Приятелите в нужда се познават!

• 5 042
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Всъщност темата за какво е?
Да се оплачеш и да ти олекне?
Да питаш дали други са били блокирани или да си говорим за приятелството?
За мен е повече от очевидно, че в твоята ситуация отсрещната ситуация е искала да ти даде сигнал.
Вие си знаете какво що, защото тук се чува само твоята гледна точка.
Във всеки случай, ако някой ме е блокирал винаги занапред ще си имам едно на ум.

# 46
Ох, авторке, опитвам се да ти вляза в положението, но не мога да я скалъпя тази история така, че да ми звучи логично. Така, както го разбирам, тази приятелка ти вдига луд скандал от нищото и то без да е права, като става ясно, че по принцип си е някаква такава сприхава. Ти през всички години, незнайно защо, висиш покрай нея да обираш разни негативи. След скандала, вместо да се разсърдиш и да очакваш извинение, ти започваш да я търсиш усилено и да се вайкаш, че те е блокирала. Това, което съм разбрала, не е логично. Кажи ми къде бъркам.

# 47
  • У дома... някъде
И аз не виждам логика често казано, затова пуснах темата.
Не се сърдя,не се оплаквам просто съм меко казано потресена и неприятно изненадана.
Имала съм доверие,не допускам лесно хора до себе си и за мен е странно всичко това, нелогично, неетично и не мога да проумея колко повърхностен човек се оказа.
Винаги има вариант когато не искаш комуникация и искаш да си изживяваш "детството" на зряла възраст да обясниш като нормален, зрял човек или ако не за в бъдеще да игнорираш,ако сметнеш,че не си разбран  .

Така ги виждах нещата през моите очи,а за мен блокирането е вид демонстрация за внимание,или поне жалък опит за манипулиране.
Наистина едва сега си давам сметка за нещата и определено ми е криво, защото човек който наричам близък, всъщност е просто част от тълпата, която аз пускам да минава покрай мен в други ситуации.
Знаете,че винаги когато човек осъзнае че е грешил и е вярвал безрезервно се чувства като предаден за някаква нелепа история.
Изморих се от такива хора, нека вървят по своя път, вероятно има други приятелки, на които да разчита за всичко

. Много съм съгласна с предния пост, че е вид манипулация, за да те накара да разпитваш, да се молиш, да страдаш... Не се занимавай повече и се радвай на живота! И като те пита кажи "Ами ти ясно показа, че не желаеш да общуваш с мен, въпросът е приключен!"

Съгласна съм много с това.

# 48
Всъщност темата е за да види авторката, че много от вас са като тази блокиращата. На никой не му пука за теб, живей си свободно!

# 49
Не знам, не знам.

# 50
Или не ме разбираш, или умишлено отбягваш въпроса. Не разсъждавай каква е тя и какви са нейните мотиви. Питам те за твоя мотив да се влачиш след тази жена. Защо след това обидно нейно поведение я търсиш? Да не говорим, че дотук една добра дума не каза за нея, така че и ти не си най-мечтаната приятелка. Добре, тя е повърхностна и лоша, обърни поглед към себе си сега и си отговори какво те кара да си залепена за такъв лош човек и да го търсиш, след като те е обидил.

# 51
  • У дома... някъде
Всъщност темата е за да види авторката, че много от вас са като тази блокиращата. На никой не му пука за теб, живей си свободно!

Точно!
В днешно време са интереси, лицемерие и лична изгода, скрити под маската на фалшиви приятелства!
Само по себе си заглавието на темата ми казва достатъчно.
Spiritlight , наясно съм и моята толерантност има лимит, сега се осъзнавам.Мисля отговорих достатъчно аргументирано защо съм го допускала на предните страница и не "избягах" от въпросите.

# 52
  • София
Авторке, ако целта й е била да те разклати, като те блокира, видно й се е получило. Сигурно, след проявата ти на нечуван егоизъм да не се занимаваш с поредната й драма по време на семейната екскурзия, е сметнала за много нахално после да искаш да я занимаваш с твоите проблеми и те е блокирала. Държиш ли да имаш такъв човек в живота си?

# 53
Според мен блокирането е вид опит за внимание. И след време пак ще те потърси. Или пък признак на яд и гняв в някакъв момент. Но зависи колко сте били близки. Казваш, че ти си била опората, но сега имаш нужда от нея тя да бъде твоя опора, а нея я няма. Имах подобен случай много отдавна. Много близка приятелка, която ме ползваше за безплатен психолог. После татко почина и аз имах нужда от нея. Познай колко пъти се видяхме - един път. Молбата ми беше да не ме изоставя в такъв труден момент, че имам нужда от някой, който да ме извежда от вкъщи. Това ни беше и последната среща. Оттогава минаха много години. Хората, не обичат да се въртят, около някой преминаващ през труден етап. И изчезват. Не им се занимава да си развалят хубавите излизания, партита, разходки. Това е реалността. Но пък точно в този момент, открих човек, който бе до мен, докато премине болката покрай татко. Винаги има и врата, която се отваря, когато друга се затвори.

# 54
Не мисля, че е имало приятелство нито от нейна, нито от твоя страна, просто тя първа е прекъснала контакта, което те е изнервило.

# 55
Според мен блокирането е вид опит за внимание. И след време пак ще те потърси. Или пък признак на яд и гняв в някакъв момент. Но зависи колко сте били близки. Казваш, че ти си била опората, но сега имаш нужда от нея тя да бъде твоя опора, а нея я няма. Имах подобен случай много отдавна. Много близка приятелка, която ме ползваше за безплатен психолог. После татко почина и аз имах нужда от нея. Познай колко пъти се видяхме - един път. Молбата ми беше да не ме изоставя в такъв труден момент, че имам нужда от някой, който да ме извежда от вкъщи. Това ни беше и последната среща. Оттогава минаха много години. Хората, не обичат да се въртят, около някой преминаващ през труден етап. И изчезват. Не им се занимава да си развалят хубавите излизания, партита, разходки. Това е реалността. Но пък точно в този момент, открих човек, който бе до мен, докато премине болката покрай татко. Винаги има и врата, която се отваря, когато друга се затвори.
Всички имаме подобни случки и хора, за които можем да разкажем.
Преди доста години имах много близък приятел, като брат и сестра бяхме. На един акъл за каквото се сетите, буквално си довършвахме изреченията един на друг, чувахме се постоянно и прочие. В един момент, когато аз съм точно след тегаво приключване на много дълга връзка, същият този човек ми пише. Той всъщност тогава разбра в каква ситуация съм, съвсем прясна. Понеже на 2 метра от мен имаше друг колега в същата стая, предложих да изляза след малко за цигара и да му се обадя направо, защото знаех че ще се разстроя докато му казвам какво и що е станало. Отказа. Ами то, можело и да му се разплача по телефона, видите ли... Сега ми е смешно, но тогава познайте дали ми беше. Повече не сме и говорили де, на мен ми мина желанието да го търся, а той не сметна за нужно от там нататък да провери как съм.
Докато той си имаше проблеми обаче, не му беше проблем да се чува с мен постоянно. Е, точно такива "приятели" не плача за тях, аз когато съм добре винаги ще си намеря компания за веселото. По-същественото е кой ще остане с мен когато не ми е весело.
През последните 2 години също минах през доста неща и пак си пролича кой какъв е, та оредяха и повече хората около мен. Но не го считам за загуба.

# 56
  • У дома... някъде
Ами именно важното е кои оставят,от останалите има колкото искаш.
Въпреки поводите да обърна гръб,не съм го правила.
Чувствам огорчение ако трябва да бъда честна.Но поне си вземам поуката от тази ситуация.

# 57
Вероятно повечето хора са имали поне по едно такова приятелство. Аз също имах такава приятелка, за която правех всичко без да обръщам внимание на сигналите. След като загубих първото си бебе тя се покри. Това беше първият път, в който аз имах нужда от нея. Е, не ме блокира, но или не ми вдигаше, или казваше че ще ми се обади по-късно, че сега е заета. Обади ми се чак когато е разбрала, че пак съм бременна и първите й думи бяха "дано да не абортираш пак, че драми не искам" и веднага започна с аз,аз,аз. Дори не попита как съм се чувствала и как се чувствам сега. Тогава аз й казах, че съм заета и ще се обадя по-късно. Повече не се обадих и не отговарях на нейните обаждания и злобни съобщения, че съм най-лошата приятелка на света. Сега просто спрях да се раздавам за хора, които не искат да изслушат мен, но държат аз да го правя. Говоря за нови приятелства. Това е първия сигнал според мен и просто се дистанцирам.
Ще ти мине Simple Smile

# 58
  • У дома... някъде
Пламката, тъжна история и съжалявам за   аборта ти.
Преживяла съм  аборт и съм била абсолютно сама в този момент.

Знам какво е да си сама в трудности.
Може би и за това съм прекалено чувствителна и изживявам нещата.

# 59
В интерес на истината тогава загубих и второто бебе, но сега имам две прекрасни деца и само изпитани приятели в живота си.

Общи условия

Активация на акаунт