С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 288
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Явно за теб само тропането е решение, защото ние не решаваме проблемите с роднини така. Знаеш, че сестра му, точно поради липсата на майка им, много искаше да изземе тези функции и правеше много упорити опити. Не само с нашето семейство, но и с това на другия си брат. На тях се фръцна и не дойде на кръщенето, защото нямало да е главно действащо лице. И религията на племеницата дори се опита да определи.
Звънеше от днес за вчера да ѝ се свърши нещо, особено на мъжа ми, без оглед на това, че той не е длъжен да ходи по гъза ѝ, има си семейство отдавна и други ангажименти.
Племеницата я гледаше, даже сама, нашия до ден днешен не е звъннала само по повод "как е детето". Не знаела какво да прави с момче, като, че да звъннеш има значение пола на бебето. Но пък за сметка на това ми е звъняла, че след 10 минути )на толкова живее) ще дойде да ми остави детето за час, два. Върна се след 4.
Свекъра пък веднъж изтърси, че само нашия му е внук, защото на брат му детето (първата му внучка) била момиче.Мъжа ми беше първия, който го насмете и му каза, че никое внуче няма да види, ако ги дели така.
Проблеми с намеси и даване на наклон, които по нищо не се различават  дали ще са от свекърва или свекър и (пак забравих каква ми се пада сестра му).
На мъжа ми, като му разкажа някой казус от темата, който или е много фрапиращ или ме забавлява, думите му обичайно са "тази жена, мъжа няма ли?" Никога на мен не ми се е налагало да се разправям с негови роднини, нито на него с майка ми. Защото и двамата за намесата сме на едно мнение. И не правим компромис. И с майка му щеше да е същото, нали баща му все пак ги е отгледал сам, бяха ученици и тримата, когато почина майка им.

# 556
Аз имам въпрос към авторката , макар че едва ли ще получа отговор - това идване на свекитата от кога е ?  Тя защо не реагира след първия , втория път? Защо чак сега?
  Синът ми има приятелка , с която ще живеят заедно . На квартира, той е студент и работи. Щом иска съжителство с момиче, трябва да може да си го подсигури. Същото смятат и нейните родители. Подкрепяме ги, радваме им се, но това е положението . Аз направих домати в буркани, другата мама е направила компоти, на която каквото обича собственото дете. Но наем, парно, тв,интернет, от тях.

# 557
Ирис, съгласна съм с теб.  И ММ не го е искал това жилище. Така решили преди много години.

За съжаление брата на мъжа ми почина.  Свеки е вече стара да живее сама в къщата и затова е на квартира в града, за да я обгрижваме. За още по-голямо съжаление къщата ще стане трудна за продаване, защото вече никой не я поддържа. А можеше да си подпопомгне старините с парите от нея, ама не иска. Имала багаж там със сантиментална стойност. Разбирай всичко е над 50 годишно. Реално тук не й липсва ниищо и каквото й трябва се купува. Не ни тежи. Но и няма шанс да е при нас, след всичките години...

# 558
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Аз имам въпрос към авторката , ....

Авторката едва ли знае каква полемика предизвика...

# 559
  • София
Оооо, знае. Влиза периодично и си мълчи. Може би въпросите не са ѝ удобни.

# 560
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Ами тогава може би е излишна цялата полемика по нейния казус.

# 561
  • София
Ами тогава може би е излишна цялата полемика по нейния казус.

То това стана ясно отдавна. В началото се появяваше, търсеше мнения, съвети, сега чете, но не пише въобще. Даже и едно "Благодаря за мненията" не каза, аз затова спрях да пиша. Безпредметно е.

# 562
  • София
Е, на когото му е излишно, пропуска дискусията и не коментира.

# 563
Тя дискусията отдавна стана по-обща от казуса на авторката.Въпросът ми е тогава към всички потенциално заврени снахи - като не ви хареса един два пъти отношението на свекървите , що си мълчите ?
   Не смятам, че свекървата има право. Но и снахата трябва да направи нещо по въпроса, защото на нея не й изнася положението.

# 564
  • при късмета
Тя дискусията отдавна стана по-обща от казуса на авторката.Въпросът ми е тогава към всички потенциално заврени снахи - като не ви хареса един два пъти отношението на свекървите , що си мълчите ?
   Не смятам, че свекървата има право. Но и снахата трябва да направи нещо по въпроса, защото на нея не й изнася положението.
Защото мамин муньо никога, за нищо не е виновен и, ако няма да си мълчи, то първо на него трябва да отвори устата си

# 565
  • Пловдив
Свекърви, дето много ги е страх да не вземе нещо снахата, именно приживе и докато е сам трябва да прехвърлят ни сина. Учредяват право на ползване и после не само снахата, а и сина не може да ги мръдне от там, нищо, че е собственик.
И после синът и снахата го удрят на кандърми да се откажат от правото на ползване, че да вземат кредит за техен си имот, или за продажба и купуване на по-голям, и те тека. Wink
Дето ще е право на ползване, по-добре да изчакат да се "гътнат" свекърите, и ги наследяват. Какво, и гаранции ли ще искат, че дъртите няма да профукат имота приживе, та им е затрябвало да им го прехвърлят?
И аз съм на принципа "никакви прехвърляния приживе на децата" в общия случай.

Цитат на: Как` Сийка
Да, но има и други майки, които съветват дъщерите си да си търсят имотни мъже, пък било то етаж от къщата на родителите му или детската стая в апартамента им. (Пък ако има кола и вила, ехей, дръж, дъще, да не го изтървеш!
По соца не знам, ама точно пък днес, когато всяко семейство има по три коли и поне един апартамент с детска стая, никой няма да каже на дъщеря си да държи да не изтърве мъж с кола и детска стая.
Дори това да е детска стая в лелеяната София.
По-високи са вече праговете. Wink

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:51 от Магдена

# 566
  • при късмета
Магдена, никой не казва, че младите ще искат нещо. Напротив, коментирахме вчера, че уж родителите имат голямото  желание да си осигурят детето, но после или имат скрити условия или пък мисленето "тя снахата ще му го вземе". Не, че може, но повечето с това мислене са крайно правно неграмотни.  Никой не споменавал за никакви действия спрямо родителите. Говорехме само и единствено за тяхното желание. Ти като не искаш да прехвърляш приживе, няма механизъм по който да те накарат. По същия начин има как да се подсигури, някой, който иска

# 567
Мако , ама мамин муньо снахата го е харесала, взела и родила едно дете.И второ на път.Не живеят от вчера заедно. Мамин муньо не иска да противоречи на мама. Какъв е изходът за снахата?

# 568
Е, тук поне десет човека се изредиха да обясняват, че щом МУ е родила две деца, свекърите не трябва да развалят щастието на мамин муньо.
Дето прави семейство, ама живее в жилище със спорна собственост.
И аз да имам снаха, дето пише помощТ, ама много сериозно ще се замисля за възпитанието си, изборите на сина ми, както и за това, как ще се учат внуците ми да пишат и четат грамотно. Важното е, че ще имам двЕ внуци, другото, без значение.

# 569
  • Другата България
Скрит текст:
Явно за теб само тропането е решение, защото ние не решаваме проблемите с роднини така. Знаеш, че сестра му, точно поради липсата на майка им, много искаше да изземе тези функции и правеше много упорити опити. Не само с нашето семейство, но и с това на другия си брат. На тях се фръцна и не дойде на кръщенето, защото нямало да е главно действащо лице. И религията на племеницата дори се опита да определи.
Звънеше от днес за вчера да ѝ се свърши нещо, особено на мъжа ми, без оглед на това, че той не е длъжен да ходи по гъза ѝ, има си семейство отдавна и други ангажименти.
Племеницата я гледаше, даже сама, нашия до ден днешен не е звъннала само по повод "как е детето". Не знаела какво да прави с момче, като, че да звъннеш има значение пола на бебето. Но пък за сметка на това ми е звъняла, че след 10 минути )на толкова живее) ще дойде да ми остави детето за час, два. Върна се след 4.
Свекъра пък веднъж изтърси, че само нашия му е внук, защото на брат му детето (първата му внучка) била момиче.Мъжа ми беше първия, който го насмете и му каза, че никое внуче няма да види, ако ги дели така.
Проблеми с намеси и даване на наклон, които по нищо не се различават  дали ще са от свекърва или свекър и (пак забравих каква ми се пада сестра му).
На мъжа ми, като му разкажа някой казус от темата, който или е много фрапиращ или ме забавлява,
Скрит текст:
думите му обичайно са "тази жена, мъжа няма ли?" Никога на мен не ми се е налагало да се разправям с негови роднини, нито на него с майка ми. Защото и двамата за намесата сме на едно мнение. И не правим компромис. И с майка му щеше да е същото, нали баща му все пак ги е отгледал сам, бяха ученици и тримата, когато почина майка им.
Това сериозно ли е?
Разказваш на мъжа си казуси от темата?
При теб нещата наистина са за психолог. Това е обсесия.
Не мога да си представя колко скучен живот трябва да има едно семейство, за да си разказват случаи на непознати хора.....

Общи условия

Активация на акаунт