С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 330
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • при късмета
Е как, той ще намери перфектната жена, която ще е копие на перфектната му майка и двете ще плеснат с ръце и ще се прегърнат... по Вайбър, да не би случайно свекървата да досади.
Никой не е точно копие на родителите си. Това не е възможно, защото двамата родители не са копие един на друг. И това не е лошо, а напротив. Това е признак, че живее в неговото си време и правилно преценява промените и как да се адаптира към тях. И мъжете и жените го имат този синдром, да търсят партньор, като родителя от противоположния пол. Или пък неговата пълна противоположност, колкото са едните, толкова и другите. Ценностите нямат нищо общо, нищо, че го изтри, не беше на място

# 466
  • София
Разбрах, в деня на сватбата се отричате 3 пъти от него, или той от вас, и оттогава все едно не съществува и не е ваша работа щастлив ли е или не. Срещи - само ако инициативата е на снахата.

# 467
Преди сватбата прехвърлят всички семейни имоти на сина, за да няма претенции снахата и после вече забравят, че имат син. Старите отиват да живеят на квартира и по абсолютно никакъв начин не напомнят за съществуването си.

# 468
Но преди това купуват за последно едно жилище, което да изплащат още 30 години. И му го предоставят безвъзмездно, разбира се.

# 469
То е ясно,че свекървите винаги дразнят и най-търсените ергени са кръглите сираци,хем ще са наследили апартаментите. Ха-ха.
Но мен все пак ме гложди въпроса,да не би тези хора да имат някаква работа в София? Не вярвам всеки месец да си причиняват намръщената физиономия на снаха си за 1 седмица ,без никаква причина.
Вече много страници се вихрят свободни съчинения,без авторката да внесе малко яснота.Има ли начин модераторите да не толерират подобно хвърляне на два неясни поста и после като не се харесат коментариите-пълно мълчание?

# 470
  • София
Позволено е да правят буркани, но само със санкцията на снахата какво ТЯ одобрява.
Е, ако ги удостоят да гледат златното яйце - това им е предостатъчно.

# 471
  • При семейството си
За пореден път, Sunshinerose, нито отрече, нито потвърди свекървата уведомява ли предварително собствения си син за тези гостувания.
Няма как да повярвам, че пътува 3 часа и просто си отключва вратата на апартамента, с възглас: “изненадааааа, пак съм тук”.
Ако собственият ми син всеки път ми обяснява, че се радва, че има, получава помощ в мое лице, при тези посещения, може би даже ще се чувствам “длъжна” да ги правя.

# 472
Когато жената стои с мъж, който не е готов или не желае да отреже родителите си по начина изискван от нея, проблемът не са родителите му.

# 473
  • София
Е, на много хора им изнася да прехвърлят проблема.
А и думата "изискван" е малко плашеща. В друга тема пишат, че така действат насилниците - първо отделят жертвата от близките й. Нооо, подразбира се, че само когато е жена.
Разбира се, че тук се изопачава с крайности - детето се жени и ти се оттегляш в пещера на пост и мълчание, но това говори повече за тези, които ги дават въпросните примери. Звучат като прелъстени и изоставени партньори, а не родители.
Защото изобщо не сме чели другата крайност - че свекървата дразни с всичко. То не че е лъжа, де, но също говори доста.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 18:56 от Cuckoo

# 474
Ако една бъдеща снаха знае предварително, че жилището върви комплект с родители, може и да не се нанесе въобще там.  Обаче много често това се спестява - мъжът има жилище, представя го като негово, живее там и хоп изведнъж излиза, че не било както изглежда.  И тогава започват проблемите.
При нас имаше подобна ситуация.  Жилището по документи на ММ, обаче някога е било на майка му. След като му направихме основен ремонт, свеки дойде на гости. Каза, че е станало много хубаво,  чак се замислила дали да не развали дарението. Реагирах спокойно. Казах й, че е нейно право и няма да ми отнеме много време да й го възстановя в предишния вид. ММ също й каза да решава какво ще прави, за да си търсим жилище. Тогава подскочи втори път.  Как така ще му върнем вида преди ремонта и как така ММ също ще се изнесе от там. 
След няколко години реши да обяснява на 5 годишната ни тогава дъщеря, че живеем в неин имот. Помолих я да ми покаже документ с нейно име, за да й върнем ключовете.
След още две години се разширихме. Идеята ни беше да има една стая за нея, защото е на възраст и няма кой да я гледа. Е тогава стана още по-зле. Синът й щял да се убие от ремонти и да даде една камара пари.  Имала ли съм представа на какво съм го подложила от лакомията си. Излишно е да казвам, че не знае истинската причина за разширяването и в момента живее на квартира в нашия град, за да я обслужва сина й по-лесно. Позаровили сме стари дразги, помагаме й, обаче вкъщи на този етап не идва.
В крайна сметка кой каквото си надроби.

# 475
Само да кажа, че авторката на казуса при започването му е в 9-ти месец даже дни преди термин + по-голямо дете. Та може да си има основателни причини за липсата, отделно не е длъжна да виси във форума с честота удовлетворяваща всеки списващ /важи като цяло/, а и на темата трудно се насмогва. Виждам как някои потребители само в 1 тема могат да се отчетат 10+ пъти дневно, не всички са така. Предлагам малко съобразяване и търпение, дано всичко е наред и като може да пише.

# 476
Ако една бъдеща снаха знае предварително, че жилището върви комплект с родители, може и да не се нанесе въобще там.  Обаче много често това се спестява - мъжът има жилище, представя го като негово, живее там и хоп изведнъж излиза, че не било както изглежда.  И тогава започват проблемите.
При нас имаше подобна ситуация.  Жилището по документи на ММ, обаче някога е било на майка му. След като му направихме основен ремонт, свеки дойде на гости. Каза, че е станало много хубаво,  чак се замислила дали да не развали дарението. Реагирах спокойно. Казах й, че е нейно право и няма да ми отнеме много време да й го възстановя в предишния вид. ММ също й каза да решава какво ще прави, за да си търсим жилище. Тогава подскочи втори път.  Как така ще му върнем вида преди ремонта и как така ММ също ще се изнесе от там…
Брейй, каква мила и съвестна свекърва, с кеф да я поканиш на гости, да я уважаваш и изобщо да комуникираш с нея…
Чак се учудвам какви екземпляри има и после се чудим защо тази тема е толкова дълга.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 19:24 от Rimmona

# 477
  • София
По-леко, Мако. Не всички майки са дъртофели.

# 478
  • София
И, Cuckoo, ако всичко е изговорено предварително, то няма и да има начин да прехвърли проблем, който и да е от действащите лица в една ситуация. Не знам защо се опитваш да натикаш насилието в темата, вече няколко пъти. Няма паралел
Защо да няма паралел? Само защото мъжът е физически по-силен от жената? Ами ако той просто се страхува, че няма да вижда детето си, ако се разведе? Само не ми казвай как той трябва да се бори за детето си и как съдът веднага ще му го даде, само да поиска.

А ти сериозно ли вярваш, че всичките тези неща ще се изговорят преди брака? "Мило, кога ще гоним родителите си" Simple Smile При съюз, който се предполага, че е основан на чувства, обсъждането на такива неща е най-късият път до разпадане на връзката.
За изброеното от теб трябва договор от много страници, а и кой и с какво гарантира, че ще се спазва...

# 479
Е, на много хора им изнася да прехвърлят проблема.
А и думата "изискван" е малко плашеща. В друга тема пишат, че така действат насилниците - първо отделят жертвата от близките й. Нооо, подразбира се, че само когато е жена.
Разбира се, че тук се изопачава с крайности - детето се жени и ти се оттегляш в пещера на пост и мълчание, но това говори повече за тези, които ги дават въпросните примери. Звучат като прелъстени и изоставени партньори, а не родители.
Защото изобщо не сме чели другата крайност - че свекървата дразни с всичко. То не че е лъжа, де, но също говори доста.

Така е, между това свекървата да се натриса, когато и е кеф, и това да е отрязана напълно, няма никакво средно положение. Или всеки прави каквото си иска и свекървата бърше сополите на 50-годишното си "дете" (защото нали не се е отрекла от него), или е завряна в девета глуха и никога не се чува с никой. Нормални отношения с взаимно уважение и разбиране не могат да съществуват, ако свекървата не е в центъра на вселената, значи не е нищо

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 20:15 от Zimk02

Общи условия

Активация на акаунт