КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 31 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да рапортувам и аз.
От сутринта - изпихме си кафето с Ромео, закарах голямата внучка на репетиция в училището. Стягат се за откриването на учебната година. Напазарувах. Ще спретна един винен кебап, да посрещна зетко. Идването му трябваше да е изненада, но другата баба споделила с Кати, че татко им ще дойде. Сега само малкото чаве не знае. поне то да се изненада. Simple Smile
ПИПИ, не се и пробвам да се състезавам с теб по брой сервизи и покривки. Simple Smile Ти си недостижима и ненадмината!
КЛЕЧИЦЕ, и на мен ми хареса финала на твоя пост. Не виждам причини, които биха могли да ни разделят. Не написах нищо за приятелството ми с вас, но знам, че когато и за каквото имам необходимост, мога да разчитам. Ще откликнете. Убедена съм!
ТЕТКЕ, много хубаво е кафето от тази чашка. GrinningСантиментално. Сладко де е на всички ни!
ЯНЕ, аз мисля да наслагам излишните сервизчета в торбички и да ги закача на кофите. Може пък на някого да му харесат.
НИНКА, денят ми започна с твоето кафе и напомнянето на датата - 13. петък, Любима ми е тази комбинация. Родена съм на 13.07. и денят е бил петък. Кое от кое по-шантаво, но не ми липсва късмет! Пу, да не чуе Дяволът.
Тези мацки, дето не пишат, ми липсват. ЯЖКЕ, чу ли? Моме, я се Яви да си посборуемо. Куде се сЪкри? Намерих ти книжката Предания и легенди за Брезнишко. При следваща среща, ще ти я донеса.
Отивам да опразвам големия скрин. Малката внучка ще ми помага.
На всички вас - спорен ден. Гушкам ви отзад напред. ЯНЕ, обърнах реда само заради теб! Grinning Само как звучи - отзад напред. Stuck Out Tongue Winking Eye На такъв коментар БОРЯНА може да реагира и да ни разсмее. Joy

# 646
Ммм, докато чакам пералнята да извърти, мога ли да се наредя на опашката за гушкане Simple Smile .
Имам нужда, много ми се разредиха прегръдките Simple Smile . Чарли ме гушка по три пъти на ден, като го извеждам на разходка ( нося го на ръце до улицата, да не го болят крачетата, че е предразположен към костно - ставни проблеми) , ама т'ва не се брои) .
И как ще се броим - ако е по имена, аз съм плътно зад Янчето, иначе по никове я ми дойде скоро реда, я не.

Дидиа, дай знак моля, че вече са по- добре нещата при теб.

# 647
Привет, да се обадя по обедно време. Чета всички ви, ама не мога да пиша всеки ден, ако ме е завъртяла шайбата. Вчера ходих до централата в София, разбрахме се учудващо добре, няма проблем да се пенсионирам от август, ама да не напускам. Казах им, че до края на годината със сигурност могат да разчитат на мен, за повече ще си помисля. После на бегом в службата, че имаше проблем, загасих пожара и се прибрах. Пристигна пИятелят за малко, направи ми забележка, че няма кекс и като съм видела колата, веднага да го правя, че той като поиска,  да има на секундата. Взех си бележка и се засрамих Blush
После в тревата на двора намери цели 2 четирилистни      ...лини.  От вълнение няколко пъти изяде буквите, та пак се смяхме с него.
Ето,  може и да не пиша често, ама пък какви отчети ви давам,  не е истина просто.
Прегръщам всички и лек ден!
Боряна, липсваш ми!

# 648
Пиятелят е уникален! Как може такава излагация?! Баба да няма кекс! Иначе ....лините да му донесат късмет!
Относно приятелството, скептична съм, че винаги е искрено.
У нас няма много сервизи. Някои се счупиха поетапно, други не купувам. Това, което имам ми стига. То пък кой ли идва?! Беше някога.
Аз започнах работа символично само онзи ден в сряда. Истински започвам от 17-ти. Не съм много въодушевена след мързеливото лято. Яко съм се отпуснала.

Толкова от мен. Другия път повече.
На всички хубав ден!

# 649
Добър ден!

Пиятеля много ме забавлява!
А детелинките са му на късмет!🍀🍀

Има приятели и приятели .
Нашата кума ни е съученичка и приятелка от почти 40 години .
И аз ката Пипи си имам приятелка,с която живеехме през една къща и сме израснали заедно.От много години е в Гърция,но всяка година си идва и се виждаме.Вчера си замина.Цяла седмица се надприказвахме🙂

По въпроса със сервизи и посуда-днес си купих от  бит пазара една кана,която ми подхожда в кухнята🤭🙆🤷Иначе е неизползваема,защото е за чай,а у нас почти няма чай пиещи.
На една покривка и търся сервиз.
Луда работа.
Скоро събрах изостанали купички,чаши,чинии и т.н и ги подарих на едни съседи от ромски произход.Досвидя ми се да ги хвърлям.Хората им се зарадваха.

Фло,убеди  се ,че не е работа с майстори да си имаш работа.
Благодарна съм ,че имам домашен майстор🥰🥰

Диди, драсни редче 🍀

Тръгвам към диваната.

# 650
Фло, можеш да занесеш
посудата в пенсионерския клуб.
Какво става с Маги?

# 651
  • София
Ето ме,Фло!  От снощи се каня да пиша.Бях три дни в болница,за моите изследвания.Бях си занемарила приема на вит Д и се изплаших като ме заболяха кокалите.Нисък е,но другите показатели са добри.
 Айша,първо трябваше да ти честитя пропуснатия рожден ден на Ани.Да ти е жива и здрава! Много късмет,любов и успехи за нея!
  Нещо ми е гадно настроението.Надявах се на златна есен,а чета лоши прогнози .Нямам  извадени есенни дрехи.Още е много рано,а трябва да сменям гардероба.Тази работа ми е най-досадна.

# 652
Две сме с есенния гардероб.
Аз все още се развявам покрай морето по джапанки и не ми се мисли какво ще нося, когато се прибера в София. Десет градуса сутрин, брррр.

# 653
  • София
Ето ме пак при вас. Много ми е тъжно...Днес по обяд като чух, че ще има тренировъчни полети на летище Граф Игнатиево и изведнъж ми се привидя лоша картина. Казах си - стига глупости! Всичко ще е наред! А то лошото се случи!
Ех, момчета, момчета, само едно кацане не ви достигна, за да изравните броя на излитанията с броя на кацанията. Само едно... Миг и всичко е невъзвратимо...Планове, мечти, надежди... Много съм съпричастна. Спомних си за моя приятелка, която се е родила само три месеца, след като татко й е загинал като пилот. Докато учехме стоматологията, през летните ваканции работеше като стюардеса, а след като завършихме се омъжи за летец!
Спомних си и друг случай - съвипусник на моя баща загинал, а съпругата му веднага махнала детето... Цялото летателно градче е било в потрес! Увещавали са я да запази детето, не са успяли...Съдби...
Нека им е светло по пътя към звездите. Ще попълнят звездната ескадрила. А една булка няма да облече бялата си рокля, едно дете няма да познава татко си... Горките родители...Нищо не знам за загиналия майор, освен, че е на 51 години. Сили на семействата и съболезнования!
Дали не ви натоварих? Нали знаете, че и когато ни е тъжно, и когато ни е весело, все бързаме към нашата къщичка. Простете ми, момичета. Много силно ме докосна тази трагедия...

# 654
  • Вила Великула
Фло, напълно съпричастна съм. Още повече, че съм свързана с авиацията. Вярно, не с военовъздушната, а с гражданската, но все пак. Жалко, много жалко.

# 655
  • София
Фло, няма проблеми и натоварване.
Трагедия е, но защо е нужна?
50 годишни самолети да правят показни врътки за да се кефи публиката, докато люпи семки. За мене няма нужда от подобни демонстрации след като самолетите са стари, дори и ремонтирани. Но бюрократите по министерства искат да покажат дейност. И пак потърпевши са обикновенните хора и близките им.
За съжаление се случва и из Европата, и по Америките. Чела съм и да жертви сред публиката. Не обичам подобни шоута/егати думата/
Преди тази новина докато се мотах по задачи си помислих и за многото чашки и сервизи. Освен предложението да ги дариш на пенс. клуб аз имам друго - внучките да ги наснимат. Може да ги пуснеш тук, която какво си хареса, ако е нужно.  А и във ФБ има разни групи за колекционери на стари сервизи - присъедини се и ги пуснете там. Търсят се и са на високи цени. Условието да е - лично предаване на спирката на метрото. Така няма да се занимаваш с куриери и хората да получат натрошени чаши. Пък каквото спечелите - за джобни на внуците.
И по въпроса на със смяната на зимен/летен гардероб на Яжка измислих. Яжке, цяла къща е на твое разположение - подреди си дрехите в 2 гардероба. Ще си знаеш къде са летните, къде зимните. После отваряш и обличаш. У нас сме така - 2 гардероба за мене, а за Скъпия 1 рафт и 5 закачалки в ъгъла.
Но пък стаята на Ани е ... Трябва да се изринат бебешорските дрехи, да се приберат в торби летните. Подозирам, че аз ще трябва да се ровя и после ще изям скандале гранде. Че си имам на Плюшкин жена му....

# 656
Хайде и аз да се запиша за днешния ден.
Жалко за момчетата и съм съгласна с Айша, че ония отгоре са виновни. Знаят много добре с какво разполагаме, ама да се правят на велики. Пука им, че две семейства са почернени без време...
Тук тази вечер вали и си стана хладно. Не ми се иска още да сменям дрехите и си чакам циганското лято, дано дойде.
Аз миналата нощ след извадения зъб не спах добре. Нямах температура и не че ме болеше, но много некомфортно. Предполагам от упокайта. Така бях днес до обяд. Глътнах един аналгин и лека полека нещата взеха да си идват на мястото. Когато се прибрах обаче, сложих един постен гювеч във фурната и съм заспала. Добре, че беше на слаба фурна. Вечеряхме, баня и съм се приготвила отново за сън, но чакам Иван да се прибере от София, че тази седмица беше на работа в офиса.
Прегръщам ви и казвам лека нощ 😘

# 657
  • София
Продължава да ме държи емоцията.
Когато съм била на 4 г. и половина и братчето ми на 6 м. и сме живяли в Ямбол, и моя баща е претърпял самолетна катастрофа. Кацнал е нормално, но е имало много силен вятър и самолетът се е изнесъл към края на пистата. А там - купчини сняг, замръзнали. Единия колесник е закачил една такава купчина, самолета се е забил на нос и се е обърнал по гръб. Още преди да дойдат линейка и пожарна, баща ми с юмрук е разбил плексигласа и е излязъл от машината. Слава Богу самолетът не се е запалил.
На 3,септември.1968 при Карнобат загина най-добрия приятел на татко. Изпълнявали са полет на Балкан от Лайпциг за Бургас. Татко отиде да съобщи на семейството му. Бяхме много близки - майка и татко са запознали приятелката на майка ми с приятеля на баща ми.  Почти заедно са се изпоженили, ние децата пораснахме заедно.
И за още няколко случая с приятели на родителите ми си спомних, които спомени тази вечер ме връхлетяха и направо ме разбиха. Така както не пия алкохол, си сипахме с Николай по малко уиски...
Би трябвало вече да спя, но не ми се затварят очите. След 4 чАса трябва да ставам, да отида до летището, за да посрещна зетко. В Австрия е имало много силни дъждове и ветрове, та на няколко пъти са отлагали излитането. Сега и за него се безпокоя. Очаквахме го около 22.20. Сега дават време за кацане 4.05. Дано всичко да е наред!

# 658
  • София
Фло, може да следиш полета и машината във флайтрадара. Всичко ще е точно, зетя ще кацане. А за закъснението с повече от 3 ч.  ще вземе обезщетение.
Сигурна съм.
Няма общо с военните самолети, не го мисли.
То и на тротоара може да те размажат. Живот е....

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 08:46 от Aisha

# 659
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Кафето днес е празнично :

Защото на 14 септември Православната християнска църква и българският народ празнува един от своите най-важни и тържествени празници - “Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен“.
Посветен е на откриването от Света Елена, майката на император Константин I Велики, кръста на който е бил разпънат Иисус Христос.  На Голгота  е имало 3 заровени  кръста, от които единият е истинският кръст на който, според Евангелията, е разпънат Исус Христос. Разпознават истинския кръст като докосват и с трите умрял  млад мъж и само от единия той става от смъртния одър /оживява/ . Другите два кръста са на разбойниците разпънати до Иисус Христос . Кръста Господен се съхранява в Йерусалим, но част от него е изпратен в Константинопол.    Частици от него се съхраняват и в  много други православни храмове по света. Смята се, че частица от него е заровена и в Кръстова гора.
Празнува се от Българската православна църква на 14 септември, но още   на третата неделя от Великия пост, наречена Кръстопоклонна, на Велики петък и на 1 август. Денят е имен ден за хора с имена, като: Кръстьо, Кръстин, Кръстина, Кръстил, Кръстила, Кръстилена, Кръстена, Кръстан, Кръстана, Кънчо, Криста, Кристин, Кристина, Кристиян. Честит имен ден на празнуващите днес.
Всичко добро желая на всички ви.

Общи условия

Активация на акаунт