"Системата - 60" - тема 55

• 20 304
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Отчета ми за ден 2 (2)
З: 3 райски ябълки, 2 с.л с връх фъстъчено масло, домашно биволско кисело мляко
О: 1 шницел, няколко хапки останали от печената пуйка, кисели краставички
В: 1 портокал, 1 мандарина, кисело мляко
Направих си и тренировката 25 минути. Плана за деня е изпълнен.
Мама Барба, ДА НЕ БЪДЕ запълнен колана след празниците Grinning
Ще внимавам да не преяждам по празниците, но едва ли ще бъда системна на Коледа и Нова година

# 466
  • София
Привет!
Днес ще е лудница! Май седмицата също Stuck Out Tongue Winking Eye
Коледа и НГ не ме тормозят много, вкъщи сме, ще си съобразя хапването. Но бъдни вечер- ще опитам, но не си го представям.
Ден 15
З: сандвич с кюфте и лютеница
О: 2кюфтета и морков
В: ябълка с к.мляко
Хубав ден да имате ♡

# 467
Здравейте от мен, минавам на отчет.
З - филия с лютеница и сирене, прясно мляко;
О - свински език, зелена салата;
В - вероятно ще е таратор.

Успешен и отслабващ ден на всички!

# 468
  • в реалния свят
Днес:
З - крекери
О - варено яйце с котидж
В - кисело мляко с хуск и канела

# 469
  • ВАРНА
Здравейте!
Попълвам Ден 4
з: гризини със сусам, 1 банан
о: спанак с ориз, салата зеле и морков
в: кисело мляко и круша.

Днешното меню ще го пиша след вечерята Simple Smile

# 470
Здравейте прекрасни!
Мама Барба, много е хубав този колан. Дано след празниците да не се налага да разпускаме дупките на колана.
Моето меню за вчера:
З: баничка с ябълка.
О: спанак с ориз.
В: киви с няколко лъжици котидж.
За днес:
З: две филийки Живена с масло и гауда. чай с лимон.
О: две кебапчета със салата от цвекло и моркови. Всичко от магазина, че нямам време през деня.
В: шепа тиквени семски и няколко лъжици салата Снежанка.
Хубава и уютна вечер на всички.

# 471
Здравейте момичета! По време на почивката не се стремях да спазвам времеви ограничения. Гледах да не прекалявам, но все се оказвах с тежки закуски и тежки вечери, защото бяха включени в подаръка (поне десертите прехвърлях на човека ми).

Починах си добре, имах нужда. Преди малко се прибрахме и в главата ми веднага се наместиха мисли за предстоящите служебни ангажименти, но все още съм яхнала вълната на спокойствието, въпреки че преди малко ми започна новия месечен цикъл (голям късмет, успях да се насладя на разходките в снега, топлия басейн и ароматната сауна).

cvetnaS , с най-голямо удоволствие ще го пиша пак и пак, особено ако има надежда да помогне на някого. До тук продължавам да нямам нито един срив, а вече съм на системен режим от 9 месеца и половина. Не казвам, че това е решението, но е най-доброто отслабване, за сега, което съм правила, от както отслабвам, т.е. от цял живот.

1) фокус в малки цели (постижения за период, а не за килограми) - ден, три, седмица, десет дена, две седмици, месец и това се повтаря всеки месец. Новото записване на отчитането на времето ми помогна за това, особено след адаптацията на Kally May, месеците да са в цифри в скоби. Така всеки месец почваш отново и отново - крачка по крачка, цифрите в скобите нямат значение, килограмите също, имаш цел - знаеш, че първите три дена са най-трудни, днес започни с първия и т.н.

2) не спазвай винаги всичко много стриктно, наслаждавай се на времето с приятели дори това да означава вечеря в по-късен час или овкусена салта... прави компромиси с усмивка, но все пак тортата се стреми да оставиш за сутринта.

3) редуване на периоди с мултивитамини - слагам на трето място, но само, защото изброявам. Всичките, за мен, са от първостепенно значение.

Почти не меря килограмите си, за всичките месеци сигурно съм се качила на кантара не повече от 5 пъти. Знам, че съм на прав път, днес съм на тези килограми, на които съм и те са чудесни, изглеждам по-добре от преди седмица/месец... Няма значение колко килограма съм, вече е по-добре...

В резултат, отслабвам бавно, съответно се надявам да задържа по-дълго, в сравнение с други отслабвания, до тук щях да съм свалила 25 килограма и да съм качила 25+ килограма. Реален пример, повтарящ се почти всяка година,  4 месеца стриктно спазване, на петия се е появил поне един срив, 6-тия е целят в редуване на срив и стискане на зъби и... за още 3 месеца съм върнала килограмите... и почвам да трупам отгоре.

Още нещо много важно за мен,
Скрит текст:
октомври - декември винаги са ми били много тежки месеци - ранното стъмване, студеното време, липсата на почивни дни... Тази година минаха неусетно! Да, всеки ден сме някъде, надявам се някой ден, когато имаме деца да съумяваме да се наслаждаваме на вечерите с тях и детските им игри.
В момента не просто чакам с голямо нетърпение нарастването на деня, но се наслаждавам на времето до всички предстоящи празници (пак ще си отбележа подобаващо и зимното равновесие, де, все още си е център на този период, за мен).
Та, така... Фокус в малки цели, витамини и стриктност, но не на всяка цена.

Менютата от последните дни:

Скрит текст:
Ден 14 (9)
з: макарони с лешници и масло + 1/3 от измислена меденка в цяла тава.
о: пропуснах (пътувахме)
в(19:30): салата Капрезе с айрян и... свинска вратна пържола

Ден 15 (9)
з: много солени яйца Бенедикт с пресечен, но вкусен сос Холандес + още 1/3 от меденката
о: пропуснах (пътувахме, отново - разделихме пътя на две и удължихме почивката с ден)
в(20:30): салата от цвекло и скумрия на скара с гарнитура от моркови

Ден 16 (9)
з: 3 филии с масло, домат, краставица, сирене, половин купа с овесени ядки с кисело мляко и две мандарини
о: шкембе чорба + пилешка пържола
в(21:30...): салата зеле и моркови и пилешко с лук и гъби (огромни порции, много мазни и вкусни...)

Ден 17 (9)
з: 2 филии с масло, едната с яйце и сирене, другата с ягодово сладко и сирене + цяла огромна купа с мюсли, кисело мляко и една ябълка.
о: агнешка супа и ризото с тиква и бекон.
в(20:15): ябълка с кисело мляко (нищо, че не съм гладна, не искам да пропускам).

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:37 от Лебед

# 472
  • София
Добро утро!
Лебед, винаги с удоволствие те чета! Много ми помага споделеното от теб!
Кантара е замръзнал и не иска да мръдна нито грам. Много време съм поддържала точно тези кг и знам, че има памет тялото. Но виждам и усещам промяна. Освен това ми е лесно да спазвам правилата, така че няма отказване ♡
Днес, ден 16
З: принцеса с кашкавал, 2бананово- кокосови мъфина без Захар, шепа ядки.
О: може би салата, нещо готово ще е.
В: ябълка с кмляко

Вчера се наложи да пробвам доста дрехи, докато избера тоалет, пробвах един панталон, в който никак не се харесвах , останах  съвсем доволна като се огледах!
Heart Eyes
Чуден ден да имате!

# 473
  • в реалния свят
ni4iq , това за паметта е много вярно. Скоро гледах в ютуб руски ендокринолог-диетолог, който напомняше, че смъкнатите килограми трябва минимум година с диета да се подържат, защото мозъкът помни най-високото тегло, което е подържал човек продължително време. А това с дрехите е много гот- да ти стават и седят добре.
Днес закусих овесена каша със сирене и яйце. На обяд съм на зъболекар. Вероятно ще се включа за вечеря с нещо млечно.

# 474
  • ВАРНА
Лебед, удоволствие е да те чете човек, подкрепям мнението на ni4iq . Hug Heart Eyes Наистина малките стъпки са по-лесно достижими, а и са мотивиращи.
Аз имам адски лошия навик да се качвам на кантара всяка сутрин /много рядко пропускам/ и ако/като видя някакви грамове горница, ми действа негативно.

Сетих се тия дни, че не съм измерила сантиметри, а знам, че е важно. То и не съм почнала още да смъквам де Joy, така че има време. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ден 5
з: сусамови гризини, няколко jaffa cakes
o: св. пържола с ориз
в: ориз на фурна с някакви хапки месо
Бях на работа и нямаше опция за друго ...

# 475
Лебед, много благодаря ❤️
Полезно е за мен, защото от лятото буксувам и съм на ръба на отчаянието. Групата много ми помага. Голямо удоволствие е да ти стават дрехи, които преди не са, когато пък се и харесаш е несравнимо хубаво.
Отчета ми за ден 4 (2)
Денят ми е наопаки системно по стечение на обстоятелствата
З: пропусната
О: айран, 1 райска ябълка и 1 мандарина
В: зеле с целина, наденица на скара, 2 лъжици фъстъчено масло, портокал
За утре съм планирала да готвя крем супа от целина и раки. Нямам търпение да си ги хапна Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 21:05 от cvetnaS

# 476
  • в реалния свят
Цветна , какво е раки?
Аз днес си останах само на закуска. Извадиха ми горен кътник и ме боли и ми се плаче. Ще си остана с дупка, защото по медицински причини не може нито мост, нито имплант. Само не знам какво да ям следващите дни. Мляко не става, няма да ме засити. Тъжна съм. Не очаквах такова нещо. 😡

# 477
Здравейте системки!
Лебед, браво, че си си починала и си прекарала толкова приятно.Човек има нужда да разпусне и да се зареди наново.
Моето меню за днес:
З:две пържени филии, чай.
О: картофени кюфтета от магазина, любимата ми заешка салата.
В: една зелена ябълка, парче крастамица и няколко лъжици скир.
Хубава вечер на всички.
ПП. Мерене на 23 ти. Кантарев е заточен зад гардероба.

# 478
Момичета, благодаря ви, чувствам се у дома си в тази тема още от първия ден, та чак до днес!

Отново съм на път, но тази нощ, май ще спя. Изхабих си де що отпуск и възможност имах. Сега ще пробвам да работя докато се придвижвам с автобуса, защото точно преди празниците не ми спуска неплатен отпуск..... спокойна нощ и сладки сънища!е

Ден 18 (9)
з: 2 дебели филии ръжен хляб
о: порция и половина сарми с телешка кайма и кисело мляко
в(20:15): ябълка с кисело мляко

# 479
  • София
Добро утро !
Мама барба, много неприятно. Дано се намери някакво решение.
cvetnaS, припомни си, откъде си стартирала и виж колко си постигнала. Зациклянето е много неприятно, но е част от пътя. Знам колко демотивиращо може да бъде. Заточението на кантара е много добро решение.
И аз вчера обърнах режима Blush за пръв път нямах приготвена храна за обяд и нищо не успях да измисля, вечерята си съсипан, но ще го приема като урок - кутииките да ся в мен.
Ден 17
З: двоен сандвич с Шунка
О: тиквички с кайма
В: ябълка с к.мляко
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт