Домакини 90 / На младо вино и веселба

  • 34 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 6 792
Освежаването беше вчера, мъжът ми се прибра сутринта.
Младежите се оправят, приготвяли си нещо за хапване напълнили хладилника. И математиката по неговите думи била добре, ама защо ли не му вярвам.
Единствено с това начало преди началото и липсата на студентските книжки е проблем за картите за градски транспорт, ще плащат билети тази седмица.
Добър да е денят ви Heart
Аз като един човек с много свободно време се зачетах и зачудих за тези нови, умни уреди.... еарфраер, нинджи.....
Та имам въпрос - всичко ли може да се приготвя в тях, дори и баница?
Ако някой имащ сподели от собствен опит ще съм много благодарна Kissing Heart
Аз по указания на Валето готвих първия път. Фурната я пускам ако правя голямата тава баница или нещо по-обемно като в неделя едни ребра с картофи, смс пак в голямата тава. Иначе в пота и кекс и баница, лошото е че няма долен реотан, но с кексовата форма става. Изобщо като бяхме само двама лятото само там готвих. В събота правих филийки тавата в затоплена фурна уж слоих, Ами тези в пота забравиха че са се изпекли другите ги чакахме.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:52 от J_M_M

# 151
  • София
  • Мнения: 10 240
Джейми, май си объркала темата и си писала в нашата наборна.😉

# 152
  • Мнения: 13 702
Аз съм се наканила на един пот, ама нищо не разбирам,колкото и да чета.
Макар че,аз обожавам да готвя по старомодния начин, да си къкри.Но пък що да не си купя.Та събирам акъли и идеи. Синът ми много ползва фрайъра.На гаджето баща й, леля й и баба й пълнят колата с манджа.Нашият се ядосва,че не го оставят да готви,а той обожава.Сегс в неделя пак ще ходят,ама са ги предупредили никакво ядене.Много ме забавляват -имат седмичен  бюджет, спазват го. Една стотинка не се пилее.И двамата са такива,пресметливи.Което е добре,всъщност.За сина знам,той има желязна финансова дисциплина.За нея предполагах и  явно са си паднали.
  И дъщеря ми беше така,и сега умело управлява финансите.
  А това дава шанс на мен да си мечтая за моите пътувания.
   Лейди, Дългун кога се прибира и почва университет?

# 153
  • Мнения: 4 119
Добро утро!

Марулетка, аз имам мултикукър на Инстант пот и не го заменям за нищо. Тенджерата му е от стомана, а не с тефлоново покритие, има разни програми и т.н. Използвам го всеки ден. Питай каквото те интересува!

Без фрайер мога и да живея. Хем моят е с горен и долен реотан и голям обем, но за цяло готвене не става. За разни дребни неща - да. Например, ММ обожава сьомга, а на мен ми се повръща от нея. Та за него мятам две филета във фрайера с малко зеленчуци/аспержи отстрани и готово. Изпичам чушки в него, правя омлет за двамата, някакви други нещица, притоплям храна, но винаги използвам хартия за печене, не искам храната да се допира до незалепящото фолио. В самото начало опитах да направя цяло пиле. Побира се гарга макс до 1.5 кг. Иначе опира на горния реотан. И въпреки, че спзих инструкциите и използвах програмата за пиле, пак стана едно сухо. Не е като да си го опечеш на фурна. Но мултикукърът не си го давам.

# 154
  • Мнения: 13 702
Ще питам,не знам кво да питам.Какво да гледам? И къде да гледам, да са хубави и на оферта.
Чета,че за нула време готвят чушки с кайма,мусака,супи...

# 155
  • Мнения: 4 119
Чак за нула време не готвят, но много по-бързо от другото готвене. Важното е, че готвенето е контролирано тоест един път като затвориш капака и избереш програмата, уредът си знае какво да прави. Не стоиш да му баеш, а си вършиш друга работа. Сега вече има две в едно уреди - мултикукър със запичащ капак. Както и такива с фрайер финкции. За оферта трябва да изчакаш малко да пуснат покрай черен петък или празници. Гледай за голяма вместимост, а за мен е важно и тенджерата да е от неръждаема стомана. Водещ бранд е Инстант пот - https://instantpot.bg/
Аз имам и Филипс, но той е купуван пак оттук, когато бяхме предния път и е версия за Австралия и затова тенджерата му е от стомана. Сега има същия в БГ, но тенджерата му е с незалепващо покритие тип тефлоново.
Иначе си представи ел.тенджера под налягане, ама с още повече функции.

# 156
  • при късмета
  • Мнения: 25 546
Добро утро!

Аз имам акти фрай и го ползвам предимно да заменя пърженето, не цялото готвене. Предимно картофи, тиквички и мръвки влизат в него, хубавото му е, че в големия съд стои топло, докато в горния стане готово, това което съм сложила. Но си ползвам печката. Следващото може би ще е инстант пот, освен Валето доста хора го хвалят, като ми стане кухнята на вилата ще мога и да го нося, като сме за повече време, но още не съм опряла до там.
Пръста е горе долу добре. За щастие са меките тъкани, няма счупена или пукната кост и ставата е на място. "Успокоиха" ме, че ще ме боли "само" около месец Joy
Мразя това време

# 157
  • Мнения: 13 702
Мерси, Смърфи!
  Мако , само месец?!?!

# 158
  • София
  • Мнения: 10 240
Аз съм адски доволна от фраер Косори дуал Блейз, почти всичко готвя в него, месо, тестени, пиле с ориз, пиле с картофи....хляб пека.
Ще пиша после подробно , Марулетке

# 159
  • Мнения: 13 702
Добре, ще съм благодаря да споделяте опит!

# 160
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 431
Добро утро.Прибрахме се от морето и установихме,че вече е есен.Та сме разхвърляли целия хол да слагаме мокетите,ама прахосмукачката ми нещо сдава багажа-изчисти половината стая и батерията и падна,май ще трябва нова,ама ММ не ще и да чуе за нормална с кабел...
Имам уред за готвене под налягане Фърст и аирфрайър Филипс(само дето последния от една година седи като музеен експонат,че Роско го подпали и му стопи захранването и няма кой да го смени, въпреки моето упорито мрънкане).
Мако,хубаво че не е счупено.Преди може би два месеца си обърнах кутрето на дясната ръка хващайки една количка в Лидл-още ме понаболвва,но вече не ме впечатлява.

# 161
  • Мнения: 4 119
Ма ко - дано по-бързо ти мине пръстта!

Вале, за 4-ма ли готвиш в Косорито? Моят фрайер е същият, но аз готвя да има поне 4 големи порции и това не ми стига.

Марулетка - Ето тази вечер ще готвя грах с картофи в мултито. Мога да направя снимки и да покажа?

Ето това го готви мм под вещото ми ръководство от другия край на света:

Скрит текст:


И готово:



Това си прави на фрайера:





И готово:

# 162
  • София
  • Мнения: 10 240
Смърфи,зависи какво готвя.
Пълнени чушки примерно не става за четиримата в Еъра. Но пиле с ориз, пиле с картофи, мусака, месо всякакво....четири порции стават без проблем. Не зНам дали са големи или не .
Ние през повечето време сме си тримата, а лятото сме двете с Бубка на село .
Затова и не мога да кажа, че замества изцяло фурната.
Ето,за довечера ще правя тиквички, пълнени с яйца и сирене в Косорито.

Марулетке, ако сега купувам, бих си взела два отделни уреда- един еърфраер и един мултикулър без еърфраер.
Бих заложила на тези:
https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro/

https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-blaze-air-fryer-caf-p583s-black/

Имам го това второто , Дуал Блейз, имам два броя,един за София и един за село.
Кукъра ми е Инстснт пот, но комбинирания, тоест има и функция Еър фраер.. Дуо крисп.
Първи него купих, изключително доволна съм, но реших, че е по добре да си взема после отделно Еър. И определено не сгреших.
Сега имам два уреда Инстант пот Дуо Крисп и два Дуал Блейз за двете ми къщи и без тях не мога .

Обаче фурната и котлоните не мога да изхвърля, има неща, които правя там.

Много предимства имат тези уреди. Не е само бързината. Лятото не нагряват излишно стаята например.
Има една група луди фенки във фб, там са малко като секта, но има много инфо, ако искаш ще те поканя.

# 163
  • Мнения: 43 722
Ще имаме общежитие в първи блок на минно геоложкия университет. В понеделник повече ще знам.
Гладна съм, Смърфи!

# 164
  • Мнения: 4 119
Аз съм с два отделни уреда.
Мултито е Инстант Пот, фрайерът е Косори.

Аз мусаката я правя във мултито, само я допичам накрая за кратко във фурната да се изпари, ако има повече течност и да запека заливката.

Марулетка, единственото предизвикателство при готвенето в мултикукър е да напаснеш твоите рецепти. И друго важно е - там течност не се изпарява. Колкото сложиш, толкова ще имаш накрая. Това с изключение на ориза, разбира се. Аз например сгъстявам соса на манджите, като пасирам малка част от продуктите със соса и връщам обратно. Иначе всички останали действия са като готвене в обикновена тенджера.

Общи условия

Активация на акаунт