Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 429
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро и хубава седмица!

Джейми, успех на младежа!
А гаджето и то ли ще е студентка?

Мария, какво става с квартирата,аз може и да съм изпуснала,ако си писала дали сте намерили?

И моето момиче от събота е в Благоевград.
Прекрасно е да чуеш от детето си : Обожавам си университета и всичко в него, обучение, професори, колеги, извънкласни занимания.
Все така да е! Като знам с какво омерзение ходеше в гимназията, особено последните две години .

Аз го закъсах с кръста, дами. От месец усещам болки отвреме навреме, мажа, много рядко взимах хапчета. Обаче в петък вечер стана страшно. В събота следобяд вече не се издържаше, а аз съм доста държелива на болка. В никаква поза и по никакъв начин. До рев стихнах, постоянно ме избиваше студена пот от болките.
Обадих се на приятелка лекар, тя ми пусна електронна рецепта , една силна инжекция, хапчета, свещички. Комшията доведе една възрастна пенсионирана сестра от село, пълна ми инжекцията и след около десет минути започнах да чувствам облекчение. След пас можех да се движа,а към днешна дата болките са минимални.
Хапчетата ще си ги пия поне седмица.
Все ме е боляло кръст, имам и радикулит на рамото, и там ме е боляло силно, ама такова чудо не е било.
Иначе вече съм мома софиянка,засега само почивните дни ще сме на село,а като застудее няма да ходя. Ангел обича и зимата да ходи, все до намира в къщата нещо да прави, имаме условия, отопление,всичко, но аз не си падам по зимния селски живот.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 07:34 от Валенцето

# 136
На такова кафе не се отказва Heart
Добър да е денят ви!

# 137
Вале, мерси за кафето!
  Съжалявам за болките, ама си имай едно на ум,да се пазиш.
И моето момче е вече в София, засега само си бачка.Вчера си говорихме, имат шанс за участие в мастър клас с лектор,който той много харесва.Служебно са го пращали на обучение,по друга тема.Достъпът е труден и скъп,а сега имат шанс за абсолютно безплатно лекции. Ще се записва,много е ентусиазиран.И той много си харесва УНСС, с всички възможности,които имат студентите,и ако искат да се възползват.

# 138
Добро утро.
Благодаря за кафето. Вале, отказаха се от квартира. На първо класиране не е одобрена за общежитие. Още таим надежда.
Джейми, да се похвалиш с пералня и вода, а мъжете не ги мисли.
Вале, бързо да ти мине.

# 139
  • София/Севлиево
Добро утро от Бургас и морето и благодаря за кафето Simple Smile
Вале,бързо да ти минава Знам ги тези инжекции.ММ веднъж го захапа кръста докато шофираше градско из София.Наложи се да викнем линейка,а колата оставихме в един от кварталите,че аз нали не шофирам.Та като се прибрахме докторът му би една инжекция и се оправи.От тогава(над 10 години) не се е стигало пак до инжекции,но понякога се случва да го заболи като прекали с фитнеса(на 46 стана и още тренира като  за 20-годишен,казвам му да намали темпото,ама кой да ме слуша).
На студентите успешна нова учебна година,от другата седмица и на учениците.

# 140
  • при късмета
Добро утро!
Вале, бързо да минава, все пак направи една снимка, нищо че е само сецване. Много боли. Аз имам вечен проблем с кръста и никога не съм се сецвала, мъжа ми няма изменения в гръбначния стълб и често му се случваше.
Джейми, успешно настаняване на младежа, дано си хареса съквартирантите
Ели, приятно изкарване, на морето всички оздравяват
И аз ще хуквам по доктори, май съм със счупен пръст. Като отидохме на вилата се оказа, че дървата са ни дошли. Един съсед ги е платил, че заедно с неговите дойдоха и са ги разтоварили през портата. Затиснах си пръста с една метровка. Окончателно приключихме с плочките, облякохме и едно като бордюр, което нямаше как да изравним, че са камъни и прага. В бързината и касата на вратата сменихме. Искахме да я срежем, че да сложим плочките до край, ама реши да я махне, че беше ужасна. Айде режи, шкури и омаслявай дъски и чела, та си отворихме работа. И лирата в банята сложихме, тръбите трябва да довършим другия път, че само едната прекарахме и да преместим преливника на системата. И гювеч си сложих. По-точно Шефа си водеше помощник за гювеча, майка беше с нас за тази цел и те с това се занимаваха. После си прави къщичка за птици. Баща му наряза дъските, той си извади проект от интернет и си я сглоби и омасли. Другия път ще я закачим на големия бор.
Гушки на всички Hug

# 141
Валенцето, ма ко бързо възстановяване.
Копирам си от другата тема.
Моите мъже вече мажат. Пуснаха ми във Вайбър да разгледам стаята, не е толкова зле. Ходили са да вземат матрак и кофичка латекс, стените са бели, само ще ги освежат с бяло отново. Сега ги чух единия съквартирант е градски, пратили са го и него за матрак. Предполагам ще се включат в чистенето. Банята не е идеално зле, личи си че стаята е поддържана
Гаджето е малко. Има още докато стане студентка, разбрали са се да се виждат като се връща, и на двамата е ясно че от разстояние няма как да се случат нещата.

# 142
Гадно, ама наистина е трудна работа от разстояние.

# 143
Добър да е денят ви Heart

Мако как е пръста?
Джейми освежаването завърши ли?
Вале как си?
Аз като един човек с много свободно време се зачетах и зачудих за тези нови, умни уреди.... еарфраер, нинджи.....
Та имам въпрос - всичко ли може да се приготвя в тях, дори и баница?
Ако някой имащ сподели от собствен опит ще съм много благодарна Kissing Heart

# 144
Калинка, аз имам всякакви умни уреди. Еър фрайер също използвам, но не съм правила в него баница. При нас корите са кът, а фетата е скъпа, та като правя баница, правя целия пакет кори в една тава във фурната. Но съм виждала клипчета, че правят. Виждала съм дори пиле с ориз, пълнени чушки и т.н. Ама зависи за колко човека се готви, защото обемът не е кой знае колко голям. Ако питаш за Кратун за унито, ще му върши чудна работа, сигурна съм. За домашно ползване у вас, особено както сте 4-ма възрастни, фурната ще е по-добре.

# 145
За у дома питам...
Преди 2г. като сменяхме фурната, че старата се издъни, купихме една дето в последствие установихме, че е само с горен реотан JoyJoyJoy Иначе е много умна Grinning
Та си поиграх с време и градуси и вече всичко ми се изпича и отдолу - бая баници изядохме дето се налагаше да ги обръщам JoyJoyJoy
Та сега съм в чуденка - нова фурна или умна тенджера, ама май пак ще е фурна, само дето с горен и долен реотан JoyJoyJoy

# 146
Дъщеря ми пече банички във фрайъра, но съм ЗА нова фурна.Има с опция фрайър.

# 147
А, фурна си вземи. Фрайер няма да я замени, само може да я допълни.

# 148
  • София
Аз съм добре, ама не ми минава напълно все още.

Лейди,аз съм с мулти  кукъри и с фраер И двата са ми бих казала от най добър клас .
Баница пека във фраера, но има долен и горен реотан.
Обаче колкото и рядко да ползвам фурната, не бих я махнала. Там пека бисквитки, блатове за торта ...май само това😆, но все пак.

Джейми, как е студентът?

Мария,днес племенничката ми, втори курс УНСС, са я настанили в общежитие. Майко мила, потрес е, потрес. Изпрати ми клипче, страшна работа.
Искрено се надявам твойта щерка да случи на нещо по нормално.

# 149
Вале, прибираме се от Благоевград и тайно се оглеждах за Мими. Wink Моля те, напиши в кой блок е потреса, че утре татко и щерка заминават за София за разменно писмо.
Лейди, май в Англия печките с долен и горен реотан са кът. И на брат ми е подобна, той е спец на домашен хляб с квас, панетоне, козунаци. Едва ли вече би си сменил фурната заради липсата на долен реотан.

Общи условия

Активация на акаунт