С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 298
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Чета и си мисля, че има и свекърви, които не биха допуснали снахите им да се грижат за тях, дори те да проявяват интерес, защото не ги допускат

# 136
Според мен изобщо повечето хора биха се чувствали по-малко неудобно, ако  ги обслужва детето им, отколкото партньорът/партньорката му, но всеки си знае.

# 137
Да , така е ,Iris.Но понякога и това не е възможно.
  Разбирам, че различните ни разбирания по темата с вас идват от различното отношение със свекървите.
  Бих направила много повече за ММ , както и той за мен.Достатъчно време сме заедно, имали сме доста премеждия, познаваме се. Той има отношение към моите родители като към свои, аз също към неговите.Тива обаче е двустранно.

# 138
  • София
При мен става въпрос за принцип, не за отношение с конкретен човек - всеки си гледа родителите, освен ако не се разберат мъжът  да обгрижва двамата бащи, а жената  - двете майки.

# 139
Ми добре, различни принципи. Сто пъти да ме постави животът пред такова изпитание, пак така ще постъпя. Пред себе си съм спокойна, че съм дала възможно най-добрата грижа на свекърва ми и съм била до нея в последните й дни. Изобщо не става дума за изискване, товарене , прехвърляне на задължението от мъжа ми на мен.

# 140
Марулета, извинявай, но при теб всичко винаги е много перфектно.
Аз не вярвам, че има толкова идеално семейство, с толкова иделни отношения.
Вярно, че не всеки си изкарва кирливите ризи по форумите, но е неестествено поне веднъж да не споделиш нещо дори и дребно неприятно и дразнещо.
Сигурно сте хубаво семейство, но така както пишеш само суперлативи, пак не звучи добре. Звучи изкуствено и нагласено като за пред публика.

# 141
Според мен изобщо повечето хора биха се чувствали по-малко неудобно, ако  ги обслужва детето им, отколкото партньорът/партньорката му, но всеки си знае.

Точно това си помислих и аз.

Ако болният е мъж тогава кой трябва да му сменя памперсите?

# 142
  • София
Добър въпрос.

# 143
  • Пловдив

Точно това си помислих и аз.

Ако болният е мъж тогава кой трябва да му сменя памперсите?
Е как може да задаващ такъв глупав въпрос! Снаха му, ЕСТЕСТВЕНО!

# 144
Синът.
  Опосум, какво точно искаш да ти споделя? Естествено, че във всяка двойка има някакви конфликти.Но точно по дискутираната тема нямаме. За нас семейството е това, да сме като юмрук, да сме си рамо и опора, винаги. Имам две деца, един зет и една проектоснаха. Надявам се , че даваме добър пример за отношение . Подчертавам, това е в нашето семейство , другите си имат техен ред.

# 145
Марулета, нищо не искам.
Просто коментирах написаното от теб.

# 146
Ми не ми хареса начинът, по който коментираш това ,което пиша.
   Никъде не е идеално, но по темата няма какво да се оплача. Представете си има семейства ,в които нещата вървят по-гладко отколкото в други. Винаги някой прави компромис в името на спокойствието, добрите отношения, подкрепата и т.н. Въпросът е , компромисите, които правим дали си заслужават. Съжалявам , че свекърва ми почина. Въпреки търканията ,които сме имали, бих искала да имам още време,което да прекараме заедно.
   Знам , че темата е да оплюем свекървите. И в голяма степен , от това ,което чета тук , си заслужават.

# 147
Аз си имах нормални взаимоотношения със свекървата, не сме се карали, нито мразили. Не ми е гледала децата, живееха в друг град, пък и нямах нужда. Обаче, при наличието на двама здрави, прави синове, снахите да сменяме памперси не виждам защо. Беше си цапната в устата и сама им казваше, че не се срамува да я къпят. Готвех ѝ, перях, боядисвах ѝ косата, синът да смени памперса.Да ама не им се занимаваше, взеха ѝ гледачка, точно за тази дейност,ако снахите го бяхме правили, щяха да си спестят разхода.

# 148
  • София
А как ли са се справяли хората, когато нямаше памперси... То това такъв страшен товар...
И аз сменях на майка си преди да почине, брат ми излизаше от стаята в такива моменти, но той е направил толкова повече за нея, че изобщо не бих повдигала въпроса. А и не са ме възпитали, че телесните функии са нещо ужасно и срамно. Ако има нужда - и на баща ми ще сменям, но сигурно той ще се дърпа, все пак е на 87.

# 149
Товар е май за синовете, щом гледат да го прехвърлят на женската страна, жени, сестри. И аз гледах болна майка през 90те години, за бебетата нямаше тогава, за възрастните лигнин, който се сеща какво е. Майка ми беше, млада поразена от рак и дори не се сещах да прехвърля на някой друг, например на зетя, защото нали не е голяма работа.

Общи условия

Активация на акаунт