Косопад - тема 26

• 57 923
  • 824
  •   1
Отговори
# 660
  • София
bibonss, боря се с косопад от много години. Пускала съм всякакви кръвни изследвания. Дори бях публикувала преди време в тази тема кръвни резултати за мнение, но нямаше коментари и в крайна сметка отидох на хематолог. Аз имам същия проблем с цикъла. Въпреки че всички показатели бяха в референтните граници, не бяха на оптималните нива, според хематолога. Един месец приемах много високи дози на Вит. Д, желязо (сорбифер), Б12 и фолиева киселина, по препоръка на лекаря. Резултатите се покачиха и достигнаха много добри стойности. При обилен цикъл обаче, терапията не трябва да бъде еднократна, защото нивата на желязото и феритина отново ще започнат да падат постепенно. Докторът ми каза, след цикъл да приемам една седмица сорбифер, фолева и вит. Д, но вече в по-ниски дози, с цел да поддържам достигнатите нива. Чак сега, около 3 месеца след като започнах да наваксвам нивата, забелязвам намаляване на косопада. Не е спрял, но е намалял! До този момент бях пробвала  всякакви шампоани, ампули и терапии, препоръчани в темата, но безрезултатно.

# 661
Когато преди години се обърнах за помощ към чесъна, използвах чесново масло обогатено с алицин от капсули за пиене. Не миришех.

# 662
Като ви чета май само аз се боря с косопад вече 17г. Дааа,цели 17г.За цялото  време е спирал само  през двете ми забременявания,но и тогава не на 100%
 Имала съм късмет,че малко израства,но вече все повече е опадала.Имам доста плешиво отгоре. Млада съм,но каквото и да опитах ефект нямаше.
Или автоимунно, от неправилно хранене или хроничен стрес. Друг логичен отг поне нямам.Правила съм 10373 изследвания. 
Радвам се,че има дами ,които са се пребопили да 1,2години или са имали само месеци косопад. Психически е доста мъчително.Ставаш  и лягаш с тази мисъл,но и вече не знам какво още да опитам.. 🙂‍↕️
Разбирам Ви напълно и аз съм нещо подобно след пубертета .А с чесън опитахте ли? Аз съм правила и имаше ефект за поне година.
  И после да не мърдам от нас? Как мажете и как отмивате?Маска ли е?
Трансплантация не бих си причинила.Пак ще опада  като не е спрял косопада .Перука. Друго не знам.
Сок от Стар чесън  се  изтисква и се маже скалпа.След това мирише известно време (няколко месеца 🙃🙃), но само като се намокри.

# 663
Как точно изстисквате сок от чесън?🙃 Питам, защото съм пробвала и ставаше много по-лесно да се мажа директно със скилидка...

# 664
Докато се борих с косопада си оставих косата както си беше - дълга до кръста, въпреки ужаса,  че така падналата коса изглежда още повече,  цели кълбета. Бях се занаятила, защото прочетох, че дължината няма никакво значение,  нито за падането, нито да растежа. Не е вярно! Като се подстриже, това и помага да се пребори, заедно с всички други мерки, които са взети. А и расте по-бързо, ще ме прощават фризьорките, които твърдят, че подстригването няма отношение към растежа, защото косата е мъртва тъкан.

# 665
Наистина няма връзка растежът.Подстригването играе роля само, за да се олекоти цялостно косата, да се мие, реши по-лесно.

# 666
Наистина няма връзка растежът.Подстригването играе роля само, за да се олекоти цялостно косата, да се мие, реши по-лесно.
То няма логика да има. Единствено, че ако е изтощена, нацъфтяла и накъсана е разбираемо да не расте в дължина, а да се накъсва на едно и също място и да изглежда всеедно не расте. И това, дето някои казват всеки месец да се подстригваш.. то като расте с определени см на месец и ти отидеш и ги подстрижеш тези см как се очаква да расте дълга не знам.
Аз моята коса я подстригвам обикновено не толкова да има нужда, колкото да искам някаква промяна, а и изчаквам да ми израсте къната, което ще е бавен процес. През 3-4 месеца средно ходя на терапия с подстрижка, като винаги казвам да се взима колкото трябва, не щадя дължина, за мен е важна да е красива и жива, отколкото дълга и да изглежда зле, то се губи ефекта.
През останалото време си правя процедури вкъщи. За момента съм доволна. Ходила и съм и по-рядко на фризьор, но аз не устисквам толкова време без да променя нещо😀 което ми е минус, всеки месец съм на косъм пак да се къносам и се сещам, че вече 4-5 месеца съм я оставила да израсте естествен цвят и ще е загуба на време, но в този кръговрат се въртя няколко години вече. 😀 и рязкото скъсяване, просто защото имам нужда от промяна.. сега съм се заинатила вече..

# 667
Моята расте бавно. Лятото когато беше голямото падане на коса я подстригах, защото изглеждаше потресаващо. Накъсана, опърпана, изгоряла. Какво стана тогава, не разбрах. Сега не съм я подстригвала от октомври, но мисля тия дни да си запиша час. Много освежена изглежда косата след фризьор, не че почва да расте повече.

Аз съм се замислила за лятото. Ясно е, че ще следя анемията, но какво да си взема за коса да я предпазя от това силно слънце? Съвети? Миналата година беше ужасно изгоряла от него.

# 668
Моята расте бавно. Лятото когато беше голямото падане на коса я подстригах, защото изглеждаше потресаващо. Накъсана, опърпана, изгоряла. Какво стана тогава, не разбрах. Сега не съм я подстригвала от октомври, но мисля тия дни да си запиша час. Много освежена изглежда косата след фризьор, не че почва да расте повече.

Аз съм се замислила за лятото. Ясно е, че ще следя анемията, но какво да си взема за коса да я предпазя от това силно слънце? Съвети? Миналата година беше ужасно изгоряла от него.
Носи шапка, има и слънцезащити за коса. Аз като бях на плаж, така или иначе ползвах слънцезащита по тялото си, та мажех и косата, поне я хидратирах от маслата. Но за тази година ще си взема защита.

# 669
Аз бих пощуряла, ако трябва да си използвам слънцезащитните продукти за тяло върху косата.🙂 За косата ми не си представям друго освен слънцезащита под формата на спрей.
Винаги съм си подстригвала косата много рядко. Разбирайте по-рядко от веднъж на година-две.🙂 Откакто започнах да я подстригвам сама, е малко по-често, но пак не е всеки месец или веднъж на няколко месеца.  Фризьорките винаги ми скубят косата, докато ме решат, което ми е доста неприятно усещане (аз, ако изобщо си я реша, докато е влажна, използвам специална четка, която не ме скубе). Та имам предвид, че подстригването (по-скоро липсата на такова често) не ми е влияела на растежа. Расте си с една и съща скорост. Но прави поддръжката ма косата, миенето, подсушаването по-лесни.

# 670
Приеми го като терапия 😀 аз си миех косата така или иначе след всяко ходене на басейн или море. От такава гледна точка го казах, че съм ползваха СЗ за тяло ( но под формата на спрей олио, не крем).
На мен пък фризьорките всеки път ми минават през ушите с гребена, много е досадно и дискомфортно. Единствена една беше супер внимателна покрай ушите и първия път много се смя, когато й казах, че съм впечатлена, че знае анатомично къде се намират ушите😀 разбира се, че смених града и няма как да ходя при нея😀 намерих си тук фризьорка за терапии и подстригване, обаче и тя ми минава през ушите с гребена. Не знам, големи ли са ми ушите😆 в мен ли е проблема😅

# 671
О, щом е спрей олио, вече си го представям като по-подходящо и за коса.☺️ Моята коса изсветлява от слънцето и след море, суха е като типаж, но не става по-суха след това, не се и накъсва. Въпреки това си мисля, че спрей слънцезащита за коса не е никак лоша идея.
На мен фризьорките са ми "закачали" връхчетата на ушите с гребен.😅

# 672
При мен е нещо страшно ако съм без шапка лятото и с тази черна коса спокойно мога да си изпържа едно яйце на главата. Grinning И аз се подстригвам от два до три пъти най-много годишно. Правех го това упражнение всеки месец да я подстригвам - ми не видях ефект на бърз растеж.

# 673
Добре че обръщаш внимание на по-тъмния цвят на косата. Изобщо не се бях сетила, че черните коси привличат още повече топлина.☺️ Моята е пепелява и тъмноруса, може и затова да ми се разминава.

# 674
Определено, като я потъмних с кана направо се пържеше яйце на нея, както се изразиха по-нагоре. Ама и последните години започна да ми влияе това слънце и сама бягам по сянка и да нося шапка. Проблемът е, че заради тези ми уши и малка глава,. Не мога да си намеря подходяща шапка с козирка. Дълбоки са ми - или трябва да вкарам ушите вътре в шапката ( не е удобно) или да ги изкривя със самата шапка и да щръкнат (хептен не е удобно). Дори не говорим за самата обиколка, въпреки, че като я стегна най-докрая и изглежда малко смешно, ама не ми е толкова голям проблем. Та последно само шапки идиотки носех.. ама за ежедневие не става.. пробвах и с разни разшичен тип шалчета тип бандана, не стои хич, хлъзга се нонстоп и пада.

Общи условия

Активация на акаунт