Шестокласници 2025/2026

• 20 909
  • 450
  •   1
Отговори
# 375
21 въпроса ще са според моето дете - 10 за писане на отговор и 11 за ограждане (избор от няколко възможни отговора). Ако входното ниво ще е 40 минути, това означава по около минута и половина на задача. Моето дете не може да реши задача от демо теста за една минута Disappointed

# 376
Здравейте от мен, надничам в темата от време на време. И аз имам шестокласник. С него ми е много по-трудно, от колкото с баткото. Тази година при над нещата не са добре. Две от добрите деца (приятелчета на моето) се преместиха да учат в друг град. От горе на всичко им смениха почти всички учители. И сега отново стрес за деца.

Тоя  смарт тест с 21 въпроса ме отчайва. На отворените въпроси, само отговор ли се пише? Мерни единици дали се пишат?Може би само цифри трабва.

# 377
Ние имаме уж официална информация, че НВО ще е 13 задачи (придружено е от съответната заповед), 11 с избираем отговор и 2 с кратък свободен. Последното са им обяснили, че няма да искат разписване от тях, а само число.
Техните контролни са по 14 задачи, 2 с пълно описване, 2 с кратък отговор и останалите 10 със заграждане, но отговорът не се признава, ако няма решение прикачено/написано на самия лист. Ще ми бъде интересно как ще се справи. Разбрали сме се да решава на лист и чак тогава да избира отговор, защото има навик наум да прави сметките и вярно решавана задача да я докара до грешен финален отговор. Другият бисер, който не беше правила до сега, е да реши вярно задачата и да огради грешна буква.

# 378
Ако пише колко см е страната? - Пишеш число.
Ако пише колко е дълга страната? - Пишеш число и мерна единица.

# 379

Питам, защото една майка ме предупреди да не пише. Правили били други смарт тестове и ако имало буква, резултата го отчита за грешен. Та в тази връзка питам, дали са инструктирали вашите деца.

# 380
  • София
Никакви инструктажи не са им правили.
Искат ги 10 минути по-рано.
Ще влизат с акаунтите на мон.
Може би тогава ще им обяснят нещо.
При нас за квестори са написали учителите по физическо и рисуване.

# 381
На нас ни казаха, че ще има и двама учители по компютри да помагат.

# 382
  • Пловдив
Ние имаме уж официална информация, че НВО ще е 13 задачи (придружено е от съответната заповед), 11 с избираем отговор и 2 с кратък свободен. Последното са им обяснили, че няма да искат разписване от тях, а само число.
Техните контролни са по 14 задачи, 2 с пълно описване, 2 с кратък отговор и останалите 10 със заграждане, но отговорът не се признава, ако няма решение прикачено/написано на самия лист.

Децата ни май учат в едно и също училище или е невероятно съвпадение, но имам чувството, че това аз съм го написала преди малко. /едно към едно/

Нашата родителска среща още не е минала и другата седмица ще се внесе, надявам се, повече яснота около това препитване. Лично аз не се притеснявам, ако се справи отлично - добре, ако има грешки, те ще са от бързане, но единствения, който може да си разчете времете в тази ситуация е само той и никой друг. Точка.

Здравейте от мен, надничам в темата от време на време. И аз имам шестокласник. С него ми е много по-трудно, от колкото с баткото.

Имаше някакъв анекдот, който не си спомням много добре, но горе-долу звучи така: разговор между двама, като първия пита как са децата на втория, а той отговаря, че голямото дете е постигнало голям напредък в живота, завършва образование с пълен отличен, академична титла, високо платена работна позиция и етс. хвалебствия. Първия настоятелно пита какво прави второто дете, как е, що е, а втория отговаря суховато: да ми е живо и здраво.
Асоциирах и аз с голямото ми дете, но по него време имах повече търпение..., а сега упражнявам непукизъм.

# 383

Питам, защото една майка ме предупреди да не пише. Правили били други смарт тестове и ако имало буква, резултата го отчита за грешен. Та в тази връзка питам, дали са инструктирали вашите деца.
Това е от методиката на решаване на задачи. Важи за всякакви изпити. Отговаряш, каквото те питат. Само това.
По-интересно е дали свободният отговор очаква текст, защото ако очаква числова стойност, могат да имат проблем с десетичната запетая.

# 384
Alexa, разсмя ме! На една приятелка и двете деца са в едно (елитно) училище. Като я питат малкия как е, отговаря - Ще завърши. 🤣

# 385
  • София
Дали ще изнесат някъде задачите?

# 386
А дано, ама надали. Това онлайн входно ниво беше и е обвито в такава тайнственост и невидение за учители, ученици и родители, та ме съмнява някоя административна глава да се напъне до толкова, че да си причини показност на задачите. Дори не знаем всички 6 класове в страната един и същи вариант на теста ли са решавали или задачите са били различни.

# 387
Може да се изискат по закона за достъп до обществена информация.

# 388
  • у дома
Може да се изискат по закона за достъп до обществена информация.
Пробвайте и пак ще си говорим-това от личен опит.Пробвах да изискам задачите на допълнителното НЕО за 7 кл за деца със здравословни проблеми по време на редовната дата ,защото никъде бе ги публикуват,а и миналата година ми ги изпратиха-тази година ми отговориха,че мога да си уговоря час в приемната на МОН,ьа да ги разгледан/не може да снимам/ и тъй като не съм от София се отказах...Решението им разбира се може да се обжалва в съда,но просто реших,че не си заслужава усилията...

# 389
Здравейте, дали някой има запазени въпросите от примерния тест за входно ниво, който беше публикуван на vhodno.bg?
Също така ми се иска да видя някъде и реалните въпроси от теста, защото беше хубав. Бях наблюдател, но нямаше как да ги снимам.

Общи условия

Активация на акаунт