Отговори
# 120
От колко ученици се състои един клас?

# 121
От няколко дни ми се мярка името на училището и го чета както е написано - Дени Дидрò. Не ми е ясно защо Дени е така написано на български.
Denis Diderot е името на френската фигура. Мъжко име е, а на български прочетено звучи като женско име.
Denis Diderot (French: [dəni did(ə)ʁo])
Липсва ударение в Дени, най-малкото, както са решили да го поставят в Дидрò. А защо Е не е ЬО, като в Маркис(з) дьо Карабас (Marquis de Carabas), или защо избираемо С(З) не се транскрибира, при положение, че вече има българско мъжко име Денис(з), искам да отговори госпожа Кескинова. Благодаря.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 12:42 от amy_nka

# 122
От няколко дни ми се мярка името на училището и го чета както е написано - Дени Дидрò. Не ми е ясно защо Дени е така написано на български.
Denis Diderot е името на френската фигура. Мъжко име е, а на български прочетено звучи като женско име.
Липсва ударение в Дени, най-малкото, както са решили да го поставят в Дидрò. А защо Е не е ЬО, като в Маркис(з) дьо Карабас (Marquis de Carabas), или защо избираемо С(З) не се транскрибира, при положение, че вече има българско мъжко име Денис(з), искам да отговори госпожа Кескинова. Благодаря.
Поучителен коментар, без който темата просто е загубена... 🤣🤣🤣

# 123
Здравейте, до кой клас е обучението на ученици при вас, тъй като на сайта намирам информация за прием на първокласници, но не ми стана ясно основни училище ли е Училище "Дени Дидро" и до каква възраст намира приложение концепцията за обучение без оценки?

Здравейте,
Училище Дени Дидрò стартира своята дейност през учебната 2021/2022 година с прием на деца в подготвителен клас и ученици в първи клас. Пътят на растеж на училището следва този на децата и през предстоящата учебна година нашите най - големи ученици ще бъдат в четвърти клас. През учебната 2025/2026 ще стартираме обучение на деца в прогимназиален етап.
Всеки учител проследява напредъка на учениците, посредством описани критерии за всеки дял по предмета, който преподава.Той проверява уменията на децата, както в самостоятелни дейности и писмени работи, така и в осъществяването на проекти и групови дейности. Според нас обаче е по-важно да научим децата да наблюдават себе си в процеса на обучение, да открият какъв е техният стил на учене, как по-лесно възприемат и обработват информация, кое ги затруднява и тн. В тази връзка критериите, разработени от учителите се представят по подходящ начин и на учениците   и те наблюдават своя напредък. Вярваме, че критериалният подход на оценяване е възможен за всяка възраст.

# 124
Каква е таксата за година?

Здравейте,

През изминалата и предстоящата учебна година таксата за обучение в Училище Дени Дидрò е 7200 евро. Тя включва образователната услуга, спортните дейности включени в учебната програма, учебните материали, еднодневните посещения извън училище и гостите /спортисти, писатели, художници, музиканти и т.н./, с които се обогатява учебния процес. Възможно е таксата да бъде актуализирана за учебната 2025/2026 година.

# 125
От колко ученици се състои един клас?

Здравейте,
Максималният брой ученици в клас е 20. Във всеки учебен час с тях работят двама учители, което дава възможност за диференциран подход и индивидуална подкрепа при необходимост.

# 126

Здравейте,

При предаването на чуждите собствени имена на български език с предимство се ползват принципите на транскрипция, т. е. то се основава на изговора, а не на писмената форма на тези имена в съответния изходен език. По-рядко при предаването на чуждите собствени имена се използват транслитерацията и преводите. Във всички случаи се спазват традиционните за българския език форми на чуждите имена.

# 127
Ха-ха... Ето защо не трябва да "плащаш" на ботове да ти отговарят на клиентите. Губиш клиентите.

Екип на Бг-Мама, защо го позволявате това?!

Цитат
В кампанията ни ще се включат Ани Чифлигарска и Ива Кескинова...
Бла-бла-бла... Expressionless Hands Thumbsdown

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:58 от amy_nka

# 128
  • София
Аз не разбирам каква е драмата с отговора. Хората са си го обяснили съвсем ясно. На френски точно така се произнася името на философа и така се пише на български - Дени Дидро. На български имена не се превеждат и пишат на когото както му харесва, а така, както се чуват. Няма как да се изпише като Денис Дидерот, както и Виктор Юго не се пише Виктор Хуго Rolling Eyes

# 129
Аз не разбирам каква е драмата с отговора. Хората са си го обяснили съвсем ясно. На френски точно така се произнася името на философа и така се пише на български - Дени Дидро. На български имена не се превеждат и пишат на когото както му харесва, а така, както се чуват. Няма как да се изпише като Денис Дидерот, както и Виктор Юго не се пише Виктор Хуго Rolling Eyes
Не виждаш разликата между Дени Дидро и Дени Дидрò ли?

# 130
amy_nka, не се хаби. Всичките отговори са едни протяжни мътни и лишени от каквато и да е конкретика локуми за модерни родители. Страшно несериозно звучи, а са платили. Ако всичко им е с такова качество и се управлява така, мерси. Много олекват, но явно си имат таргет аудитория и като гледам, връзват им.

# 131
Аз лично не разбрах от отговорите в темата как точно се оценяват учениците.... Не мисля, че е добре за тези деца и родителите им да нямат представа къде точно се намират реално. Понеже всеки учител може да каже на родителите "Идеално се справя", обаче това да не е така.... Какъв е проблемът в шестобалната система, не разбирам? Ако "оценяването" е с птички, звездички и кръгчета, то си е всъщност система на оценки, само дето не е от 2 до 6, а от кръгче до звездичка (все тая, ако кръгчето е тройка, а звездата примерно шестица...). Ако няма никаква система, то как се приравняват със системата на МОН и изобщо възможно ли е дете да се прехвърли от училището в друго, след като не е било оценявано?

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 22:38 от Soul Free

# 132
Аз разбрах, че първият випуск на училището още не е стигнал до първото си външно оценяване. Ще ми е интересно да се споделят постиженията на "пилците наесен" след него.

# 133
Най-вероятно не е количествено, ами качествено оценяването, като на децата със СОП.

# 134
Много ми харесва идеята, която ще прилагате в училище. Доколкото разбирам децата ще имат свободата да усвоят знания повече практически отколкото да научат всичко наизуст както е в момента в държавните училища.
По какъв начин ще се определя колко е усвоен даден материал от конкретния ученик ?
Ще се работи ли индивидуално спрямо нуждите и/или дарбите на дете , вместо да се набляга за наваксването на пропуските и слабите предмети където се затруднява?

Общи условия

Активация на акаунт