За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 034
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Там, където мечтите се сбъдват
Да, ужасен е този тренд в азиатските държави. Четох една книга за Сингапур, дето все ни я навират в очите като успеваемост на образователната сисмета, та там нивата на самоубийствата са доста високи, но не само това, младите не искат да раждат деца, за да не преживяват това, което те са преживели. Също обаче и родители вече се борят срещу тази образователна система, създали са движение "Живот отвъд оценките".
В книгата Ю Хуа "Китай в 10 думи", той също казва, че китайската образователна система ражда едни машини за тестове. В една от провинциите управленците решили учителите също да държат подобен тест, за да си запазят педагогическата правоспособност. От изпита били освободени самотните родители и разведените. И какво станало? Масово учителите почнали да се развеждат, само 30% се явили на изпита. След това започнали да се женят. Това явление той го сложи под думата "баламосване"Simple Smile
Темата за образованието ми е много интересна и близка. Ноооо, зада съм и по темата със сериалите почнах паралелно Perfect family и Love next door. Първият доста хард и затова с втория си успокоявам нервите:)

# 121
Заличителят на лоши спомени се излъчва сега, но е сниман 2022г. Оказва се, че е леко пророчески сериала. Току що прочетох, че учени от ЮК са представили устройство, което може да контролира съзнанието най-общо казано и може да се използва за лечение на неврологични заболявания. Дано това откритие да не попадне в опасни хора.

# 122
  • София
Образователните системи в Азия са буквално ненормални. То бива да искаш децата да са успешни, ама… В Китай имат нещо като матури, с които влизат в университет, а местата са по-малко от броя ученици. Децата буквално не спят, за да учат, затварят се в общежитията или у тях, карат ги с автобуси в деня на изпита, а по пътя ги изпращат като на парад роднини и жители на града. В деня на изпита полицията спира всякакво движение около сградите за изпитите, за да не се пречи на учениците. А каква е охраната на самите изпити и на тестовете… все едно държавния резерв карат.

Аз изневерих на китайските драми и си пуснах един корейски филм - More Than Blue (2009). Защо ми беше, съдрах се от рев. То не кърпички, чаршаф ми трябаше. Много добър филм, но толкова тъжен… Единствено постоянното им мляскане и сърбане ме побъркваше и на моменти ми пречеше да вникна напълно в историята.
Не знам дали искам да си причинявам тайванския сериал по Нетфликс, който в правен по филма.

Изгледах и една китайска мини драма: Enslaved By Love. Не беше зле като история, като изключа това, че половината серии главният тормозеше главната психически и физически, та чак на моменти ми ставаше гнусно. Във втори такъв мини сериал, който гледам,  е застъпено това - не знам защо толкова харесват темата китайците.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 21:52 от ElzaFB

# 123
Според мен, е нормално местата за прием да са по-малко от желаещите. Иначе дипломите се обезценяват - както стана тук. И после висшисти се оплакват, че не могат да си намерят работа по специалността.
Не само, че не трябва да се приемат всички желаещи да учат, а би било правилно и голям процент от студентите да не получат дипломи. Тук май това става само ако някой се откаже сам (знам такива случаи - имам познати), но ако не го направи, със сигурност все някак ще завърши.

# 124
  • България
Изгледах Story of Kunning Palace (2023) без превъртане и го поставих на първо място сред любимите ми китайски сериали.
Поне засега.

# 125
  • София
О, не трябва, а и не мисля, че за всичко трябва висше. Но в Китай считали за голям срам да не влезеш в университет. Та оттам и целия стрес.

Моарейн, и за мен е много добър сериал. 
Аз си гледам още Joy Of Life първи сезон и покрай твоя коментар, че забелязваш очите - аз пък съм основно гласове помня, затова ми е голяма мъка като ги дублират други, но пък на днес между два епизода се замотах и не превъртях финалните надписи и се оказа, че Xiao Zhan пее песента на тях. Признавам си, мислех, че е с някаква епизодична роля там и това е, но веднага познах гласа.

# 126
Мислех да оставя Story of Kunning Palace, защото  май исках да гледам друго, но....
Моарейн, кой сериал е бил предишния номер едно?

Тази година до сега съм гледала 10 китайски сериала, три бяха пълно разочарование, един става и един наистина ми хареса. В другите 5 участва Zhang Ling He.Това сигурно е фенщина.🤣

# 127
  • София
Тази година до сега съм гледала 10 китайски сериала, три бяха пълно разочарование, един става и един наистина ми хареса. В другите 5 участва Zhang Ling He.Това сигурно е фенщина.🤣

Кой е този, който наистина ти хареса?

Точно днес четох, че в социалките в Китай много се оплакват от качеството на сериалите тази година - едни и същи истории, няма нещо запомнящо се, актьорите не си давали зор вече. Казват, че и като цяло инвестициите в индустрията били намалели. Всички обясняват колко по-качествени били продукциите преди години, как сега се било напълнило с некачествени актьори дошли от други индустрии. Аз лично го отдавам на допълнителната цензура, която наложиха + други нови политики за развлекателната индустрия.

На мен някои сериали от тази година ми харесаха, но не са нещо запомнящо се - което по моите критерии е да искам да изгледам пак сериала.

# 128
Съвсем нормално е да започва да пада нивото. Когато експлоатираш нещо до дупка  за пари така става. Това го наблюдавам отдавна, като се почне от Холивуд, мине се през азиатските драми да до К- Я попа. Та за това съм се върнала към старите неща. Stuck Out Tongue Winking Eye Не пиша защото съм се съсредоточила към намаляване на списъка си за гледане предимно японски драми със самураи Satisfied е успях една десета от тях да ги приключа . Тази седмица ще съм на кримки, които не съм довършила. Joy Че време не остана още седмица отпуск и пак към въртележката Sweat Smile

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 21:50 от Danifin1

# 129
ElzaFB, Pegasus ми хареса.

Много е вероятно зрителя да се е наситил на сериалите/филмите и за това да му се струва, че излизат все по-нискокачествени. Това го виждам всяка година с Евровизия и твърденията, че песните са много слаби в сръвнение с миналата година.  Аз за това обичам разнообразието и гледам да сменям жанрове и страни производител. Не изключвам наистина да има падане на нивото, като освен с всичко друго може да е с вързано и с икономическата криза в Китай.

Гледах корейка, която си прави супер кичозен маникюр. Чак ми се прииска и аз да имам.
Този примерно.
https://www.youtube.com/watch?v=wePlnxZQrnI

# 130
  • България
Мислех да оставя Story of Kunning Palace, защото  май исках да гледам друго, но....
Моарейн, кой сериал е бил предишния номер едно?
...
A Journey to Love (2023)

Не гледам само нови сериали и затова не мога да преценя дали качеството пада, но май засега не.
И преди е имало нискокачествени продукции, и сега има висококачествени.

# 131
  • вятърничава
Danifin, може ли да напишеш заглавията на японски драми със самураи, може и в скрит текст.

Това сигурно е фенщина.🤣
Мнеее, въобще Stuck Out Tongue Winking Eye

# 132
Скрит текст:
13 Assassins
Aoi Tokugawa Sandai
Castle Under Fiery Skies
Dokuganryu Masamune
Dou Suru Ieyasu
Gunshi Kanbei
Harakiri
Hideyoshi
JIN Season 2
Kenjusho: Mitsukuni Ko to Ore
Kirin ga Kuru
Neko Zamurai
Neko Zamurai 1
Neko Zamurai Season 2
Ooku
Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno
Rurouni Kenshin: The Beginning
Rurouni Kenshin: The Legend Ends
RYOMADEN
Samurai Marathon
Samurai Sensei
Sanjuro
Sego-don
Seiten wo Tsuke
Shinkaishaku Sangokushi Ibun   Japan   
Shinsengumi!   
Shinya Shokudo   
Shinya Shokudo - Tokyo Stories   
Shinya Shokudo - Tokyo Stories Season 2   
Shinya Shokudo 2      
Shinya Shokudo 3
Taira no Kiyomori
Tokugawa Ieyasu
Yojimbo
Заповядай bb6 , ако случайно нещо съм пропуснала, можеш да поровиш из моя списък  danifin's Drama List

# 133
Здравейте, като се зарибих покрай вас по дорамите, надявам се да извините тъпите въпроси на начинаещия. Гледах  ,, Двойник,, с руски субтитри, в тубата, но до еп. 22. Знам, че са 40. Излизат ми само някакви трейлъри за следващи епизоди, но не ги намирам. Някакви идеи?

# 134
Enisa60    Двойник/The Double всички серии

Общи условия

Активация на акаунт