
Приключен днес храноден:
З - кисело мляко с малини и хуск
О - омлет, резенче козе сирене, краставица
В - 2 кюфтета и хапка гадна наденица
Режимна съм тези дни, но много служебни и лични задачки. От напражение не ми е вкусна храната и лапам, когато огладнея. Но последното ми ядене поне е до 17- 17.30ч.
Започнахме и един голям ремонт на вилата и троша нерви от неразбирателства не с майстори, а със семейството. Много акъли, много нещо😡

# 147
Здравейте,
Минавам на бързо с отчета за ден 6
З: двоен сандвич с чисто масло и луканка, фрапе, парче домашен сладкиш
О: пиле с ориз, лютеничка
В: пропуснах, че бях в движение
Лебед, дано скоро отмине инфекцията. Съжалявам за  млечните, но поне може всякаква друга храна при нас.
Kally, няма защо да изпитваш вина наистина. Все пак сме социални същества
Мама Барба, да приклчва бързо ремонта и да се успокоите. Наистина е напрежение, но после е хубаво

# 148
  • София
(1) Ден 19
З: Топъл сандвич с шунка и кашкавал, кафе
О: Пилешко месо, салата от чушки и домати
В: Ябълка, айрян

# 149
Kally May, пожелавам ти, скоро, учители, за които детето ти да бърза за училище, а ти с радост да посещаваш родителските срещи!

cvetnaS, о, ще опитам за 15-20 дена да махна млечните, само заради бактерията в урината. Иначе от кръвния тест, излезе, че мога да ям всички млечни, но е добре да не прекалявам с кравето млякото, орехите, червения пипер, жълтъка и да огранича или изобщо да спра белтъка. Ти как си? Адаптира ли се вече?

мама барба бързо да се разберете за ремонта и скоро всички да ви радва стегнатата вила!

Ден 3 (7)
з: овесен "сладкиш" с квас, банани и шоколад (много вкусен!)
о: салата домати и краставици с шницел
в: оризови кръгчета с праскова и по половин червена и зелена ябълка

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 00:24 от Лебед

Общи условия

Активация на акаунт