Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 261
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Аз така и не свикнах с лещите и може би затова хич и не попитах за него. Даже домашните ми се смеят, че като сложа лещи пак си намествам от време на време инстинктивно очилата. Ще го видим младежа. Не е толкова голям диоптъра и може да се пробва и с еднодневни лещи и да не е толкова придирчив като майка си. Благодаря за насърчението Grinning

# 181
И моята за жалост, още от 3-4 клас, но ги носи само в час и когато гледаме телевизия. Не мога да си обясня от къде се появи това, като е израснала без телефон, компютър, игри и с много малко телевизия. Аз съм леко късогледа, но се справям без очила цял живот, но при нея е невъзможно да вижда дъската в час.

# 182
Това класиране на 09.09 в Испанската навява някои мисли, че местата се пазят за определени хора.

# 183
  • София
И защо да навява такива мисли? Те графика са си го обявили отдавна - много преди изобщо да се знае дали ще има свободни места. Пък и не са единственото училище с класиране на 09.09.

# 184
Я като сте хванали темата за очните, дайте съвет къде да заведа наборката на преглед. Нямам идея, аз и за себе си не случих на очен лекар и цял живот ги сменям Frowning1

# 185
  • София
Ние ходим при д-р Константинов в очна клиника "Ден".

# 186
За очен преглед и Ресбиомед става, в Зона Б10 или 15 (около К. Величков). Има толкова красиви очила, които са си аксесоар направо. Децата минават всяка година на профилактичен с допълнителното здравно, засега са ок (да чукна на дърво). Аз трябва да си направя очила вече. Забелязвам, че почвам на близо като че ли да недовиждам. Но поне още не дърпам телефон или книга надалече, така че явно може още да понеса.
Малкият (6 клас ще е) инсталирал Инстаграм оня ден, да е като кака си. Знаят да не качват. Аз нямам инста, но може да е време да направя, за да наблюдавам.

# 187
  • София
Аз я водя в Токуда, но не помня името на лекарката. Те си знаят на регистратурата.

# 188
Ние ходим при д-р Облашка клиника Хайвазов,но часове с направление има от м.януари за декември.Иначе е страхотен професионалист.

# 189
jsed, аз съм с лазерна операция, след която не се наложи да нося очила, обаче веднъж се хванах как обикалям къщата и си търся нещо, а то очилата(отне ми известно време докато се сетя какво търся🤣). 15-тина години по-късно имам леки диоптри и се налага да слагам очила по тъмно време, но сега си ги харсвам, за разлика от преди.
За прегледи и аз препоръчвам клиника Ден, близо е до СМГ и 3-та градска болница, ние водим там наборката от другия край на София.

# 190
  • София
Очна клиника " Ден" д-р Боршуков е моята препоръка. Най-добрият.

# 191
Това класиране на 09.09 в Испанската навява някои мисли, че местата се пазят за определени хора.
То щото е пълно с места, че да ги пазят  Simple Smile))

# 192
  • Пловдив
И моята за жалост, още от 3-4 клас, но ги носи само в час и когато гледаме телевизия. Не мога да си обясня от къде се появи това, като е израснала без телефон, компютър, игри и с много малко телевизия. Аз съм леко късогледа, но се справям без очила цял живот, но при нея е невъзможно да вижда дъската в час.
Няма обяснение за това. Моите близнаци, еднакво губят време по технологиите, дори девойка една идея повече, защото младежът като започне да рисува, минават часове... Но тя няма никакви проблеми с очите, а той от втори клас е с очила, които редува с лещи. Лещите са меки, такива които се слагат и се носят х1 месец, без сваляне и след това се изхвърлят. С тях се къпе, спи и прави всичко.

# 193
И аз давам глас за очна клиника "Ден" - д-р Андреев и д-р Константинов.

# 194
  • София
Странно за Вазова, защото като записах Йо в графичен и ми казаха, че даже са 28 деца, заради 2 двойки близнаци. А сега пише, че има 2 места за тази паралелка???
Но, да, има във всички, които писахме и на 4то.
Но аз вече съм спокойна.

Гледам за офталмолог говорите, ние сме недоносени, следим се 13 год само в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт