С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
То е ясно, че всеки ще се срамува от човек от другия пол. За съжаление понякога се налага. Важно е и как ще предразположиш човека. Едно е да стискаш очите и да показваш, че и на теб е неприятно, друго е да увериш, че няма проблем, да напомниш, че за теб е правено същото, да покажеш обич и разбиране, да увериш, че не е нищо особено  В отношението е ключа и тогава нещата се получават.
Но някои хора удобно не полагат такива усилия, а казват - ами нея/него ги е срам, не мога да го направя.

И без значение дали ви е зловещо или не, рано или късно всички ще умрем. Не съм чувала до сега за някой който се е спасил.
Свети пророк Илия Wink

# 121
Написах по-горе, но пак ще кажа, че беше  много отговорен син. Той , етървата и племенниците бяха тези, които поеха тежестта да я  гледат, защото живееше с тях. Сутрин те я обгрижваха, аз я наглеждах през деня, докато са на работа, вечер пак те.   Но аз съм горда с това, че  съм помагала, с каквото мога и съм в мир със съвестта си.
Ще допълня, че би ме било срам от съпруга ми, ако го оставя сам да се справя в такава ситуация.
А пък вие постъпвайте според разбиранията си.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 16:05 от K.A.G.

# 122
В смисъл, че са от противополрожен пол и затова трябва да се обгрижва майката от наличните жени ли? Ами не е така, ако не беше свекърва, а свекър, нима синът щещше да сменя памперси, а жените свенливо да  отбягват. Пак те щяха да го мият и обгрижват.

На никого не е приятно и никой не иска да му се налага нито да сменя памперси за възрастни, нито на него да му сменят. И всички съпътстващи  други  необходимости. Но е срамота да се криеш зад пола си и да прехвърляш синовното си задължение на други, защото са жени. Като се опре дотам е абсолютно все едно от какъв пол е и изобщо е неуместен  всякакъв свян, въпросът е на оцеляване и човешко разпределяне на задълженията, а не да ги  прехвърлим на някого.

Според мен K.A.G. по-скоро се е съобразявала със срама на свекърва си, отколкото с мъжа.
Цял живот не се е показвала гола пред сина си и сега изведнъж - нямаш думата, каквото - такова.

Еми да, кофти е, ама като се налага.  Хората на които им се е случвало знаят, че срамът и от двете страни не трае дълго. Знам за зет, който е обслужвал тъща си, имам приятел, който се сменя със сестра си за тяхната майка, мие, чисти, търка... Какво да правиш.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 16:43 от Iris04

# 123
КАГ, ето ти пак ситуация. Бабите ми легнаха на легло горе долу по едно и също време. Съответно всеки от родителите ми си пое грижа за неговия родител. Как ги виждаш нещата един човек да обслужва двама болни. При нас нямаше кой друг освен тях двамата. За срам не знам, ама мен ще ме е яд аз да поема всичко на гърба си.

# 124
Аз прекрасно разбирам K.A.G, става дума за добрина. Тя ви каза,че ОТ СЕБЕ СИ , би я било срам, какво съседи?!
   Аз гледах свекърва ми един месец, най -тежкия. Друг трябваше, но ....Когато съпругът ми ме пита какво правим, искат да ни я пратят след един ден с медицински транспорт, аз казах, да я пращат. Как ще оставим родител?! На себе си не бих простила.Децата ми не биха ми простили.Аз сменях памперс, къпех два пъти в седмица.Не бих оставила ММ сам да се справя, той я вдигаше, изнасяше я навън на въздух .
   Как ще оставим човекът до себе си сама в труден момент, колкото и тежко да е?! Аз това не разбирам.ММ е бил до мен в критични ситуации с баща ми,много пъти.

# 125
  • София
Не става въпрос да оставиш човека до теб сам, а човекът до теб да не ти прехвърля най-отблъскващата част от грижите по неговия родител.

# 126
Е защо си милите,че когато снахата се грижи за свекърва непременно мъжът й я прецакал?

# 127
  • София
Силно се съмнявам, че има много снахи, на които им е приятно да сменят памперси.

# 128
На никоя не е приятно.Но има отношения, в които двамата партньори си помагат, заместват се и т.н.Какви са тези отношения,в които все трябва да търсим прецакване?
    Изместихме се от темата.
   Ясно е ,че има свекърви, които не заслужават добро отношение. Но не разбирам снахите, които са си навили на пръста да ги променят,приобщават.

# 129
Аз не виждам защо жена му трябва да ги сменя.  Спокойно може и той да го прави, или да се редуват. Моят близък се редува със сестра си, не е пратил жена си. В края на краищата има вероятност това да и се наложи и с нейните родители. Малко човещина трябва и от двете страни за да не пада тежестта само върху единия. А пък и , ако трябва да бъдем честни, човек би трябвало да го е срам по-малко от своето дете, на което в бърсал задника, отколкото от чуждото.

# 130
Аз съм сигурна,че ако се наложи, дано не се налага, ММ  ще ме отмени,  ако става дума за баща ми.Ще спести неудобството и на двамата. Но това си е в нашето семейство .В другите е по друг начин.

# 131
Аз ще сменя памперса и на комшииката ако трябва , но ако е имало добро отношение към мен .
Но да сменям памперси само защото и двете сме жени ... а сина й понеже е мъж не ставало .. абсурд да мисля по този начин .

# 132
  • София
Аз съм сигурна,че ако се наложи, дано не се налага, ММ  ще ме отмени,  ако става дума за баща ми.Ще спести неудобството и на двамата. Но това си е в нашето семейство .В другите е по друг начин.
Никак не съм сигурна, че това се отнася за повечето мъже, обаче.

# 133
Аз пък си мисля, че в такава ситуация даже няма и да мисля за отминали вражди. Всеки заслужава достоен край. Може не винаги да сме се разбирали със свекърва ми, ама синът й е мъж на място. Свършила си е добре работата откъм възпитание. Той си е поел ангажимента към нея и не ме занимава за сега. Обаче с напредване на годините съм сигурна, че все ще трябва да се включа, особено когато той е извън страната. От нея в момента искам да е жива по-дълго, че тъкмо намериха общ език с внучката. Мисля, че и двете заслужават време заедно.

# 134
Аз пък се надявам с поколенията да се отмие задължението на жената да поема всичко на гърба си и да се смята за ценностна система. Тук не става въпрос да помогнеш на мъжа ти, а да му изземеш функциите на син, защото е мъж. И под помощ се има предвид нещо инцидентно, защото твоите родители кой ще ги гледа.

Общи условия

Активация на акаунт