КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 30 619
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Диди, спомням си за предложението на другите баба и дядо. Постъпката им е много гадна.  По-добре да не са се изсилвали да обещават.  За скъпите квартири съм наясно. Мисля си, че Ран ще размисли и ще си остане у дома.
А ние не знаем дали нашият ученик ще го приемат пак в общежитието, защото е на друго училище.  Искат нещо в плик. Навсякъде е страшна  к.....п....я.
И аз подрекох на сина за кредит и закупуване на жилище, но май не искат да го направят.  А трябваше  преди няколко години, вместо да  хвърлят много пари за  вила наблизо до града.
Бо_ряна,  не се стресирай толкова.  И моята е голяма лигла. Тя е с 1 г. по-голяма  и си мисля, че скоро ще я затресе пубертетът. По цял ден е на таблета.  Не е прочела и една буква това лято, нито пък е направила листовете за домашна, които им  даде  учителката за лятото. Изобщо не я карам да го прави. Като  дойде яйцето до гъза, ще ги напише. Баща ѝ купил електрическа тротинетка.  И защо?!  От глезене.  На тати момиченцето! Ако съм аз, ще види тротинетка, някой друг път.     Преди много се ядосвах с яденето им. Сега , когато поискат и каквото поискат.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:03 от K.A.G.

# 76
Айша , ако е в друг град  е ясно какво ще се прави - квартира или общежитие - няма друг избор.  Децата могат и да забравят тази случка ,но аз - никога.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 09:10 от Didia

# 77
  • Кубрат/ Пишурка
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания! Да ви се връщат стократно!
Излязохме с Тони и Тошо / ЛА на брат ми /. Седнахме на любимото ни барче. Бира с картофки и сладки приказки, та от 18 ч, до към 21. Закарахме Тони, после аз бях наред. Впрочем получих 2 китки и парфюм. Утре ще видя как да ги пресея. Та това беше, но беше хубаво!

# 78
Янче, честит рожден ден!

Честит ден на левичарите!
И моята внучка е левичар. Слава богу, че е уцелила време, когато не ги приемат за непълноценни.
Днес е била на гости на "гаджето" и направила беля - счупила си е малкото пръстче на крачето. Ходили в Пирогов на снимка. Не са я гипсирали, само да не стъпва на крака поне десет дни.
Ще мине и това.

Кассс, за теб е "нещо като рецептата" за ябълков оцет.
Оригинарната, по която започнах е тази:
https://recepti.gotvach.bg/r-95562-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%8 … D0%BD%D1%82%D0%B8
Но вече го правя едно към гьоторе. Гледам да има три-четири пръста вода  над/под ябълките, слагам една-две шепи захар, в зависимост от количеството и това е. Даже веднъж не сложих захар и пак стана оцет, но по-бавно.
Пиша за водата над/под, защото реално, като се сипе вода, ябълките изплуват отгоре.
Първото втасване го правя в бутилки от минерална вода, но след прецеждането ползвам трилитрови стъклени буркани. Понякога не се образува оцетна гъба и пак се получава хубав оцет. Но една година се нароиха много тлъсти гъби, но оцета не се получи и го изхвърлих.
Ето снимка на сегашното положение. Капачката на бутилката не се затяга, че от ферментацията може да бомбира.
Скрит текст:

# 79
  • София
о    Момичета,не съм ви чела подробно.Минах по диагоналната система  и видях,че сте ме питали.Нямам достъп до лаптопа,ако открадна някоя минута и това е.Заради жегата сме все вътре през деня и гледат филми.За утре сме запланували ходене по града и се чудя как да стане и къде ще е по-хладно.
   Гъбке, не знам дали са точно вегани,защото всичко,което консумират е растително,но не задължително в суров вид.
   КАГ,сандвичите са от 2 филийки пълнозърнест хляб-едната намазана с лютеница,другата-със соев крем за мазане.Между тях слагам тофу,соев кашкавал,маслини и прясна краставица.На тостера се запичат повече да станат хрускави.Пицата я правих с готово тесто от Лидъл,млени домати,едно останало гриловано тофу,соев кашкавал,зелен грах,царевица и наколко тънки колеца от домат за фасон.Хареса им.Заповядано ми е едно хранене да е с течна храна задължително,та днес направих и една яхния от грах.Ядоха с желание,свикнали са с такава храна.Само големия не яде плодове,та е голяма мъка.Сега изяде 10 хапки пъпеш с големи кандърми.
  Момичета,неудобно ми е ,че не мога да ви чета.Излиза,че все едно не ви обръщам внимание.Но съм станала една бавна,трудно се справям с децата.До комп.все не стигам.

# 80
С половин час закъснение - честит рожден ден на Янче-то!
       Най-сърдечни благопожелания!

Прочетох ви, включих се в разговора с палчета, но за повече през телефона няма да ми стигнат силите.
        Желая ви лека и спокойна нощ!

# 81
Добро утро!
Бързам да пиша, че ще ме завърти деня и може и да не се доредя до това.
Вчера беше хубав, емоционален ден. Снощи до 02.00 сме си говорили с момичетата, аз бях повече слушател, де, но ми беше приятно в компанията им.
Мисля си,  преди 30 - тина години с децата ми сякаш изживявах втора младост, сега започна да се повтаря с внуците, дали ще имаме време да го изживеем и за четвърти път с правнуците - то че Младостите в София са 4 тъй е, но на мен до къде ли ми е драснато да стигна ...  
Сега госпожиците спят, аз пия кафе Чарли дреме до мене - цялото народонаселение е доволно.

Вчера беше ужасна горещина, и днес ще е същото.
И аз като Борянка казвам: ,,как ли съм живяла без климатик и защо ли толкова години се бунтувах и не го исках в къщи"".
И като Гъбка казвам - тази година ми дойде в повече лятото, направо вече не го искам. Ако трябва да избирам, по-;добре да е зима, но ако може колкото и да е студено, слънце да има. Не топлината , а светлината ми е важна и нужна...

Няма да ви коментирам, че още дремуцаме, но ви мисля  и ми е хубаво да ви чета.

Яжка, ако видиш, знаеш, че днес ще е също много топло.
Освен в Борисовата градина и в някой търговски център не виждам къде другаде може да идете.
В Борисовата няма много, много  за хапване, повече е за разходки, а МОЛ- овете са капан за харчене на пари - и като пазаруване, и като почерпка - само в една Неделя да влезете, и ето ти 50 - тина лв изхвърчали... Но ти си знаеш ...

Толкова за сега.
Хубав ден от мен!

# 82
  • Вила Великула
Добро утро! Я да видим кой е ранобуден в нашата къщичка. Аз вече поработвам и чакам принцеса Виктория да се събуди и да започне гюрунтията в къщи. Не и спира устата, как не се изморява да говори толкова много - не знам.
Клечи, малко черен хумор за Младостите, но нали знаеш, че на картата на София, след Младост 1, 2, 3 и 4 - следват Камбаните. Ама твърде ни е рано за там.
В очакване съм Нинка да ни разкаже нещо интересно за днешния ден. Винаги има какво да се научи.

# 83
Скрит текст:
На днешния ден, 14 август 1945 година, в с. Крапец е роден поетът Борис Христов.
Честити 79

КОНЧЕ МОЕ
Добре живяхме, конче мое, но живота
за малко ни е даден - само да извикаш.
И днес ще трябва да се разделим, защото
очите ти се свършиха, нозете се изтриха.
Летеше твоят шал - препускаше душата
и подир тебе аз - едно сърце двуного...
А щом угаснеше деня, заспивахме в тревата,
избягали от хората, забравени от бога.
Но вятърът отново рог надува -
не знаехме юзда, не знаехме камшик какво е.
Целувам черния ти белег... и белия целувам -
нима ще ме оставиш, конче мое.
Да можех, бих ти дал от моите години.
Звънчета ще ти дам - да бъдеш цялото камбана.
Вземи балончето - сърцето му е синьо.
Дори часовника ти давам, само да останеш.
Но тръгваш ти - звънят копитата ти боси.
Прости ми, конче ненадминато!
Как страшно ще се вее твоят алаброс и
ще свети като слънце в гилотината.
*
НОЩЕМ
Зелена е нощем сянката на нашето дърво,
когато хвърлим телата си едно срещу друго.
И както крадецът изчезва в устата на някой затвор,
така зад вратите на твoята пазва аз се изгубвам.
Далече зад хълма, на хиляди крачки в нощта,
някой ридае и тишината наоколо буди -
широкоплещеста иде към него смъртта...
Но ние нехаем - далечната смърт ни е чужда.
Лъже те, който е седнал до твоето рамо
да скърби за човека от другия край на земята,
а не иска да знае, че в близката улица двама
жестоко се бъхтят и ножа е вече в ребрата.
Опознавам сега и последния зъб на живота
и с ръцете си мога само един човек да прегърна:
да осъмвам над него - и да наглеждам тестото,
както хлебаря червен до пламтящата фурна.
И какво от това, че веднъж самотата ми каза:
"Тя е красивата брадва, която опитваш на пръста..."
Докато се стопя като малката бучица захар,
ще излизам с фенера в нощта да те търся.
Аз ще падна в калта - но в ръката със цвете.
А когато смъртта с безмоторната своя машина ме вземе,
ще те чакам на последния етаж на небето...
И оттам ще решиме накъде да поемем.
Обходих света и се върнах с обувки протрити
в тревата, погълнала всичко на двора -
нейната мелница беше измляла стените,
добрите роднини и кокалестия орех...
Живях като бог и животно из нощните
градове и безумни световни пристанища,
но залутан далеч от семейното гробище,
аз съм един Одисей, вързан за мачтата.
Както поникват рогцата на ярето,
така и у мене тъгата напираше,
защото един е вкуса на трохите от старото
слънце, които денем събираме.
Човекът навсякъде чака сутрин за млякото
и мъкне страха от смъртта като раница -
на моето рамо отчаяно плакаха
и бедни щастливци, и богати удавници...
Лети през ливадите любопитната жаба,
но премалява и в гьола се връща накрая -
а човека не може с ръка да отпори пейзажа
или бъчвата с вино любимо през света да търкаля.
*
ВИК В ТИШИНАТА
Вятър иде от земята – август бавно се руши.
Спят на сенките стадата със слънчасали души.
Сури хребети се гонят в прежълтялата вода.
Съхнат нивите по склона, ходи в ниското върба.
Жал из въздуха се вдигна и се втурна право в мен,
че животът – още малко – и ще свърши като ден.
А ветрецът пак се носи – още времето тече –
и тревиците са остри като шпори на врабче.
Как ме дърпаха къпини, как животът ме въртя
и на тридесет години колко тегоби видях!
Пръстите ми на ръката никога не бяха шест –
ако е така нататък, да се издимя без вест.
Няма повече да жаля и било какво било...
И защо ли се търкаля слънчевото колело?
Сигурно за да догоня пътника на оня бряг
и като пешак и конник да отминем – брат до брат.
Но душата премалява – вятър житото плете,
заекът с ухото шава, моя страх да прочете.
После прекоси реката хълма, подивял от пек,
и потънаха в житата кон и шапка, и човек.
И отново се полюшна сянката като врата.
Сухо, пясъчно и пусто – да умреш от самота.
Камък от брега ще падне – тишината закипи.
Някъде животът шавне. И побърза да заспи.
*
АВГУСТ
С прах в душата и прах по нозете,
с непоносимото слънце на рамото
аз съм тръгнал да стигна морето,
но от години седя върху камъка.
И в тръбата на зноя заслушан,
за бездомната моя покъщнина
дом строя върху старата суша -
няма отиване, няма завръщане.
С есента ще угаснат тревите,
ще протегне свойто мълчание пътя -
пак ли в мен като зебри ще скитат
огнищата чужди, прозорците жълти.
Тухла по тухла - цял ден ще блъскам
и плодове ще посаждам над бурена.
Нека друг вместо мене да лъска
тезгяха на младостта ми изгубена.
Трябва най-сетне аз да узная
как ще живея с тоя скитник - сърцето.
Всичко друго е пясък и пяна,
и сол, с която ни залъгва морето.
Насладете се на Борис Христов, роден на днешния ден, това е поезия, не като моето.

# 84

Клечи, малко черен хумор за Младостите, но нали знаеш, че на картата на София, след Младост 1, 2, 3 и 4 - следват Камбаните.

Пипи, то и при мен е така - Надежда 1, Надежда 2, Надежда 3, Надежда 4, Надежда 5 ... и. Бакърена фабрика ....
Поне ще им е близко на наследниците, пък то сигурно пак е с връзки да се уредиш и за там...
Черен хумор, рано- рано, ама си е в реда на живота...

Борянкааа!
Прочетох.
Много докосващо душата ми, благодаря, че сподели.

Личи си, че моите принцеси още спят, а баба Клечка бездейства...

Ауу, редактирам.
Борянка, съжалявам .
Ако искаш и ти оправи да не пишем такива работи за човека

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 10:28 от Важна клечка

# 85
Той жив бе, как пък го умори, живее си в Лещен и  не му пука за светската суета, велик  е.
 Аз сложих 8 винтови и 4 малки със смокини/бяха в хладилника/ и сини сливи винтовите, да се прибира какво има,  полях, оставих кой кога иска да яде ,макарони чичи направи докато се въртях. И замина, съжалява ме и помага .  Доволна.  Сега да ги заваря, за обяд ще мисля какво  дребно,   и пица извадих тесто да се размразява в хладилника , после навън. И ще скучая  и наблюдавам.
 Проверих внука ,неговата тетрадка и изписана, поне това , има да чете Карлсон .

# 86
Привет, слънчево, подухва, морето чай. Изпращаме пИятеля на нашия пИятел. Ще измислим някакви развлечения за оставащите дни, защото иначе жална ми майка.
Борис Христов и моят свекър бяха близки, родени са в Крапец Пернишко, но свекърът беше по-голям с няколко години. А брат му на поета работеше в Стомана Перник  като директор на изчислителния център на завода. За съжаление село Крапец е разрушено още през 50-те години заради построяването на язовир Студена. Периодично хората от потопените села се събират в една местност Кръстето, там се запознах с Б. Христов, малко особняк. Пак там видях и Кирил Ивков, легенда на Левски, и той от Крапец.

# 87
  • София
Току що изгоних бояджиите. Подробности после!

# 88
Току що изгоних бояджиите. Подробности после!

Адашке, спокойно - дишай и брой до 10.
Много ли бяха некадърни и нагли?....

Така аз преди 6 години, когато останах сама,  изгоних едни носачи, на които бях платила да ми  вкарат един диван в кухнята ....  Не стига, че бяха слаботелесни, тежаха сигурно по- малко от мен, ами и смотани... и след като ми съдраха тапета в коридора предпочетох сама да си го занеса до там...
Ей за това тренирам с тежести Simple Smile ...

# 89
  • София
От събота ме размотава. Понеделник, вторник, хайде в сряда - 9.30 започва. Вчера го видях да се разхожда около блока и го питам - да осигурим ли стълба, мечета и т.н. А той ми каза, че вече му досаждам и повече няма да си говорим. Той бил майстор и всичко си имал. След като днес стана 10.30 и никакъв го няма, се наложи пак да му звъня. Чакал от половин час пред входа. Пълна лъжа. Ние бяхме на терасата и пред входа нямаше жива душа. Доведе си и помощник и започна пазарлъци за цената, нищо общо с цената, която онзи ден при огледа ми каза. Естествено вдигна летвата. Трябвало да им платя, че са внесли  кофта от колата до апатрамента, с асансьора. Едната я грабнах аз. Не пренесох двете, защото скъпо взимам. Stuck Out Tongue Winking Eye Казах му, че повече няма да му досаждам и да се чувства свободен. Явно не е очаквал подобна реакция от моя страна, Започна да се осуква - ама чакай, ама не си ме разбрала, дай да видим. Получих подкрепа от моя Ромео и ги изпратихме по живо, по здраво. Едната стая вече е мината  една ръка. Другата трябва да се мине от пода на височина 1.30. С нея се захващам аз. Я пък да видя толкова ли е трудно. Grinning Мога да го правя и седейки. По-късно ще докладвам!

Общи условия

Активация на акаунт