Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 45 266
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моят няма такива акаунти - вайбър му е достатъчен да се разбере с кого и кога да играе..
Но подпитва кака си какво се прави. Не разбрах дали вече има нещо качено на телефона или само е разпитвал 'човека с опит'.

# 166
Това клипче в тик ток и аз го намерих. Няма чак толкова коментирали деца. Моят е само с фейсбук и Инстаграм.

# 167
  • София
Моята има акаунти във всички възможни социални медии, включително бумърския фейсбук. Най-често използва инстаграм и тик ток. За сега маниакално пази самоличността си - никакви снимки, имена и лична информация.

# 168
Ahoney, мисля, че е по-доброто решение. Не съм забранявала регистрации в социалните, но съм говорила няколко пъти за ограничаване на достъпа до личното пространство и информацията, която се споделя. Аз самата махнах доста контакти от фейс, които не са ми точно лични и това лято даже изключих профила за ок месец. Вероятно и в някакъв момент ще го изтрия. Инстаграм все още не ми е досадил, може би заради фокуса върху визуалното съдържание. Тикток го изтърпях точно 1 седмица и повече не можах - вижда ми се адско губене на време и вътре основно простотийки се споделят.

# 169
  • София
Моят също не се е запознал с никого от новото си училище още и не знам и дали въобще знае за тези групи, а и едва ли ще прояви интерес.
Почива активно от лагер на лагер, а му предстои и този от ФЕГ, когато всъщност ще има реална възможност да се запознае с новите си съученици. Много добре замислен е този лагер от страна на ФЕГ точно преди учебната година.

Вече забрави Испанската и въпреки че щеше да влезе на 3то класиране, ако бяхме пробвали, каза, че не съжалява. Сега му подхвърлих на шега, че мястото му все още стои свободно и ако иска може да пробваме на 5то, но той каза:
"Абсурд, ти добре ли си?" Хич и не съм си го и помисляла насериозно с това класиране чак на 09.09.24. Самата мисъл да си причиня нещо подобно на прага на учебната година, ме втриса.

# 170
Наистина страхотна идея е този лагер, браво за инциативата на вашето училище !
При нас такива екстри няма, ама то моето познава и по - голямата част от децата , които ще са в класа му .
Силно се надявам да се сформират хубав клас и да намери приятели

# 171
До колкото знам, лагера не е инициатива на училището, а на туроператор, който кани учители от ФЕГ да преподават на децата. Нещо такова.

# 172
  • София
zlatenceto, аз определено съм доволна от поведението й в мрежите. Веднъж я питах защо не се сърди, когато аз публикувам нейни снимкивъв фейса, а те ми вика, че няма шанс някой познат да ги види, защото той е само за бумъри. Simple Smile Аз пък наричам Тик ток бебешорски. И аз не можах да го издържа повече от час.

# 173
Не пускам снимки на детето и съм забранила и на мм. Преди споделях спомени тип забавни разговори, повече за себе си, защото забравям, сега и това не правя.

# 174
  • Sofia
На мен пък Инстаграм ми е много чужд Relaxed Имам, за да съм в крак с младите, но нито поствам, нито гледам. Ползвам ФБ само заради някои групи и много обичам да чистя "приятели", тик-ток не съм и помирисвала и избягвам да отварям публикувани от някого клипове, за чат използвам Viber, WhatsApp и месинджър. Имам и Телеграм, но не го ползвам.
Наборката сама се беше рег.в Инстаграм преди известно време, без да пита дали може, и малко се скарахме - всички имали. Не забраняваме нищо, но по-добре да пита. Говорила съм за поведението в мрежата, знае си.

# 175
Моят е сериозно облъчен - от Тик-Ток стои настрана - имаха сериозни проблеми с достъпа до лична информация на устройството и сме го коментирали вкъщи. Към фейсбук и инстаграм хич не проявава интерес, но те момчетата или поне моето по-бавничко се развиват Laughing Възмущаваше се по едно време как съученичките му само танцували за тик ток вместо да играят на народна топка Laughing
С никого не се е намерил от класа, но и явно не го вълнува. Ходи си тук с приятелите от блока и това е. Получихме ние по имейл официална дата за първата родителска среща и информация за часовете по математика в седмицата от 9ти септември. Поставила съм му задачи, свързани с училище, първата седмица на септември - карта за градски транспорт, снимки, трябва да си вземе и албума със стария клас.
Вчера го водих на очен лекар и вече е с диоптър Sad Много тежко го прие. Ще трябва и очила да правим началото на септември.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 15:34 от jsed

# 176
И мен ме чака очната, ма нашата ми идва далече в очната клиника в Хаджи Димитър, иначе много я харесвам.
Ако имате очни на по-централна локация, от които сте доволни, споделете ми тука или на лични. Иначе моето очила носи от няколко години и редовно се караме за телефона, защото дисплеят е малък и прави още по-големи бели от другите екрани.

# 177
Възмущаваше се по едно време как съученичките му само танцували за тик ток вместо да играят на народна топка Laughing
За възмущение си е LaughingLaughingLaughing

# 178
  • София
Младежът е с лещи още от пети клас. Много рядко ползва очилата и то само вкъщи.

# 179
  • София
И моята е с диоптър отдавна, но носи постоянно очила от около година. Тя много се харесва, но аз все още не мога да свикна. Не иска за сега лещи. Пречат й само на танците, където слага едни ластици, за да не падат.

Общи условия

Активация на акаунт