Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 702
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
cydonia, честита да си! Да ти е жива и здрава и днешната рожденичка! И мъжът ти да те слуша и уважава и да те кара да се чувстваш като императрица! Много късмет, успех и взаимно разбирателство на цялото ви семейство! Весел празник Flowers Hibiscus

# 391
cydonia, честита ви празнична седмица. Да сте здрави всички рожденици у вас и да имате една успешна и спокойна година.

Здравната карта я взех още след второ класиране. Оставила съм за началото на септември проф преглед при очен и стоматолога. Имаме и един ортодонт, ама него ще го мислим в движение след 10ти.

Закарах осмокласничката на 3 безгрижни седмици в едно морско село на юг. Карахме на спане, гофрети с шоколад, малко лятно кино/ театър и чатпат плаж Simple Smile Слушахме море и гугутки. Тя вече няма търпение да се прибираме, аз май също. Вкъщи си е вкъщи.
Хубава ви неделя, стиснете едни палци за лек път, че ни чакат едни 5 часа сега... Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 13:35 от zlatenceto

# 392
Cydonia честит рожден на теб и на рождениците около теб! От здраве и късмет да не се отървете. Ние сме във Варна. На наборът не му върви - опари го медуза в морето, хвана го стомашния вирус за един ден. Вече е добре, но не иска да стъпи в морето. За един ден преполови Христоматията Grinning Като се върнем след една седмица и ние първо ще отидем при личната, за да се подготвим документално и да имунизират 12-годишната. Много ме ядосват мен с тези здравни карти. Уж ги направиха електронни и пак си ги искат....

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 13:17 от jsed

# 393
Момичета хубаво,че влязох в темата,че съвсем бях забравила за прегледи и карти.

# 394
Cydonia, честити да сте цялото семейство! Здрави и щастливи бъдете!

# 395
Я да ви питам докато сте на темата, има ли някакви реваксинации или Манту на 14 години? Да не пропусна нещо

# 396
Мисля че не… на 13 години имаше реваксинация за тетанус и на 17 години пак. На 14 май няма нищо.

# 397
  • София
А личните лекари дават ли въпросните карти, без да съм завела детето? Искам и аз да отметна тази задача другата седмица.

# 398
Не би трябвало, защото детето все пак трябва да мине преглед. Но ако се разбираш с личната…

# 399
Дребният беше настъпил пирон и го реваксинирахме за тетанус на бързо. Личният направо му пусна и бележката за профилактичен преглед. Поне това отпада като задача.

# 400
Тя тая гъба последно я мериха в края на юни като вадихме медицинско за училище, ама пак ще го заведа да го види. На 14 нямат ваксини на 17 е следващата. След цялата тази година боледуване не искам да виждам лекари... продължава да кашля от време на време някои дни повече други по-малко. Спрях да търся лекари те не търсят диагноза, а  експериментират с него.

# 401
Тя тая гъба последно я мериха в края на юни като вадихме медицинско за училище, ама пак ще го заведа да го види. На 14 нямат ваксини на 17 е следващата. След цялата тази година боледуване не искам да виждам лекари... продължава да кашля от време на време някои дни повече други по-малко. Спрях да търся лекари те не търсят диагноза, а  експериментират с него.
Кашлицата е много упорита и продължителна. Нашата хомеопатка ни предупреди още в самото начало, което беше на Велик ден, че ще продължи с месеци. И до днес се случва по 1-2 пъти да се закашляме, изведнъж, рязко със задъхване. Много е странна, но пък минава бавно и сигурно.
Иначе и ние взехме картите за училище. Няма наплив, лекарката спокойна. Пусна излизащите изследвания за малката, даде направление за очен и сме почти готови.

# 402
Изключиха алергии и коклюш, от началото на февруари кашля.

# 403
Cydonia, честити да сте всички рожденици вкъщи! От здраве, усмивки и щастливи моменти да не се отървете!
Здравните карти и аз съм отметнала, 12-годишното е ваксинирано. Остава ми само да минат през фотото за по една снимка за ученическите карти.

# 404
  • София
Изключиха алергии и коклюш, от началото на февруари кашля.

Алерголог направи ли му кожните тестове с алергени - домашни акари, дървесни полени, тревни полени и пр.?

Общи условия

Активация на акаунт