"Системата - 60" - тема 55

• 20 287
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Лебед, и моята мярка е една моя шепа за суровите бадеми с 3-4 мандарини. Чудесно ме засища това количество и няма как да прекаля. Даваш обаче чудесна идея за печена ябълка с канела и топло прясно мляко. Досега не съм си правила подобна вечеря, а чувствам как ще се окаже много "моя".

Лоритта, готвенето за мен по принцип е нещо, което мразя да правя и нямаше да го правя ако от това не зависеше оцеляването на семейството. И понеже вкъщи са много наясно с това, не си позволяват претенции. ММ готви повече от мен и откакто съм на Системата, всеки път ме пита "Ако сготвя това, ти ще го ядеш ли?". Обикновено постигаме консенсус какво да се готви, така че всички да го ядат. Ако се иска нещо различно, се поръчва храна отнякъде и всеки си избира каквото иска. Тези моменти каляват волята ми, защото обикновено при поръчана храна аз си избирам такава, която да ям на следващия ден и се инатя да не вечерям несистемно. В повечето случаи успявам. И в нашия дом има тийн и котарак. Но май котаракът е най-лакомият от всички и затова е на диета. Т.е. заедно си системстваме Joy

(4) Ден 11
З: чери домати, кашкавал, кафе
О: зеле с ориз и кайма на фурна, краставица
В: ябълка и айрян - към 19:00, защото бях на РС Rolling Eyes

За утре съм планирала:
З: пица - от поръчаната тази вечер, оставили са ми две парчета
О: кюфтета от тиквички, салата снежанка
В: мандарини и айрян

# 511
Здравейте момичета,
днес беше шашав ден, който почна с шашав сън и завършва с шашав, но много хубав сериал.

Малко съм гладна, направила съм си сладък сандвич за утре и си пия чая, утре парти.

Ден 25 (9)
з: две филии с топено сирене
о: картофи със спанак и гъби в масло
в: две мандарини + кисело мляко със замразени плодове

# 512
  • София
Добро утро ❤️
Започвам добре, но си прецаквам вечерите. Не успявам да задраскам и редактирам от телефона, но тая седмица все нещо нережимно добавям. Разболявам се, с мц, но ще опитвам.
Днес ден24
З: сандвич с наденица и запечени картофи
О: гювеч
В: може би ще пробвам предложението на Лебед, че ми се ще нещо топличко ❤️ и за гърлото, и за душичката ❤️
Хубав ден ❤️

# 513
  • в реалния свят
ni4iq , когато човек не се чувства достатъчно здрав, нормално е режима да куца. Първо оздравей и пак ще влезнеш в релси.
Днес:
З - кисело мляко с канела
О - доста насищащо си хапнах - салатен микс(варени яйца, авокадо, скир и извара) +1 кюфте +1 ръжена филия с лютеница с кашкавал😃
В - мандарина и скир вероятно.

# 514
Здравейте мили момичета!
Отчет за вчера:
З:домашни солени мъфини-2 броя. чай.
О:кисело зеле с оризз.
В: ябълка и морков. Гризах като хамстер. Странното е, че ме засити.
За днес: купешка баничка с ябълка. От утре си забранявам да минавам покрай този павилион.
О:пилешка пържола със заешка салата.
В: две кивита и парче гауда.

# 515
Лоритта, най-удобно ми е като си приготвям храна от вечерта. Така като имаш нещо планувано, което няма лошо от време на време да е и купешка баница, не се залита толкова лесно.

ni4iq, стой на топло и се лекувай, режимът ако можеш, до колкото можеш Simple Smile

Днес имахме събиране вечерта, взела съм си от всичко, което ми изглеждаше много вкусно за закуска. Има и торта, но едва ли ще я ям утре, по-скоро за неделя.

Едва сега се мушнах в леглото, а утре ставам рано + трябва да карам кола с автоматична скоростна кутия, а нямам опит. Няма време за тренировка, утре ще ми трябва колата от сутринта, ще съм цял ден насам натам + планувала съм среща с приятелка вечерта, а пътувам след това... Междувременно ще трябва да върна колата, нямам никаква представа как ще стане това... Ама ще стане.

Ден 26 (9)
з: две филии с тахан и мед
о: свинско с ориз, салата от печени чушки и таратор
в: кисели краставички с малко филе Елена

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 23:11 от Лебед

# 516
  • София
Днес ми е много работно, но съм спокойна, защото съм си приготвила храната от вчера.

(4) Ден 13 - нищо фатално, ако и да е петък Sunglasses
З: печена тиква със захар, кафе
О: кюфтета от чиста телешка кайма, моркови
В: мандарини, айрян

Преди време бях чела нещо за подбиране на храната по цветове. Не си спомням подробности, но като си гледам менюто, днес ми се очертава един оранжев ден.

# 517
В продължение на размислите ми от вчера (рано днес Lollipop)
Скрит текст:
Всичко стана много лесно, но с голямо съпротивление от моя страна.
Опората на живота ми, просто стана без да е спал и 5 часа, запали колата, закара ме на работа, където по-късно с колега и неговата кола обикаляхме по локациите... и т.н.

Цялото ми същество беше против, защото имах план!

Може и да е бил невъзможен за изпълнение, но вече бях наредила пъзелЪТ в главата си. Знам, че съм набутала елементите насила, но... имах план.., който най-близкият ми човек и неговия най-добър приятел "разрушаваха" (реално нареждаха парчетата по най-добрия начин) без да ме питат... Внасяха смут в системата!!!

Въпреки че денят ми мина по мед и масло, >>>аз<<< правих всичко възможно да го саботирам. Няма да ви го описвам целия, само, ще ви разкажа за последния 1 час...

Преди малко, моят човек си пропусна част от Коледното парти (което е мега събитие с поканени изпълнители и т.н.), за да ме закара до гарата, но моя милост с настоящия хормонално разбъркан мозък (вече не знам дали не си е така по принцип...) го помолих да ме остави на Софийския университет, за да се разходя, защото имам много време...

Е...
След като слязох от колата осъзнах колко малко време имам.

Бързайки си скъсах колана. Колан, който възприемах за вечен. Качих се на първия автобус, реших да не преча на шофьора и на първата спирка се преместих от врата, но се пуснах от дръжката и при спирането много тежката ми раницата отхвърча и с единствения ръб от стърчащия лаптоп се заби със засилка в бедрото на един млад мъж.., който леко пребледня (все пак... добре, че не беше няколко сантиметра по-нагоре).

Слязох на следващата спирка. Бързах да стигна до спирка на друг булевард, пресичайки стана червено, едно СВОБОДНО такси почти ми спря в краката ...

Стигнах до спирката и... о... изненада, рейсове има след 20 мин...

Върнах се на кръстовището... Нямах избор...

Положението стана - такси - или си изпускам автобуса...

Е... Познайте! Имаше много таксита в петък вечерта.., но всичките бяха заети...

След цяла вечност (5 мин) видях заветната зелена светлинка! Обаче! Силно се надявах да не ме забележи, защото беше от компания, която никога не съм виждала...

Видя ме! Дава мигач! Имам още време, минават още "милион таксита".., но всичко свети в червено, светофарите също!

Има още надежда!

Виждам в далечината свободно такси от позната таксиметрова компания. Почвам да махам неистово.., но... се оказва, че в това познато такси се намира единствения в света колегиален таксиметров шофьор - вижда ме, вижда мигача на колегата си ... и се отдалечава от мен.

Непознатото такси спира до мен.

Още една малка вечност чета чинно надписите, табелката с името му, разпитвам го дали е нормално такси (това ми е шансът да стигна на време, но аз не се качвам).

Показва ми таблета, почти се е навил да ме свърже с оператор ...

Качвам се, вътре.., а там... "само мен ме няма".

Поглеждам отблизо шофьора... с прерязана буза, свежо кървяща...

Придърпвам плахо вратата, естествено не се затваря.., както трябва. Поглеждам часовника, о, не! Трескаво опитвам да отворя вратата, за да затворя, както трябва и да тръгнем по-бързо...

Познайте!

Вратата не се отваря! Времето спира.

Усещам студен въздух да се приплъзва по лицето ми и осъзнавам, че прозорецът е отворен...

Изваждам ръката отвън и напипвам дръжката. Спасение! Аха да скоча навън, "чувам" светещия в лицето ми часовник и това отпушва ушите ми "вратата не се отваря отвътре, извинете за неудобството...".

Пътуваме.

Стигам! Имам няколко минути! Успяла съм да разтегля времето, силата е с мен! Решавам, че ще е хубаво да отида да си взема физически билет?! Отвън през прозорците се вижда, че пред касата има твърде много хора... и докато мозъкът ми се чуди да тръгне ли към... билета.., краката ми ме качват в автобуса.

Седнах и... потеглихме с 3 минути по-рано...

Вадя телефона, пиша, че съм в автобуса и всичко е наред.

30 минути след като сме тръгнали за 8-9 часов път, автобусът спира в нищото на магистралата ...

Този път не бях аз! На двама различни човека им се е доходило до тоалетна... Осъзнавам, че и аз мога да се възползвам, но си припомням, че съм жена Joy

Докато го пиша това, телефонът ми звънва. Моят човек! Аха да вдигна... Батерията ми пада. Междувременно разливам малко от чая, вадя си зарядното трескаво като едвам не му откъсвам края...

Чувам го!

Светът зае правилно място в пространството. Часовникът на автобуса премина на турско време, вече е 14-ти декември събота Smile

*За колана - това е войнишкия колан на брат ми, който отмъкнах след неговата казарма преди 30 години и нося от тогава. Добре, че го скъсах на предпредпоследната дупка, в момент, в който мога да го нося на последната Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ден 27 (9)
з: 3 парчета домашна баница, 2 домашни ореховки, 3 домашни кошнички с орехово-карамелен пълнеж, 2 курабии и... разбира се, домашната шоколадова торта (е... не я оставих за неделя)
о: телешки дроб на тиган
в: салата + различни сирена - предимно кашкавалени.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 01:31 от Лебед

# 518
  • София
Лебед, ... остави ме без думи ... Не толкова заради съдържанието, колкото заради стила и начина ти на писане. Скритият ти текст предизвика истинска наслада за моята, по принцип литературна душа. Ти пишеш като драматург и това не го казвам като гол комплимент. Ако досега не си се занимавала професионално с подобна дейност, моята най-искрена препоръка е да започнеш. Или поне да се замислиш над идеята, защото определено имаш нужната творческа искрица и ако не за широка публика, то поне за себе си го направи. Бих чела твои текстове с огромно удоволствие, ако ще и телефонния указател да преразкажеш - стилът ти е уникален.
Gift HeartGift HeartGift Heart

# 519
Лебед, остави менютата! Пиши, момиче!
Напълни ми сърцето! И аз си падам по красиво написаните текстове, освен, че съм и филолог по образование...
Но твоето е талант! Направи нещо, дай му истинска изява! Yellow Heart

# 520
Много мило момичета, благодаря ви Bowtie

Ден 28 (9)
з: кифла с кашкавал, гюзлеме със сирене, две бисквити и един шоколадов бонбон
о: пакет спанак с клонка чери домати и една краставица + хубаво парче оранжев кашкавал (така и не му запомних името)
в: оризови кръгчета и ябълка

# 521
  • в реалния свят
Лебед, и аз се присъединявам към общото мнение, че имаш литературен талант. Определено внасяш разнообразие с колоритната си личност 😘
Аз съм трети ден на Спа, ама почти без спа. Басейнът е малък, а народа доста. Чакаме днес да си тръгнат хората и се надявам следобяд да си поплувам малко на спокойствие.
За храна не пиша. С този пълен пансион сме на угояване. От вторник ще режимствам. Но пък си мързелувамммм.

# 522
  • ВАРНА
Здравейте Системки 🤗
Не съм се включвала последните няколко дни 🤷🏼♀, съжалявам за което.
Менюта няма да пиша, до четвъртък всичко беше шест.
В петък банкет, след него клуб … хапването беше внимателно, ама с алкохол … което не е добре.
Вчера реаниме с едно хранене 🫣.
Днес закуска и обяд в едно хранене на заведение…
Утре вече с нови сили ‘продължаваме напред’😆

# 523
Влизам за бърз отчет, хубав ден момичета!

Ден 29 (9)
з: сандвич, ореховка, торта, 2 кошнички с орехи и карамел
о: пълнени сушени чушки с боб
в: паниран кашкавал със салата

Ден 30 (9)
з: двоен сандвич с кашкавал + 3 кошнички с орехи и карамел
о: 2! порции зелеви сарми (за сравнение висок млад ящен колега успя да изяде само 1/2 след като беше хапнал супа...)
в: ябълка с козе кисело мляко + шепа орехи

# 524
  • ВАРНА
Отчитам вчерашния Ден 18
з: милинки и 1 бонбон Мерси
о: зеленчукова супа, порция печен кашкавал, 1 кебапче
в: фреш от портокал, ябълка и тиква
Не съм гледала таблицата за разрешени и забранени плодове, но няма да драскам.

Общи условия

Активация на акаунт