С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 341
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Защо преиначавате последния казус. Само за да ви пасне в рамките ли? Авторката сама, подчертавам САМА написа,е е знаела за тези условия още в началото. Свекървата може да е всякаква простакеса, дъртофелница и отказала, но нищо не се е променило. Единствено младата снаха вече и е достигнало и е решила, че иска промяна.

# 511
  • при късмета
Авторката никъде не е написала, че се е съгласявала на някакви условия. Каза, че сама се е поставила в тази ситуация. Това, че двете са едно и също или, че едното води до другото, не е от нея.

# 512
И общото заключение е ,че хората се карат основно за имоти и пари.

Авторката е в чуждо жилище .
Явно има някакво отношение към нея ,което я напрагя.
Мъжът й пък му е през оная работа , нали имали помощ  ( вече почвам да мисля ,че за него тази помощ е ,че мама и тати са му купили или предоставили своя апартамент и живот си живей човека. Не плаща ипотека , не плаща наем ..  )

Свекървата вече е ясна . Няма да е първата ,нито последната с подобни посещения .

Проблема е в мъжа й !!!
За готвенето ,които не е ял боб с брашно да не ми са оплаква хаха .
Явно моята свекърва така го готви и става като каша ...
Ама моя мъж го яде Grinning

# 513
Според мен е дребнаво и даже грозно да се оплакваме в публичен форум колко зле била готвила свекървата. На вас приятно ли ще ви е така да ви разнасят за нещо, в което не сте добри, но на никого не вреди? Моите две баби ги помня с умиление, манджите им - не. Но пак си бяха добри баби и ми е мъчно, че вече ги няма.

А в боба се слага брашно, ако се прави запръжка. И брашно също се слага в много яхнии за сгъстяване

# 514
Според мен е дребнаво и даже грозно да се оплакваме в публичен форум колко зле била готвила свекървата. На вас приятно ли ще ви е така да ви разнасят за нещо, в което не сте добри, но на никого не вреди? Моите две баби ги помня с умиление, манджите им - не. Но пак си бяха добри баби и ми е мъчно, че вече ги няма.

А в боба се слага брашно, ако се прави запръжка. И брашно също се слага в много яхнии за сгъстяване
Аз говоря за бобена чорба Grinning
Знам колко се слага . В случая дори не се бърка с черпака , а просто взимаш парче Joy

# 515
  • Пловдив
Абе, и аз си викам: е, кво толкова, брашно в супа върви, ама понеже точно с боба не съм много добра, рекох да не се обаждам.

Дребнаво е в общия случай и според мен да се критикува за готвене. Не говорим за случаи, когато примерно жената се фука навсякъде колко е добра в готвенето и дава акъли как се прави, а реално не може да готви.

# 516
  • Пловдив
Янтра, а ти би ли разрешила на някой от синовете ти да доведе снаха в това допълнително жилище, знаейки че ще ходите често и ще се засичате да сте заедно там? Снахата едва ли може просто ей така да дойде, да се самонастани и да ти казва нещо.
Явно ще има разговор. Ти какво би казала - снахо, може да дойдеш или не може да дойдеш в това жилище?
То не става с разрешение. Примерно по някое време някой син ще почне да остава по-често там, не изведнъж, а малко по-малко. Докато се окаже, че живее основно там. И по някое време някое момиче ще остане да преспи веднъж, пък после ще остава да преспи два пъти седмично, ще си остави някоя дреха и четка за зъби. После изведнъж ще се окаже, че и тя живее там. И после ще е бременна. И после ще е бременна с второ. И ще се опита да каже, че аз не мога да идвам без покана както съм си свикнала. И да си идвам когато си искам, защото това е техния дом и тя е домакиня. Да, ама не.

# 517
  • При семейството си
Ма_ко, много си сладка. Без цитат.

# 518
И отново стигаме до голямата мистерия: майки простакеси, на които липсват първите 7, нямат, ама елементарно възпитание, как отглеждат мъжа-мечта.
Специално за моята ще ти кажа. Тя не е простакеса, но е обикновена жена, сега живеят на село, харесвам я, но и аз недоумявах как е възпитала човек като моя мъж, човек който поднася букети, прави романтични изненади, отваря вратата на колата. Най-много ме впечатли на третата ни среща, валеше, той извади чадър и дойде да ме пази от вратата на къщата до колата.
Домакинска работа върши всякаква.
Не че това е нещо извънземно, но не съм виждала баща му или брат му да правят е една десета от тези неща, нито пък някой от приятелите и роднините им. Не са лоши хора, но са типичните български мъже от малък град - грижат се за семейството си, но без излишни лиготии.
И веднъж стана въпрос при разговор с майка му за това, тя си го похвали и аз казах, че е така, оценявам всичките му качества и и благодарих, че така го е възпитала.
И тя ми каза откровено, че не е нейна заслугата, че преди да замине за чужбина той не е бил такъв.
Имам и приятелка, чийто родители и роднини не са прочели и една книга в живота си, буквално. В нейната къща има стотици книги, до една изчетени по няколко пъти. Питала съм я как е станала такава различна, и тя не знае.
Иначе аз много приличам на баба ми и майка ми, вярно е, но също така имам и примери за обратното.
При мъжа ми влиянието идва от едно приятелско севейство, което среща в чужбина.
При моята приятелка подозирам, че е попаднала на четящо съучениче в училище и то и е дало тласък.
Но е напълно възможно майката да е проста, а мъжът сложен. Все пак никой от нас не е копие на родителите ни и слава Богу.

# 519
Янтра, ако сина е възпитан правилно, няма как да стане това. Синовете ти сами няма да решат, че това е възможно да се случи по този начин.

# 520
  • Пловдив
Кое как става? Живееше на 60 км от нас.  Просто решава в събота да ни изненада и идва. Звъни, мм е вкъщи и я посреща. Да ама ние сме на рожден ден.  Прибирам се с детето, което заспа в количката и докато вървя решавам да чуя мъжа ми и той ми казва, че имаме гости. Докато стигна до у нас, бяха излязли на площадката.  Бабата като ме видя, почна да прави фасони как искала да я види, ама защо спяла, да вземела да си ходи. Предложих да изчака малко,  отказа и си тръгна.
Аз наистина не мога да си го представя това.
Егати бойните бабета, събуждат се, мятат един сак с дрехи, палят колата и звънят на вратата на сина и снахата, като умишлено не се обаждат преди това.
Моята е на една спирка с ГТ от нас, пък никога не ме е изненадвала така.
Баща ми трудно се обслужва вече, но живее сам. Ходя почти всеки ден при него, имам ключ, да не говорим, че част от апартамента е и мой. Винаги се обаждам по телефона, че тръгвам, когато стигна, преди да отключа вратата, звъня и на звънеца.
Майка ми, не свекърва ми, МАЙКА ми имаше лошия навик да прави така. Живее на 120-130 км. Тръгва и като наближи и звъни - аз идвам. Отучих я де.

Янтра, ако сина е възпитан правилно, няма как да стане това. Синовете ти сами няма да решат, че това е възможно да се случи по този начин.
От къде да знам дали са възпитани правилно?! Може и да не съм успяла да ги възпитам. Честно, не знам. Още са много млади за да живеят заедно с жени и не знам.

# 521
  • При семейството си
Ахх, Янтра, отучи я ти, не мъжът ти….защо не го остави да пише постове в бг Мамма и да се жалва?!

# 522
Янтра, не виждам как постепенно ще може да се нанесе някой в жилище, в което прекарвате 90% от свободното си време и ти няма да забележиш и да кажеш нещо?

# 523
  • при късмета
Янтра, ако се окажеш в ситуация на някое идване в този имот да видиш четка за зъби, на следващото дрехи и т.н., първо със сина си трябва да говориш. Няма ли това да е първото, което ще ти дойде на ум? Ще го питаш какви са му намеренията, на какъв етап са и изяснявате ползването. След това той го изяснява откровено на момичето. не е сложно да не се стигне до конфликт

# 524
  • Пловдив
Янтра, не виждам как постепенно ще може да се нанесе някой в жилище, в което прекарвате 90% от свободното си време и ти няма да забележиш и да кажеш нещо?
Ей така. Виждала съм го отблизо (без да съм пряк участник, да речем на първия ред зрители).

Янтра, ако се окажеш в ситуация на някое идване в този имот да видиш четка за зъби, на следващото дрехи и т.н., първо със сина си трябва да говориш. Няма ли това да е първото, което ще ти дойде на ум? Ще го питаш какви са му намеренията, на какъв етап са и изяснявате ползването. След това той го изяснява откровено на момичето. не е сложно да не се стигне до конфликт
Ок, виждам аз значи 6-та четка за зъби и питам Синковеца "Тук какво става?" и той ми вика нещо от типа "А, това е на Мимето, тя спа тук в неделя." Викаш си, е какво толкова, преспало е момичето, всички участници са пълнолетни и съгласни. Мимето примерно спи по веднъж седмично докато нас ни няма и се изпарява като ще идваме. ДОкато почне да спи два пъти седмично и така нататък. ЕЙ ТАКА СТАВА.

Общи условия

Активация на акаунт