Косопад - тема 26

• 56 211
  • 824
  •   1
Отговори
# 810
Според д-р Зарев мезотерапията не дава резултати и са пари на вятъра.
Ванче, аз не съм видяла резултат от миноксидила, но ме е страх да го спра. Въпреки, че Зарев ми каза, че нямам косопад. Wink Това след 4 годишно проследяване при него.

# 811
  • София
Какво мислите за лечение на косопада с Миноксидил и кога виждате ефекта?
До колкото знам проблем при него е спирането му. В момента в който се спре косопада се завръща с пълна сила, че и в повече.

# 812
за аргинина ендокринолог ми го е изписвал... а таурина като съм го пробвала се получава едно изтръпване на скалпа, за това питам дали някой е пил и дали има ефект за косопад специално
Аз започнах да пия Таурин,защото прочетох във Фейса една модераторка на руска група пише,че Биотин и Таурин трябва да се приемат заедно за косопада,защото докато биотина(5000mcg) влияе на растежа на косъма,таурина я прави по-жизнена и гъста и предпазва космените фоликули от отслабване.
Аз започнах да пия Таурин по препоръка на дама от темата заедно с биотин(10000мкг) и МСМ.Твърде кратко го пия за да кажа дали има ефект.Косопсфът е ужасен, особено след масаж с тоник на Ревалид.Значи реша и пада доста коса.Мажа тоник, масажирам и като изсъхне пак сресвам и е ужас.Не знам да го спирам ли тия тоник, а съм купила още 2 кутийки.
Пръскам и отвара от репей , но ми омазнява още по- бързо косата,а ефектът при билките е доста бавен.

# 813
  • София
Косопада след Тоника, не е от него а от процеса по мазането, даже и масаж ако се прави заедно с мазането. Фоликулите са излезли от скалпа и самото мазане е като микро масаж с който излизат по-бързо. Но така или иначе са били на повърхността.

# 814
Ползвах ямайско черно рициново масло с розмарин от iHerb и за първите 2 седмици косопада намаля. Тъкмо започнах да се радвам, че най-после нещо ми действа и косопадът отново се върна на предишното ниво. Изразходвала съм шишенцето до половината и просто ме е страх да продължа с него. А имаше доста добри отзиви в сайта...

# 815
КОсата която пада в момента е умряла поне преди 3 месеца.Прочетете първата страница.Няма как да почнете да мажете нещо и изведнъж за един ден да спре да ви капе косата. Отделно, хиляди пъти сме говорили тук, че грижата за косата е вътрешна и външна т.е. освен с мазила, трябва да се подсили и от вътре с нужните витамини и добавки.  КОмбинираните добавки помагат при много лек косопад, така наречения сезонен.АКо имате сериозен косопад, то е нужно да се пуснат излседвания, да се види нямате ли съпътстващи заболявания, които допринасят за проблема.
Не съм излизала от темата над 6 години. За това го пиша.Косопада е на приливи и отливи при мен. С Хашимото съм, което също подпомага проблема с косата, а и имам желязодефицитна анемия.

# 816
И аз съм с Хашимото и със сигурност това е една от причините за косопада. Понеже от години се боря с него, знам за дефицитите, но когато ги имах, бях с по-лек косопад. Сега след доста пиене на добавки всичко е на горна граница и положението е по-зле. Може да е от дългия косопад, разбира се, аз дори се чудя как все още имам коса на главата, след като ми пада толкова всеки ден. Последно си купих едни ампули, които се препоръчаха тук, ще започна да слагам и тях тези дни, но общо взето положението при мен е отчайващо, каквото и да правя...

# 817
Момичета,някоя от вас ходила ли е при Бан Камуна за косопада си?

# 818
Здравейте, интересува ме дали има ползвали продукти на тази марка и дали сте доволни

# 819
Здравейте, освен TSH какви други изследвания и хормони  да си пусна? Вече съм отчаяна - при къпане и сушене над 450-500 косъма падат и това от почти 2 месеца вече, броила съм ги за да знам какво да кажа на лекаря. Взимам витамин А+Е , Омега 3, пия и лекарства за високо кръвно и сърцебиене( Валсакор и Небиволол). В края на миналата година спрях противозачатъчните. Като отида на дерматолог пренебрегват проблема и казват "Ами имаш коса и капе, ако нямаше коса нямаше да има какво да капе" и ми идва да оставя някой без зъби. Това е толкова неглижиран проблем... Като цяло съм спокойна и нямам допълнителен стрес, та да го отдам на това. Моля за насоки какво да си пусна като изследвания.

# 820
  • Димитровград
Видях в Рамус пакет коса. Може би него.

# 821
Здравейте, освен TSH какви други изследвания и хормони  да си пусна? Вече съм отчаяна - при къпане и сушене над 450-500 косъма падат и това от почти 2 месеца вече, броила съм ги за да знам какво да кажа на лекаря. Взимам витамин А+Е , Омега 3, пия и лекарства за високо кръвно и сърцебиене( Валсакор и Небиволол). В края на миналата година спрях противозачатъчните. Като отида на дерматолог пренебрегват проблема и казват "Ами имаш коса и капе, ако нямаше коса нямаше да има какво да капе" и ми идва да оставя някой без зъби. Това е толкова неглижиран проблем... Като цяло съм спокойна и нямам допълнителен стрес, та да го отдам на това. Моля за насоки какво да си пусна като изследвания.

Копирам ти от началната страница. Излиза скъпо, но е хубаво да се проверят всички посочени.
Препоръчителни изследвания при косопад (стартиращ пакет):
- пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин
- вит. В12, вит. Д
- хормони - FSH, LH, тестостерон, андростендион, прогестерон, естроген, пролактин и други (в зависимост от допълващите оплаквания, който човек може да има)
- други - при нужда и при показания (след консултация с лекар)

Пускам линк и към тема 27
https://www.bg-mamma.com/?topic=1784974.new

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:02 от sharpy

# 822
  • София
Важно е и на каква възраст сте. При спиране на хормонални контрацептиви, е възможно до като се рестартират яйчниците да има ниски нива на хормони и от там косопад.

# 823
Важно е и на каква възраст сте. При спиране на хормонални контрацептиви, е възможно до като се рестартират яйчниците да има ниски нива на хормони и от там косопад.
На 38 години
А хормоналните на кой ден от началото на цикъла ?
И преди изследването да спирам ли добавките и колко време преди това?

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:24 от kati_kz.

# 824
kati_kz. и според мен е много възможно да е от спирането на противозачатъчните. Отиди на гинеколог да пусне женските полови хормони.

Общи условия

Активация на акаунт