Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 750
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Здрави и щастливи да сте цялото семейство, cydonia! Flowers Four Leaf Clover

Честит празник на близнаците, ilik123! Здрави, успешни и много радости да ти носят! Tada

Много лъвчета в темата се оказаха, май само с близнаците ви конкурираме HugHeart

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 11:37 от Lúthien

# 436
Ilik 123 , да са ти живи и здрави лъвчетата !
Момичета има код за намаление -15% на ученически пособия в ozone.bg до 31.08 . B2S15 Аз поръчах тетрадки и 2 кутии от любимите химикалки.
Много благодаря за кода, ще поръчваме раница и ще ми е от полза ! А как се ориентирате за тетрадките, теци малките обикновените какъв формат са ?

# 437
А5 са малките, А4 са големите.

# 438
Plami80, големите тетрадки са А4, а малките сигурно ще дойдат А5.

# 439
Момичета, освен тази искрящо бели листи и вестникарската хартия има ли нещо средно? Детето иска да не е на вестникарска хартия, но в същото време белите листи я затрудняват, особено на лампа - все гледа да засенчи, мръщи се, оплаква се, че не вижда (заслепява я), то на мен ми е трудно да чета вечер учебниците й, какво остава на нея. За капак отказва и очила, инати се за прегледи.

# 440
  • София
Момичета, освен тази искрящо бели листи и вестникарската хартия има ли нещо средно? Детето иска да не е на вестникарска хартия, но в същото време белите листи я затрудняват, особено на лампа - все гледа да засенчи, мръщи се, оплаква се, че не вижда (заслепява я), то на мен ми е трудно да чета вечер учебниците й, какво остава на нея. За капак отказва и очила, инати се за прегледи.
Има, но ми излетя от  акъла в момента името на фирмата-производител.  Хартията е по-плътна, не като вестникарската,  матирана е, не е хлъзгава при допир, много приятна е за писане, горната им част е  с нещо като прозрачен плексиглас, а  под него има семпли картинки, сякаш най-често с флорални мотиви. Но са по-скоро в графата скъпи  точно тези тетрадки,  в повечето случаи са със спирали. Ако се сетя как се казваха, ще споделя.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:17 от Просто русалка

# 441
Mama Ru няма ли как с помощта на някой близък за дъщеря ти човек да успееш да помогнеш на детето да разбере колко е важно зрението. Не ти самата, а някой на който момичета ще повярва, но който и влияе ПОЛОЖИТЕЛНО.

# 442
Mama Ru няма ли как с помощта на някой близък за дъщеря ти човек да успееш да помогнеш на детето да разбере колко е важно зрението. Не ти самата, а някой на който момичета ще повярва, но който и влияе ПОЛОЖИТЕЛНО.
Не се сещам. Тя се влияе най-вече от средата, а до тук средата я отхвърляше и си намираха поводи за подигравки. Все й говоря, че в гимназията няма да е същия зверилник, че децата са надраснали това, но не знам, за сега уж разбира, но не прихваща. А и има приятелка с очила, но някак си отхвърля изобщо мисълта за лекар по какъвто и да е повод. Сякаш разви някаква фобия към лекари и болници след ковид вълната, особено последните 1-2 години, когато и пубертетът се намеси.

# 443
Мисля, че са тези, които описва Русалката. И на мен са ми любими Black & white nature. https://www.ozone.bg/product/tetradka-sas-spirala-blackandwhite- … edove-asortiment/

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:37 от jsed

# 444
Mama Ru, ние убедихме девойката ни преди години , когато открихме проблема, като и показахме модерни рамки за очила и обяснихме колко е шик. Има стъкла , които потъмняват /хелиоматик/ и може спокойно да си носи очилата, като слънчеви. В оптиката пробва рамки и се хареса. И това стана точно в същата възраст и клас. Първият учебен ден в новото у-ще се върна и каза , че не е единствена с очила , но нейните са най-хубави. Сега вече е голяма и сама си избира модерни очила. Ползва и лещи.  Пробвайте и тоя вариант.

# 445
  • София
Мисля, че са тези, които описва Русалката. И на мен са ви любими Black & white nature. https://www.ozone.bg/product/tetradka-sas-spirala-blackandwhite- … edove-asortiment/
Точно тези са, да, просто в кварталната книжарница са разбираемо доста по-скъпи.

# 446
Сега прочетох , че Синдикатът Образование, предлага да отпадне оценяването в 4 и 10 клас .. е, в Петел. бг го прочетох Laughing , ама ще се радвам ако го приемат

# 447
Аз нямам още десетокласник, но това оценяване в 10 клас ми е малоумно. Ако някой знае защо се прави, да каже.

# 448
И аз не обичам чисто бели листи или вестникарска хартия, тя се и къса, някои тетрадки за нищо не стават, не знам как искат пари за тях 😆
Последните години у нас се купуват основно такива https://plesio.bg/s-telcheta-c-69981388/meteksan-tetradka-s-telc … 40l-p-358476.html

# 449
Поръчах раница, с отстъпка Laughing, отново благодаря за споделения код ! Тетрадки реших, че няма да бързам да вземам, имаме 5-6 останали от миналата година, ще изчакам, понякога учителите имат изисквания какви да са тетрадките, та ще купуваме в движение
На габол купувам май все тетрадки , ама като гледах в озон ми се видяха доста поскъпнали, а може и миналата година да са били такива цените, ама да не съм обърнала внимание

Общи условия

Активация на акаунт