КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 31 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Вила Великула
Добро утро на 14 септември, честит празник!
Фло, да довърша темата за самолетите. Знаеш ли моят син как ме успокоява  като се притеснявам. Спокойно, шанса да катастрофираш на път за летището е много по-голям от шанса да се случи нещо в небето. Малко черен хумор, но като се замислиш е истина.
Айша, съгласна съм с теб за гардеробите. Това ми е проблема тук на село. Когато обзавеждахме, го правехме като вила, която ще се ползва целогодишно и съответно имаме два малки гардероба в нашата спалня. Сега обаче като сме тук постоянно се оказват съвсем недостатъчни и отдавна замислям смяна на мебели, но това изисква организация. Като махнем старите неща, които още стават трябва някъде да се занесат или и аз не знам, после е хубаво да се направи и една освежаваща боя на стените и накрая да се сглобят нови мебели, които вече въобще не са евтини. Идеята ми зрее все още в главата, но сега кък всички проблеми не е на дневен ред.
А относно флайрадара, не съм сигурна,, че повече ще следя полет там. Когато евакуираха сина ми от Тел Авив заради подвеждащата информация на флайрадара замалко не "хвърлих топа".
Сега си допивам кафето и се стягам да си довърша работата, че тази вечер съм на едно прекрасно изживяване - на концерта на Андреа Бочели. Къщата ми е на вили и могили, но ще почака този път.
Ще разказвам после.

# 661
  • София
Призори прибрах зетко и най -после се кротнах, та заспах. Общо взето, ако трябва да избирам как да пътувам - по вода или по въздух, избирам въздуха! Право е момчето на ПИПИ. Grinning
Сутринта - традиционните палачинки. Получих изненада. Добре ми дойде и много ме зарадва. Довечера и аз съм на концерта на Андреа Бочели.
Получих от Еконт две бая големи палми за кабинета по психотерапия и ги занесохме със зетко, та да види и той помещението. Намерих му развлечение. Stuck Out Tongue Winking EyeЩерката е на обучение. Няма как да отсъства. Гаджето два дни се бори с монтажа на захранващия кабел на новата печка в апартамента на "съседите" и се нерви, защото всяко ново нещо го правят все по-сложно и по-сложно. Та не за пръв път прави такова нещо. Важното е, че го направи!
Сега малко почивка, после ще спретна набързо един винен кебап. Довечера семействота са на вечеря в Хепи. Ние отказахме. Не знам до колко ще продължи концерта, а Ромео не е почитател на Хепи-то.
Хайде, че диванАта ме чака. Grinning

# 662
Честито на всички, които имат имен ден или именици в семейтвата си!

Хубав следобед- коя на концерт, коя с внучета, коя на гости, коя в кухнята, коя на дивана като мен! Важното е да ни е добре!

# 663
  • Вила Великула
Фло, накратко за концерта: настаняване по местата е след 18,00 часа, до към 18,30.
Начало на концерта 20,00 часа, ще има почивка 20 минути и ще продължи до 22,10 часа.
Според мястото на билета има инструкции и през кой вход се влиза.

# 664
  • София
ПИПИ, много ти благодаря за указанията. Полезно ми беше. Мислех, че по-късно мога да отида. Сега малко ще се забързам. Аз трябва да вляза от Централния вход в ляво. Ще се справя. Нали на времето там ми беше първия частен кабинет - точно на Централния вход - втория прозорец по посока езерото. Славно време беше - в началото на деведесетте.

# 665
  • София
Весело изкарване на концерта!
И да си носите дъждобрани, че чадърите май са забранени.
Преди години Ани нали правеше косите на участниците и съм чувала от нея - без чадъри, без бутилки и храни. И публиката да си спазва часа за влизане, че после може да слуша концерта от тротоара.
Аз пък ще си го слушам по тв след няколко месеца.

# 666
  • София
Честит Кръстовден! Честито на празнуващите,ако има такива!
При мен няма нищо интересно.От вторник Вики е на училище и всеки ден ми споделя как е минал деня и какво я вълнува.Изключително притеснителна и чувствителна е! И аз съм била такава,но не чак толкова.Чудя се как да и дам кураж и да и отпусна душичката.Тази година ще има практика и за първия срок е разпределена в студио.В сряда ще започне и от сега трепери как ще се представи.Много неща я вълнуват-нови учители,нови съученици,нови познанства...и аз съм най-подходящ човек за споделяне.А аз се вълнувам какво да и говоря,че моя опит е предимно от различно време. Внуците по цял ден мъкнат котето и не отговарят на никакво повикване,а се оказа,че са забравили всички формули.
   Фло и Пипи,завиждам за концерта.

# 667
Честит Кръстовден на имениците!
Яне, честит да е Криско!

# 668
Честит празник!
Янче, честит да е Криско! Да е здрав и да сбъдва мечти!
Чакам разказ от Фло и Пипи за концерта.
Яжке, за формулите не се притеснявай. Като започнат училище бързо ще си ги спомнят. На Вики давай кураж, не е хубаво толкова много да е притеснителна. Особено в тези времена. Ти го умееш и щом те търси значи ти вярва.
Айша, кога ще си имаш мрънчовци? И двамата ли ще са ученици, в смисъл на детска градина. Ще ходиш ли на първи учебен ден?
При нас днес почти цял ден вали. Мама, тати и кака са в центъра на концерт на Васко Найденов, а ние с Коци и дедко до сега се забавлявахме, но той сдаде багажа и сега спинка сладко до мен.

# 669
  • София
Колко глупости надрасках днес, а забравих да поздравя за Кръстовден - бабешка работа.
Да е жив и здрав   Криско Янкин! Ако има и други именици - всичко по-по-най и на тях!
Кас, сакън, ваканцията свърши. От тук нататък планирам мрънчоци за почивните дни. През другото време са на градина далече от нас. Все пак имат родители - да си ги гледат. А и другия дядо да им се наслаждава.
Няма да има първи учебен ден - просто отиват с родител и тесте документи и изследвания + раничка с дрехи и пантофи. Той е втора предучилищна, децата са си заедно от яслата. Само той е пришълец. Мрънла и тя - първа група след яслата са другите. Само тя е нова. Да видим как ще се оправи. Тя има опит от немско, там ходеше от 1.6 г. на ясла, чувстваше се добре. Предполагам и тук ще е така.

# 670
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием есенно септемврийско кафе:
Учебната година ще започне утре ,но въпреки това 15-септември е първия учебен ден и поздрави за нашите деца и внуци, а и за учителките и всички които работят за образованието.
 Аз си спомням и когато първия учебен ден беше на 1-ви септември. Доста отдавна помня.
Днес е и Международния ден на демокрацията .
Думата “демокрация” произлиза от две древногръцки думи, означаващи “народ” и “власт”, и традиционно се превежда като “управление на народа”. Дано да дочакаме истинска демокрация, ама "Надали" !
Фло, Пипи, очаквам да споделите вашите впечатления от снощния концерт и  искрено  се радвам за присъствието ви там.
Хубав ден на всички.

# 671
Добро утрооо!
И хубав ден, макар и студен.

Вчера беше по- топло, но с този дъжд на пресекулки с Чарли проспахме деня - в очакване да излезем на по- голяма разходка ( той) и да си свърша, к'вото имам (аз) .

Пипи и Фло, как беше?
Когато имате време, елате да разкажете и ние да съпреживеем.

Янчик, вчера пропуснах, но да кажа днес - честит да е внука ти!
Да е здрав и с лекота да постига, каквото си поиска!
Поздрави за Галена !

Днес открих есенно- зимния сезон .
Сутринта в просъница усещам, че съм се смръзнала ( до сега спях на отворени балконски врати покрита с чаршаф) станах, взех си едно одеало и като съм се стоплила и заспала, та до 8.00. Ни куче съм чула, че скимти за излизане, ни нищо.А той душичката, като застанал на края на леглото, като гледа жално към вратата и тихичко  си мрънка - ,,ъъъ, ъъъъ"" , ама баба му Клечорана и главата си беше покрила да се сгрее по- бързо.
Направихме разходката, кой доволен, кой не доволен, сега аз пия кафе, Чарльока дремуца и после ще му мислим к'ви ще ги вършим.
Стискам зъби тези дни, че не ми се вадят още по- дебели дрехи, скоро заминавам малко на топличко да си понагрея старите кокали, но няма да ми се размине т'ова упражнение, много го мразя - смяната на сезонния гардероб.
С обувките е по- лесно - прибирам сандалите и вадя нито и ботуши, иначе кецове, маратонки са всесезонни.

Изпих кафето.
Времето ми за форум за сега е толкова.
Да ви е хубав деня и да ви е топло и спокойно!

# 672
  • Вила Великула
Ето ме тук за да рапортувам за вчерашния концерт.
Първо - наваля ни солидно дъжда. Но нали знаете мокър от дъжд не се бои и точно по поръчка преди началото на концерта изгря слънце и излезе страхотна дъга.
Концерта беше феноменален. Първата част беше оперна. Страхотен глас, който оставя хората без думи. Имаше и гост изпълнители. Оперна певица, която въпреки, че беше доста тунингована - пя страхотно. А музиканта с флейтата ме взе акъла. Първото произведение, което изсвири разбрах, че въобще не е писано за флейта, а за друг инструмент, но той го изпълни блестящо. Последва кратък антракт и продължихме с втората вече по-комерсиялна част, в която се насладихме на песните с които Бочели стана известен на по-широката публика. С нас на концерта беше приятел на синко и бащата на момчета. Майката беше на сцената като една от изпъънителките от Софийската филхармония.
После не можах да заспя до късно, душата ми припяваше песните от вечерта.
Ето и вие да се насладите:

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 18:18 от pipilota6

# 673
Добър ден!
Започвам с поздравлението на Нинка за 15 септември.  Леле, колко вълнения съм преживяла на този ден за всичките ми 40 г. в училище! Що саморемонти  на класната стая, що  украси и подаръчета за децата съм правила, що притеснения дали в 1 клас ще дойдат  всички деца!  Исках класната стая да е приятна и за децата, и за мен. Та там ми минаваше половината живот!  Сега тези вълнения вече ги няма, но все пак на този ден ми трепка сърцето и изпитвам лека носталгия.  Но децата ми компенсират и донякъде се чувствам все още учителка.
Яжка, знаеш, че всяко дете е с ралична психика. Полека лека и вашето дете ще се отпусне. То и прекаленото самочувствие не е добре. Като моя внук например. Той е малко самоуверен и ме притесняваше, че в  софийското училище ще  му свият перките, ама и там не се притесни особено.   Стаята в общежитието вече е готова. Ще бъде с още 2 момчета.
Айша, да не почнат да ти липсват децата?  Така ти е запълнен деня с тях, че да не почнеш да се чудиш какво да правиш без тях?!
Клечи, поздравявам те за упоритостта ти всеки ден да излизаш и то не веднъж.
 Вчера и днес времето тук  е приятно слънчево и тихо. Само за разходка! А аз не мръднах от вкъщи. Мързел!
През нощите обаче захладня и аз извадих зимната завивка.
Касс, сега са най- сладките мигове с внуците. После като пораснат почват ядовете с тях. Моята мома изобщо не чете цяло лято. С триста зора и кандърми  направи 4 теста за  входно ниво .  Как ще се надвивам с ината ѝ  от утре, не знам.
Тану, много си кратка днес.  Затова пък аз изписах цял ферман.
Фло, Пипи, фук, фук! И аз слушах Бочели, ама по ТВ снощи.
За днес толкова. Отивам вън , че син 1 боядисва с латекс стените на нещо като барбекю на двора , а син 2 стои край него с ръце на Ф , та да  отида и аз да направя Ф, за да не е сам.
Хубав неделен следобед!

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 19:38 от K.A.G.

# 674
  • Кубрат/ Пишурка
Първо да благодаря за хубавите пожелания към Криско! С него снощи си говорихме около час и половина. Липсваха ми такива дълги разговори.
Пипи, много интересен разказ за Бочели. И аз бих искала да съм там.
Грети и аз тръпна на 15 септември. Всички програми правех аз, репетициите също и се вълнувах как ще мине. Ами съдба - сами сме си избрали професията.

Общи условия

Активация на акаунт