Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 350
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм с тежка ИР.Режим,храна,лекарства,няма мърдане,напротив-качвам.

# 631
  • София
Мария, аз съм сигурна, че спазваш по добър режим от мен. Аз съм непостоянна.
Това, което е написала Смърфи е най доброто мисля. Аз имам проблем с нощното ядене. Много ми е трудно. Като някакъв оазис на спокойствието ми е като легнат всички, тихо е , спокойно ми е и....Много лошо е това, и от други неща е обусловено, освен от ИР.
Имам периоди, в които го боря успешно, имам и лоши периоди .
Воля трябва. А тя при мен липсва често.
Лекарката ме посъветва за известен период от време да си броя калориите,за да съм сигурна, че не прекалявам с количествата .
За моето тяло съм установила, че най добре действа фаст 18/6. Аз до обяд не мога да ям. Знам, че не е ок, но и лекарката каза, че щом така се чувствам добре, значи да го правя.Ако ям сутрин, ми става лошо, тежко, в същото време толкова ми се усилва апетита....
Храня се между 12 и 18. Не по късно.
Лекарката каза след всяко ядене е добре разходка или физическа активност. На мен не ми се получава, режимът ни с детето не го позволява. Но след вечерното хранене в 18 излизаме с кучето и това смятам , че ми действа чудесно. .
Иначе в моето семейство диабет няма. Но това нищо не значи, ИР е една крачка преди диабета .

Марулетке, какво казва твоят ендокринолог, от какво се получава така? Да не бъркаш нещо в режима? При тежка ИР не трябва никакви въглехидрати почти, картофи, ориз, брашно, захар, нищо.
А говорили ли сте с лекаря ти за инжекциите? Аз съм много против това , че ги ползват толкова народ без проблеми,само за да отслабнат. Но си има здравословни проблеми, които налагат ползването им.

# 632
Ми нищо кой знае какво не казва.Ходя при Виткина в София,само увеличава дозата глюкофаж.
  След НГ ще търся може би друг.Поне не правя хипогликемични кризи вече.

# 633
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, явно ремонта сте го започнали по-скоро, защото ми се струва, че сравнително бързо се справихте
Аз свалих, като започнах да ям. Не само, че не закусвах, но и не обядвах, първото ми хранене беше някъде към 15-16ч. Но и нямаше нищо притеснително, като ми прави режима девойката в изследванията, на които ме прати. И аз късно вечер меля нещо, само, че ми замени чипса и шоколада с ядки и мед, като толкова държа да дъвча нещо по това време. Не мога да кажа какъв точно е режима, написала ми е на един лист кое, кога може. Ама освен изследванията, ме разпитва около час за хранителни навици, какво готвя обичайно и т.н. И нищо забранено нямам, освен пърженото и шоколад, но от началото ми остави един свободен ден в седмицата, да ям каквото, когато си искам. Така се научих да закусвам, пица и баница, тогава може Joy Вече втора година държа свалените 20 кг., а не спазвам режима толкова стриктно, свободните дни май са ми повече от режимните.
Смърфи, днес вече си именничка, да си жива и здрава!

# 634
Ами хайде да почерпя:

Явно всички сме на диети и режими и затова нещо уж здравословно.

# 635
Смърфи, честита да си!

# 636
  • София/Севлиево
Честит имен ден,Смърфи (нали не бъркам).
Аз съм с Хома индекс 3,75(беше през април,след нова година ще го тествам пак),пия Глюкофаж 2 пъти по 500 мг, някъде около 70 кг съм (нямам кантар и не искам и да имам-само ме стресира излишно).Пак април всичко ми бе около и под средни стойности,с изключение на инсулина и за пръв път видях гликиран хемоглобин над 6(ама цяла зима преди това всеки ден ядех по 1 парче торта, отделно доста тесто и нормално)...Не мога да пазя диети,но пък след 18:30 до около 8 сутринта не ям нищо(дори да съм гладна).

# 637
Смърфи да си честита! Много, много здраве и късмет ти пожелавам Kissing HeartChampagne

Да споделя /може пък на някого да е от полза/ - получавах крампи по краката, събуждаха ме от сън... Мазах с магнезиево олио, магнезиева сол за вана - продължават. Казах на онколожката си и тя ми препоръча да пия тоник Joy Пия по 1 чаша тоник на ден/много го обичам, но не смея повече заради дроба/ и вече нямам крампи. Изобщо не разбирам връзката, ама работи.

# 638
  • София
Смърфи, честит имен ден! Здраве и усмивки!

Ох, Лейди, аз искам някой лекар да ми каже  да се лекувам с шоколад. Млечен! Линдт!

# 639

Ох, Лейди, аз искам някой лекар да ми каже  да се лекувам с шоколад. Млечен! Линдт!

Линд ми е любим Heart Eyes ама си позволявам понякога черен......

# 640
Пишете ме към тези с рецепти за черен шоколад!
Смърфи, честита да си! Здрава, щастлива, обичана!

# 641
Смърфи честит имен ден!

ма ко ние реално съборихме всичко и строихме на същото място, нямаше вариант за ремонт беше паянта.

# 642
Честит имен ден!
Момичета, какви бяха съмненията ви, че може би имате ИР преди да стигнете до изследванията за такава?

# 643
Благодаря ви, момичета!

andonovaa - изведнъж започнах да качвам килограми без да съм променяла начина си на хранене, започнах да изпитвам глад за сладко без да ям по принцип и родител с диабет тип 2.

# 644
А аз разбрах за ИР доста по- късно. Първоначално търсих режим, с който да смъкна няколко килограма.

Общи условия

Активация на акаунт