Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 358
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Добър да е денят ви!
Да започват вече хубавите новини!

Вале на една тема с книгите сме Joy
Майка ми не знам какво чете, че откакто приключи с киндъла и мина на таблет е абсолютно самостоятелна /преди все аз конвертирах и качвах книгите/. Сега според кефа си гледа тв, шари из ютуб, чете книги, реди пасианси - абе това таблета е голяма работа JoyJoyJoy

# 616
Вале,на такъв етап съм и аз.Май ми се ще и киндъл да си взема,но съм абсолютно нищо не знаеща по въпроса.
   Палци за Мими!И моето момче бори изпити.

# 617
Стиснати палци за всички студенти! Да си вземат изпитите от първия път!

Аз имам Киндъл от много години, даже смених няколко модела. Единственият "проблем" е, че не чете epub формат и затова си имам една програма на лаптопа, с която мога да сменям форматите. Казва се Calibre. Ако купувам книги от амазон, директно ми ги прехвърля в киндъла (нали киндъл е на амазон). Ако свалям от разни други сайтове (например читанка), свалям формат на лаптопа, който киндъл чете - например mobi и после с кабела на киндъла прехвърлям на самия киндъл. Ако пък няма друг формат освен epub, след като я сваля, първо я превръщам с Calibre във формат за киндъла и най-накрая я прехвърлям. Като цяло е много лесно и супер удобно. На телефона също съм си свалила аппа на киндъла и мога да чета на телефона, но го правя много рядко, че ми е по-неудобно.
За Киндъла бих препоръчала да има подцветка - така хем екранът е светъл за четене, хем очите не се натоварват. Най-първият ми Киндъл нямаше такова нещо и на калъфката ми имаше една миниатюрна лампичка, която се вади, когато е по-тъмно, ама хич не осветяваше като хората.

# 618
Значи тръгна ли да пия чай с коняк ли, ром ли....считайте ме за заспала. Няма шанс да чета.
Плами, хубава изненада си направила.
Вале, много постно кафе. Личи си, че си на режим. Simple Smile
Стискам палци на студентите в темата. Моята успя да се освободи от 3 изпита.Остават ѝ още толкова.

# 619
  • София
Браво на детето, Мария!
При моята няма освобождаване. Ако я скъсат няма поправки, директно наново трябва да кара курса .

Киндълчето ми е супер , не знам на колко години е вече, навремето Лейдито ми го закупи от тамошния Амазон и ми го прати по роднина. ❤️ Аз съм влюбена в него. Има подсветка, аз чета основно нощем и наобяд като легна с детето. Свалям основно от Читанка във формат txt , чете си идеално.

Дами , много съм доволна, ендокриноложката смята, че с още малко воля мога да мина в групата на не Инсулинови резистентните.😁
Лошото е,  че килцата не падат много, но ще ги борим и тях.
На моите страхове, че вече имам диабет, ми каза, че съм далече, много далече, но при добро желание ако много държа, е възможно.😁

# 620
Вале, моля те, когато можеш и имаш време, да ми напишеш какъв е твоя режим и лекарства, хранителни добавки. Аз също се боря да не стигна до ИР (а може и вече да съм там) и диабет тип 2.

# 621
мария - аз боря същото. За втори път. Пия Метфогама по 1000 мл на ден и ям нисковъглехидратно/кето. За 45 дни съм -8 кг. Ама при мен има още доста за сваляне. Не пия никакъв алкохол и никакви плодове. Махнала съм слънчогледовото олио, брашното, ориза и картофите вкъщи. Не ям бобови. Горе-долу това е.

# 622
Значи "диета" ми е най-омразната дума, ама и на мен ми се наложи Joy

Киндъла е прекрасно нещо, ако е за четене. Мама успя да потроши 2 Joy Обаче нейното положение е много сложно - нямаме бг телевизия, радио....  а то не става само да четеш Rage За това реших преди година да получи таблет за Коледа - сега се слуша радио Хоризонт, гледат се турски сериали, черешки и всичко, което е по Нова тв, като си ляга да почива - минава на четене на книги. Научи се да джитка из нета, сама си сваля книги, гледа си клипчета в ютуб.... Изобщо не се е оплакала и не страда за киндъла, аппа през който чете може да си увеличава буквите /понякога стига до дума на ред JoyJoyJoy и чете без очила, а светлината сама се регулира в зависимост от околната светлина и може да си чете на тъмно без да се дразнят очите. Единственият проблем е, че изпада в див ужас когато го зареже някъде и не може да го намери - пристрастена е точно като тинейджър към телефон Imp

# 623
Смърфи, аз съм на тоя режим от години, но без лекарството. Нямам за смъкване  килограми. Е, обиколките не са ми идеални, но приемам, че това е и до структура.

# 624
Аз ако трябва да мина на такъв режим ще съм изчезнала.
Мъжете могат да карат на месо с дни, аз без тесто съм за никъде. Днес се навършват 9 г откакто "сметището" стана наше. Все още имаме работа по него, но вече е дом.

# 625
Смърфи, аз съм на тоя режим от години, но без лекарството. Нямам за смъкване  килограми. Е, обиколките не са ми идеални, но приемам, че това е и до структура.

Тогава единствено остава да си направиш глюкозния тест, но мисля, че не е необходимо. След като се храниш нисковъглехидратно и нямаш наднормено тегло, няма защо да се притисняваш.

# 626
Баща ми беше с диабет тип 2. Признавам си, имала съм периоди на изкушения. В предменопаузата, а и след това доста трудно става свалянето на килограми и задържането им. От това също ме е страх.

# 627
И баща ми е с диабет тип 2. Не трябва да те е страх. Правиш всичко необходимо с храненето. Естествено, ако искаш, може да си направиш глюкозния тест и гликиран хемоглобин.

# 628
Гликиран хемоглобин също следя. Винаги е в норма, но около горна граница.

# 629
Щом и той е в норма, не се притеснявай! Аз пия Метфогама, защото имам отклонения в инсулина и сума ти още показатели.
А глюкозен тест правила ли си?

Общи условия

Активация на акаунт