КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 30 612
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Борянке , тя кандидатства за един месец , защото ще е абитуриентка и и трябва висока диплома. Жива и здрава да е и ако реализира мечтата си ще има да ходи в Япония и за доста повече и не само там.
               Айша, така си иска младежът и сватовете бяха обещали да му отстъпят гарсониерата .
               Трябва да се стягам за фризьорката , че часът ми наближава.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:05 от Didia

# 61
  • София
Приготвих здравословния обяд. Grinning Гаджето довършва нещо в банята, та го чакам и хайде, аз  при вас. Направих му списък с дребни повреди, та да не скучае. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНА, защо готвиш за вечеря? Моите внуци, че и Маги предпочитаха сандвичи или както те са ги кръстили пицохлебчета. Правя със сирене, яйца и домати. С всичко това + колбас. С кашкавал и яйца. С филийка шунка и плочка кашкавал. Даже на си играя да стържа кашкавала. Нали после трябва да мия рендето. С кайма - принцеси. И чаша айрян или сок и са готови. Едва ли ще им се яде манджа. Понякога моите предпочитат супа за вечеря - пилешка, топчета, зеленчукова. Никак не ги карам да ядат готвено. Харесва им и кисело мляко с бисквити. Друг път си правят плодова салата и с това приключват. Готвя каквото готвя до обяд. Правя и сандвичите до обяд, завивам ги със стреч фолио и ги прибирам в хладилника, а вечерта пека. Понякога, ако имам някакъв сладкиш - кекс, плодова пита, мъфини, с чаша айрян или с чай също става. Моите обичат да пият билкови и плодови чайове.
Изчезвам, отивам да сервирам. После почивка и после на тръстиката. Приятна почивка на безработните, а на работните - да им спори. Hug
ДИДИА, явно сватята ти я гони австриеца, добре, че дядото все пак нещо помни, ама за какво ли му е? Ще се съмне и без тяхно участие. Сега разбрах какви промени ще има при студента. По мое време нямаше такива неща. Живеех си у дома и толкова. Добре, зле, това беше. Никога не съм била бунтарка. Приемала съм го за нормално, щом съм от София, да си живея у дома. Даже мои състуденти казваха, че ми завиждат и изтъкваха неволите и неудобствата на общежитията и квартирите. Родителите им се договаряли с хазаите, да следят здраво за дисциплината и морала, и да осигуряват контрол на пропусквателния режим. Мама ги канеше у нас на гости, правеше обикновено нещо вкусничко, домашно. Като се събираме, още си спомнят с какво ги е гощавала. Simple Smile
Отнесох се, добре, че Ромео говори с приятел, та можах да си допиша поста.

# 62
Честита да си Яне!
Здрава,спокойна и щастлива!🍀🌻🌸🎈🎈🎂🥃🥃

Честит ден на левичарите!🍀🍀

Добър ден!
Днес казвала ли съм ви,че мразя лятото?🤭🙃
Вчера благополучно се прибрахме.
Багажи,дрехи за прибиране,дрехи за пране и т.н.
Днес най-после изпрах,че даже сгънах,прибрах и отделих за гладене.
Кога ли ще ги изгладя?В тая жега🤔
Станах рано и набързо направих компот от праскови .Снощи си измих бурканите.Нефсъм готвила.
Обираме,каквото са приготвяли мама ,щерки и зетьове 🙃😁
Докато бяхме на морето са си ходили,кой с преспиване,кой без.
Важното е,че всичко е изпълнено по списъкът,който им оставих.
Послушни са ми децата😁🤪

Аз също готвя до обяд.Вечер салата и нещо от хладилник.
Купих си грил -тиган.Само такова чудо не съм имала .И на него да търся място.Сега ме сърбят ръцете да го пробвам с нещо.

Айша,подобрявате ли се?Дано!

Диди,радвам се за напористата Неда!
На Ран сигурно ще му липсва домашния уют.Точно да оцени какво има!А и ще стане самостоятелен .

Така.Поприказвах си с вас.
Понасям се към диваната.

# 63
Фло, готвя щото денем не ядат готвено толкова, поне веднъж да има, интересно ,ходих за яйца и мляко, сварих яйца и отместих , за час плю нещо може да има  полегнах  и гледам зад внука какво гледа той, върнах се в кухнята там яйцата преместени и нарязана диня в хладилника,  магия. Досещам се нещо , ама ще ни изнесат барабар с бабата и няма да разберем.
 Довечера само ще оформя рулото и изпека ,да е прясно и топло ,късно се вечеря ,като  минат игрите. И изгладнеят.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 15:16 от Бор_яна

# 64
  • София
Янче,честит рожден ден! Желая ти да си здрава,да си подвижна,да ходиш по екскурзии и  почивки!

Имам си вече три внучета и станах специалист по вегански сандвичи на тостер.Оказа се,че са много вкусни.Тази вечер ще правя веганска пица.
 Хубава вечер на всички!

# 65
Ето съм - боядисана , подстригана, разходила се, наприказвала се! Yum
              Фло , и аз не съм привърженик да се пренесе сам , но....дано го убедя.
               Борянке , и моят съвет е да ги оставиш и като огладнеят сами ще си поискат. Моите също са повече на топли сандвичи, паста /сами си я готвят вече/, палачинки /Ран е мйсторът/ и аз , като направя баници, тутманици и т.н. нося по етажите. Варена царевица всики ядат. Yum
               Гъбче , аз пък обичам лятото! Сега ММ мрънка за море , но хич не ми се ходи. Казах - само на Берингово море , че там сред тюлените няма да се забелязвам. Smiling Imp

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:05 от Didia

# 66
А при пингвините не щеш ли,  и там става и далеч, може да няма народ. но не се надявай, от българската база някой все ще намине.
 Шъ съ упрайм, къде щъ ходим.

# 67
Диди,кви тюлени ,кви пет лева
Шарен свят -плаж де .
Има място за всички.
То и аз съм за Берингово море,но да си призная ,че отдавна не ми дреме какво ще си мислят околните.А и като се огледаш на плажа се успокояваш,че има и по-големи тюленки ,че и китове🤭
Тъй,че заведи си момчето на плЯжа🍀
А и нали знаеш:Който не не харесва -няма вкус😀🤪🥰

Яжке, ще станеш спец по веганска храна!Веганска или вегетарианска?
Я щом ти харесва -хапвай си!

И аз съм са подстригване,но в тия жеги само при мисълта ,че ще ме заметнат с ония пелерини се отказвам.
Ще чакам есента.

# 68
Яжка, може ли да кажеш как правиш вегански сандвичи и пица, моля! Питам за себе си. Моите едва ли ще ги ядат, но аз обичам и си правя  постни  ястия.
За внучетата на Бо-ряна и другите , които обичат за закуска или вечеря топли сандвичи, нещо заимствано от фейсбук.
Скрит текст:
Разбивам 2 яйца и ги изсипвам в тиган с малко загрято  масло. В момента, в който яйцата започнат да се стягат отдолу, но още са полутечни,  поставям върху тях една до друга   2 филийки хляб. Когато яйцата се стегнат напълно, обръщам като омлет. На едната половина слагам слайс пресен колбас или  шунка , върху него слайс кашкавал и отгоре резенчета домат. Захлупвам с другата половина и е готово.  Става комбинация от препечени филийки,  омлет и сандвич. Моят внук е доста ограничен в нещата, които яде, но това му харесва ( без домата).
Друг вариант.  Изрязва се кръгче във филията. Тя се слага в тиган с малко загрято масло или олио. Вътре в дупката се чуква яйце, отгоре настърган кашкавал и се захлупва с капак, докато яйцето стегне и кашкавалът се разтопи. От изрезките може да се направят хапки. Между тях се слага кашкавал и се запичат от двете страни в същия тиган.  
Моите често   хапват принцеси с кайма или със сирене и яйце.
Извинете, че ви давам идеи, които вероятно знаете!

Бо_ряна, имаш ли парти - грилче за принцеси?  Голямо улеснение е. Принцесите стават за нула време. Моят е вече на 40 години и съм го ползвала нон стоп.  Някога го купих да правя на моите деца, сега го ползвам за внуците. Когато съм в чуденка "Какво ще вечеряме"?,  правя принцеси и за мен,  и за  син 2.  Ако нямаш, силно препоръчвам!  Ето такъв:
Скрит текст:

Диди, нашият ученик е много доволен, че е сам в Сифия, а е само след 7 клас.  
Скоро си говорехме, че ще му завещая моя старчески дом, а той ми каза, че няма намерение да се връща тук.
 Искат да са самостоятелни. Според тях това е свобода.
 Аз след 8 клас заживях на квартира , та чак, докато се омъжих. При мен беше неизбежно, защото нямаше друг вариант, но честно казано се радвах на "свободата".

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 18:26 от K.A.G.

# 69
K.A.G., друг е нашият случай. При твоя внук е наложително самостоятелното пребиваване в град , в който е отишъл да учи.Иска или не иска просто няма избор. Няма как да стане по друг начин освен квартира или общежитие.  Ако си бяха изпълнили обещанието сватовете нямаше да има проблем.
 Аз го посъветвах да изчака една година и тогава да търсим нещо подходящо и като жилище и като работа.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:06 от Didia

# 70
КАГ имам парти грилове, два работят дори.
 Не искат , имам две тесто за пица, купено ,че не ми се меси, може едното на мекици, имам и три бутер-тесто за банички, по една и това е , ядели препечена филия  - циганска баница, ама не съм опитвала, но пържени не искат с нищо. Каквото в къщи се яде и са свикнали. Макарони - правихме по на тати рецепта , по три лъжици изядоха ,да не е без хич.  Хвърлям храна, но това е,   и ще мине ,трая си, не искаха като поканих, после гледам сам си сипал, познавам кой и  ял. Ами почват сами, кой какво иска. Детски бисквити с мляко виждам, трая да не урочасам начинанието. Каквото - такова и майната на изисквания , режим. Мир да има.
 Дидиа  ,права си ,даже две години си трябват, това са основите ,колкото да мислят, че е  тъпо.
 Но пари се изкарват, нека сам решава какво.
 Питаш ли мен ,с двама  и болен мъж и  без мъж накрая. Толкова излишни пари ми е потрошил първия, че  и знаех, хвърлям ги, но трябва.

# 71
  • София
Привет, момичета! Изтъркули се и днешния 13 ден от август.
Как ли са изкарали ЯНКА и ТОНИ празника? ЯНКА сигурно ще ни разкаже.
ЯЖКЕ, споделяй новите рецепти. Може нещо и да ни хареса, та да разнообразим менюто.
БОРЯНЧИЦЕ, за колко дни са при теб децата? Ако на обяд лягат да спят, лягай и ти. Аз като една строга баба се бях разпоредила на обяд поне 2 часа да почиват. И правилата се спазваха. Аз също си почивах и така изкарвах до вечерта. И дечурлигата бяха 4 броя - най малкото на 1г.3 месеца, а бабин убавец  почти на 7. Кати и Сладичка на 5 и 2г. и 7 месеца. Бях строга с тях, но ако само на едно позволя да ми се качи на главата, ще се качат и останалите и тогава няма оправия. Деди го играеше доброто ченге. Важното е да има правила. Все пак децата обичат да има граници. Обикновено проверяват, ще се спазват ли изискванията или може и през просото, и боса по асфалта. Трябва да сме последователни. Много е важно да сме справедливи, да не толерираме по-малките. за сметка на големите.
ДИДИА, можеш да обясниш на студента, че в началото няма как да работи. Трябва добре да си постеле за предстоящите изпити. И когато стане трети курс, и си намери работа, и може да си позволи да си плаща наема и консумативите, нека се изнесе. Каква самостоятелност е тази, като всеки месец ще чакаш от родителите си парите за наема. Криворазбрана самостоятелност. Това не е справяне сам. Нищо лично, не визирам чаровника Ран, но самостоятелност е когато не чакаш друг да ти плаща сметките. Ти си уважавана и авторитетна баба и може и да го разубедиш. Не слагам на преден план предсточщите разходи на семейството покрай бала на Неда, въпреки, че всички знаем, че това си е сериозен разход. Ако претендира да е голям, трябва да е съпричастен и да изчака.
ГЪБКЕ, като се прибера от почивка и като започна да пера, простирам и събирам, докато събера всичко що е плажно, на носа ми излиза. Добре, че бързо ми минава, забравям и догодина пак. Браво на домашните, че са изпълнили списъка със задачите. Ще направиш нещо сладичко, да ги почерпиш.
КАГ, интересна ми се видя рецептата от Фейса. Утре може и да я опитам, че гаджето като замине на село и аз остана сама, никак не ми се готви.
Отивам да спя, че взех да мигам на парцали. Лека нощ, красавици. Утре нов ден, нов късмет.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 21:50 от Flo 51

# 72
Фло, аз съм на мнение да се изнесе момчеже ,може гадже да има или планира, не става в къщи. Пари не се броят  при такива случаи, сам ще се откаже, ако трябва. Стига сте смятали ,моите от 8 клас по квартири ,пак да кажа,  издържах, не съм била по-добре от вас.
 Такива пари са добре похарчени.
 А че не трябва да работи в началото и   аз мисля, да създаде авторитет, на отличник после прибавят единица и да не е подготвен.  Няма да се притеснява,   авторитетът си е важен не само за оценки.
 Не знам колко дни ,колкото издържа ,снощи се изложих, не бях спала през нощта хич и  заспах ,чичо добре че беше да поеме ,тази вечер съм китка росна.
 Но ще ме викне внучката да я  приспя. Малко крясъци имаше по вечеря ,  от глезотия , но ги оставихме да се навикат сами , млъкнаха като няма публика. Това ме дразни ,с рев да се налагаш, но  имаме промяна към добро,   надявам се да се справим по-дълго ,да може баща им да приключи проект и прибере парите ,да обзавежда , 6 500 са само плътните пердета, с всичко да ги сложат готови, това казаха,  то френски прозорци и много стъкло, всеки ден слагат нещо майстори.  Та му идва в повече да търчи и с тях .
 Да влязат веднъж, може да се правя на сърдита ,че ми е трудно , те цвърчат като се прибере чичи  и   греят, че разговарят, пуста баба съм, гадна ,но няма друга.

# 73
Борянке , гадните баби сме златни!  Yum Аз , също като Фло , бях въвела следобеден сън задължително и няма мрън,мрън. Четях им , пеех им и ги успивах, а  аз на компа и тихичко да не ми щракат клавишите и да ги събудя. Питах какво искат и приготвяхме заедно ястия и закуски. След това два часа чистя кухнята , ама те се радват , че са помагали. Всеки си имаше задачка. Сега, като големи, всички до един могат да готвят.
              Що се касае за изнасянето си мисля ,че не отива да учи в друг град и не е наложително да бърза.. Ние , каквото сме казали, сме го изпълнили. Та си е мислел ,че и другите са като нас. Да, ама НЕ!  Той си ни е разумен и ще се разберем. Просто не може да преглътне лъжата на другите. Виждам ,че му е гадно и за това избягвам темата и предлагам други решения.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:07 от Didia

# 74
  • София
Борянка, бъди спокойна и всичко ще е точно.
Сега режима и менюто на мама няма как да се спази.
Децата са на гости, полага им се и глезене, и нерви. Но ще се разберете с изчакване и наблюдение. Малко на басейна, малко на екран, малко игри и денят минал.
Дидиа, а ако искаше да учи извън София какво щяхте да правите?
Аз бих го оставила да се организира с приятели и да наемат заедно. Ако намерят кой да им го даде - нали съм наемодател и бягам от студенти... Иначе - за мене детето трябва да знае, че винаги си има място в дома на родителите. Когато и за колкото да се върне - дали на гости, дали само да учи за изпити, дали след скандал с гадже.  Пази му се мястото в къщи.
На мястото на другите баба и дядо - естествено, че няма как да се изнеса за кефа на студента. Защо са му обещали и той защо е повярвал е друг въпрос. Ясно, че неговото е пуберска работа, не преценява реално.  Но те защо изобщо са подметнали за подобно настаняване? Сега и да няма видими  скандали, ще е цупене и недоволство и от трите страни.
Нищо, ще мине и това.

Общи условия

Активация на акаунт