С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 208
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
При някои обстоятелствата да се наложи е едно, всеки месец по една седмица е друго. Тъстовете редовно ей така да се изтипосват е същата работа, макар че поне зетят е на работа и не трябва да виси с тях по цял ден и да ги обслужва

# 721
  • при късмета
Я цитирай кога е обсъждано належащо посещение? Ако бяха такива обстоятелствата, изобщо нямаше да го коментираме. До сега една не се е оплакала от нещо, ако е належащо. Оплакват се когато е манталитет

# 722
  • София
Като не харесва реда на някой от собствениците, да търси друг апартамент.
Редът при свекъра ми не ми харесваше, отказах да стъпя там. Нямам право да го променям, защото не е мое жилище, но имам право да реша дали да ходя там или не.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 23:38 от milenaka

# 723
Българите в масовия случай се стремят да осигурят жилище на децата си и особено на сина. Дето се казва "дават калта под ноктите си", за да го направят. Единственото, което искат е грам признателност. 
Щом са го дали този имот , значи не им се свиди той, а се разочароват от липса на признателност.  При някои случаи не винаги има как да се обаждаш  за  разрешение за аудиенция. Има належащи или непредвидени  обстоятелства, които налагат често и неочаквано посещение.  Ами , ако тези обстоятелства налагат чести и непредвидени посещения да са от страна на тъстовете? !  Тогава зетят трябва ли да се цупи та чак и до психолог да стига?
Всеки, независимо снаха или зет, би се цупил на регулярни чести посещения за по седмица, та и без предупреждение. Това, ако домът е купен за младите и не е един от домовете на възрастните. Редно е да питат удобно ли е да ги посетят, преди да пристигнат, все пак може да имат свои планове за периода. Зачестяването на посещенията и едноседмичната продължителност разбиват на пух и прах семейната динамика на младите и е най-малкото проява на несъобразителност. Да, дали са си калта под ноктите, както образно се изрази КАГ, но ако жилището е купено за младите, оставете ги да се чувстват у дома си, а не гара разпределителна. Другото е извиване на ръцете и никакво чувство на признателност не генерира.

# 724
Кое да не е редно? Очевидно само един човек има проблем и това не са собствениците. Мъжът също е ок с посещенията на родителите си. И да, нямаш право на претенции в тази ситуация. Аз съвсем истински съчувствам на момичето и само мога да предполагам, колко е неприятно, но тя не е я позиция да има претенции. И сама се е поставила в нея.

# 725
  • при късмета
Всички знаем правата на собствениците. Що се отнася до "редно", е въпрос на лично усещане, начин на мислене и възпитание.  За мен редното е да оставят на спокойствие жена пред раждане, пък нищо, че не живее в собствен имот

# 726
Виждам, че още се дъвче дали е приемливо свекървата да ходи в апартамента, който е предоставила на сина си и, в течение на обстоятелствата, на придошлата снаха.

Давам директно: законово свекървата може да изгони всички от тоя апартамент, ако реши, но чисто човешки морално постъпва несъобразително и грубо. Ако имотът по нотариален акт е неин - да, вярно, в правото си е, законно е и не могат да я обвиняват от законова гледна точка. Може даже да се премести там да живее и да изгони снахата, барабар с децата - те не фигурират като никакви в наследството, все пак. Законово даже и сина си може да разкара, ако реши, ако и той изрично не притежава части от апартамента сега. Както се досещате, сина си едва ли би изгонила, все пак и калта под ноктите си дала за него. Снахата обаче няма проблем да й се бие шута, това все едно не е жената, с която собственият й син е избрал да живее и с която да направи семейство. Дотук звучи ли поне една капка абсурдно или всичко все още е съвсем приемливо морално?

Не знам кои родители отстъпват имот на децата си - които са възрастни хора - и някак си очакват, че като създадат семейство в този имот, половинките им може да си се разкарат, като не им изнася да се изтипосват без предупреждение при тях за седмица в месеца. Както и да го гледаш, звучи ужасно.

# 727
  • Пловдив
И ако родителите им не могат или не искат или с починали, значи да са си втора ръка хора?
ПОВТАРЯМ (подесетвам всъщност) - изнасят се от това, което не е техно и не им харесва и заедно с банката си купуват каквото им харесва или каквото могат да си позволят. Както сме направили аз и мъжа ми. Няма да лъжа, че всичко което притежавам е изработено от мен, имам наследствени имоти. Но имаме и изработено от нас.

# 728
Значи ако снахата се е съгласила да остане с мъжа си в жилището на Господарката, трябва да мълчи и да си трае. Да търпи плюс и да козирува когато се идва без предупреждение на вечерната проверка. Желателно е и да си сложи и една бурка, за да не ѝ се вижда неблагодарната златотърсаческа физиономия.

# 729
  • Пловдив
В хипотезата на Янтра, аз мисля,че синът трябва да каже - имам приятелка, която остава да спи при мен в това жилище. Вие какво ще кажете? И родителите казват може, не може. Това, ако синът е достатъчно пораснал,разсъдлив, умен и т.н. и ако родителите ясно за заявили какви са вижданията им по темата.
И аз казвам "Нямам против, живейте си в твоята стая, ние си продължаваме да идваме както си знаеш."
И да речем на втората бременност на снахата ВЕЧЕ има проблем. Щото досега са спели всички в неговата стая, а сега няма място. Да, ама аз си имам навици. И ей тук се стига до настоящата тема.
Добре, аз това не мога да разбера. Тук постоянно се обсъжда, че това "нямам против да живеете в детската стая" в 99 99% от случаите води до проблеми и влошаване на отношенията по-късно. И след като вече го знаеш това, ти няма да направиш нищо да го предотвратиш, а просто ще кажеш "добре" и ще чакаш неминуемите проблеми?
Няма да обясниш на сина си до какво ще доведе това, няма да му дадеш примери и няма да се опиташ да го предотвратиш?
Извинявай, не се заяждам, но наистина не разбирам защо не може просто да се обясни на сина до какво ще доведе едно такова споделяне на дом и деликатно да му се помогне да стане самостоятелен.
Същото се отнася и до момичетата, разбира се, ако почнат да водят зет в жилището с идеята да останат.
Изобщо за деца говоря. Защо трябва да им се казва, че е добре, като не е. Нали ролята на родител е и да съветва при нужда, а не само да осигурява храна и дрехи.
Моята майка винаги ми е давала съвети и то добри.
Честно казано след повисяването тук, в този раздел на форума, не мисля, че ще допусна някой от синовете да си играе на семейство в детската стая. И без това е ЕДНА, и я споделят тримата. Естествено изключвам форсмажорни обстоятелства, всичко се случва в тоя живот. Но при здрави и прави млади хора - навън, на квартира, с ипотека, както те си решат, аз там думата нямам. Ако можем - ще им помогнем, но първоначалната инвестиция и решение трябва да бъдат техни.

Че не е ли най-нормалното оправдание, ако е втора бременност да няма място в жилището за свеки и свекър. Те сами не се ли сещат за този факт или те тези промени никога не са мислили, че ще настъпят.
Е значи е дошъл момента свекърите да им кажат да се изнасят като са толкова големи и могат да правят деца.

Българите в масовия случай се стремят да осигурят жилище на децата си и особено на сина. Дето се казва "дават калта под ноктите си", за да го направят. Единственото, което искат е грам признателност.  
Щом са го дали този имот , значи не им се свиди той, а се разочароват от липса на признателност.  При някои случаи не винаги има как да се обаждаш  за  разрешение за аудиенция. Има належащи или непредвидени  обстоятелства, които налагат често и неочаквано посещение.  Ами , ако тези обстоятелства налагат чести и непредвидени посещения да са от страна на тъстовете? !  Тогава зетят трябва ли да се цупи та чак и до психолог да стига?
Всеки, независимо снаха или зет, би се цупил на регулярни чести посещения за по седмица, та и без предупреждение. Това, ако домът е купен за младите и не е един от домовете на възрастните. Редно е да питат удобно ли е да ги посетят, преди да пристигнат, все пак може да имат свои планове за периода. Зачестяването на посещенията и едноседмичната продължителност разбиват на пух и прах семейната динамика на младите и е най-малкото проява на несъобразителност. Да, дали са си калта под ноктите, както образно се изрази КАГ, но ако жилището е купено за младите, оставете ги да се чувстват у дома си, а не гара разпределителна. Другото е извиване на ръцете и никакво чувство на признателност не генерира.
Повтарям отново (подесетвам). Ако жилището съм го изплащала/изплатила АЗ и съм собственик на най-малко 50% (другите ще са на мъжа ми) - думата какво ще се случва в жилището няма да имат синовете ми. На който както му харесва или не му харесва. Понеже ТОЧНО обмисляме да купуваме жилище за синовете като форма на спестяване. И изплатихме нашето (беше и на банката). Да си стягат задниците и млади-прави да се оправят.

Значи ако снахата се е съгласила да остане с мъжа си в жилището на Господарката, трябва да мълчи и да си трае. Да търпи плюс и да козирува когато се идва без предупреждение на вечерната проверка. Желателно е и да си сложи и една бурка, за да не ѝ се вижда неблагодарната златотърсаческа физиономия.
Да, точно така. И става все по-ясно, че ако си собственик на жилище и имаш дете/деца не трябва да ги оставяш да си ИГРАЯТ на семейство на твоя територия. 'Щото после започват конфликти.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 08:30 от Янтра

# 730
И защо да се изнасят, като има свободен апартамент? Все едно свекървата ще иска да ходи по една седмица в месеца в празния апартамент. Да бе да.

# 731
  • Пловдив
И защо да се изнасят, като има свободен апартамент? Все едно свекървата ще иска да ходи по една седмица в месеца в празния апартамент. Да бе да.
Както вече казах - ние си ходим.

На всички - да стане ясно, че аз го мисля от много години, но вече съм абсолютно твърдо убедена да не допускам никой от синовете да почва да живее на семейни начала в някой от семейните имоти. По никакъв начин няма да допусна подобно нещо.

Естествено, ако няма форсмажорни обстоятелства. Но докато са здрави, прави и млади не искам да си играят на семейства и да имат деца у нас.

Обаче силно подозирам, че ще има  - ама свекърите имат Х имота, ама ние сме на квартира. Или  - свекърите имат Х имота, а ние с мъжа ми се гърбим да изплащаме апартамент.

# 732
Изнасят се, за да станат самостоятелни. За да скъса мъжа пъпната връв, да поеме отговорност за собственото си семейство. Не мисля че е нормално да живееш при мама и тати, защото те идват веднъж в месеца за по седмица и за мен това си е живот заедно. А тази снаха, която очевидно не е долюбвана, е добре да помисли над това, какво ще прави  ако най-лошото се случи с мъжа й. Няма да се учудя да я изгонят веднага, заедно с децата.

# 733
Написаното от последните страници породи в мен един въпрос - ако безценното синче започне да си играе на семейство в детската стая на жена си, какво прави мама свекърва? Логично е, както синът да има детска стая, такава да има и снахата. Или тя е живяла в гората?
Усложнявам си питането - когато снахата има собствен имот и "играта на семейство" се случва в него? Кой раздава пропуските за достъп?
Много ми е странно и друго - високомерното презрително отношение към собственото дете  с израза "игра на семейство".

# 734
  • Пловдив
Написаното от последните страници породи в мен един въпрос - ако безценното синче започне да си играе на семейство в детската стая на жена си, какво прави мама свекърва? Логично е, както синът да има детска стая, такава да има и снахата. Или тя е живяла в гората?
Усложнявам си питането - когато снахата има собствен имот и "играта на семейство" се случва в него? Кой раздава пропуските за достъп?
Много ми е странно и друго - високомерното презрително отношение към собственото дете  с израза "игра на семейство".
Техен проблем.

Но от там ми отпада моя проблем да ходя непоканена в собствения си дом. Защото при такава ситуация аз ще ходя само с покана. И може да ги каня на гости, примерно за уикенда, или за вечеря. Или да ги поканя да излезем на заведение.

Общи условия

Активация на акаунт