Шестокласници 2025/2026

• 20 956
  • 450
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Всеки ден имат по 7 часа, започват в 7:30, след третия час имат 20 минути междучасие.
Всеки час са в различна стая, на третия и четвъртия етаж в училището.
Все още не разбирам какво налага местенето на 30 деца, а не на един учител.
Ходила съм в училището по време на междучасие и е някакъв ужас по коридорите.

# 106
При нас това поне спестиха. Учителите ще се местят.

# 107
Все още не разбирам какво налага местенето на 30 деца, а не на един учител.
Ходила съм в училището по време на междучасие и е някакъв ужас по коридорите.
Това се чудя и аз, ама явно го правят за да свикнат децата да се блъскат и да си проправят път със зъби и нокти. Много полезно умение после в живота.
Изключително тъпо решение за прогимназия, освен ако кабинетите не са оборудвани като едно време с необходимите консумативи и съответно в специализиран кабинет да се правят и опитите, които се очакват или да имат музикални инструменти/стативи в кабинетите по изкуства и пр. Например в ЧП за 5. клас има много опити, които каката правеше вкъщи като домашна, защото кабинетът никога не беше свободен за прогимназисти, не знам обаче гимназистите като са били в този кабинет дали нещо са правили или само са ползвали чиновете и дъската. Но пък специализираните кабинети винаги са направени едни такива "джиджани" - цветни стени, тук-там с фототапети, шарени модулни масички като за детска градина и ако не са събрани, а са пръснати като отделни модули тотално неизползваеми, ама пък "иновативни". Иначе обяснението за обикаляне на учениците по кабинети е липсата на достатъчно класни стаи, но пък чудно как по ковидно време успяха да намерят стаите и да не се местят учениците, ами учителите в същите тези училища. Та мисли се за учителите, да не си мъкнат вещите от клас в клас, учениците - кучета ги яли. Да свикват, че животът е гаден.

# 108
Доколкото хвърлих око на "временната" програма (която винаги остава постоянна досега, ще видим тая година), часовете са по 7 на ден, направили са някои на блокове, примерно днес са два часа български и два немски...Което ми се вижда ок, по-малко да тежи чантата уж. Ще се местят по кабинетите, но всичките, с изключение на един, са на един и същ етаж, така че поне нагоре-надолу по стълбите ще се избегне.

# 109
Пипи ще има три дни по седем часа и два дни по шест. В една стая са, 16 деца, малък клас.

# 110
  • Пловдив
Местенето в различни кабинети е именно заради необходимия нужен инструментариум. Поне в училището на дъщеря ми е така - кабинетите са оборудвани с (почти) всичко необходимо по съответния предмет.

# 111
Местенето в различни кабинети е именно заради необходимия нужен инструментариум. Поне в училището на дъщеря ми е така - кабинетите са оборудвани с (почти) всичко необходимо по съответния предмет.
Явно в някои училища се ползва и по предназначение. Късметлии са такива деца, че могат да видят и практическия смисъл на природните науки.

# 112
Моят синковец днес ми звъни и ми вика :
-Мамо имам 4 по изобразително .

АЗ - Е КАК ЩЕ ИМАШ 4 ?

-Ами то е на входящото ниво ...

Е ..  Викам нищо , ще я оправиш ..

Г-на им бил много лош и при неносене на необходимите материали за часа пишел 2 , а не забележка.

До 4 клас не са учили нищо на теория,оставяли са ги да рисуват каквото искат и сега изведнъж вх.ниво .. Толкова ми стана смешно като ми каза ,един такъв стресиран, очакващ да му се карам на детето ,защото до момента не е имал 4 ки .
Но се започна вече с реалните оценки ..
Днес на входящото ниво по математика  учителя е казал на глас оценките на вс деца.
Както бяха отличници до 4 кл, сега са били с тройки някои ,че има и двойки . Ние имаме петица , последната задача не я разбрал и сбъркал на едната задача като пресмятал и две точки го делели за 6 .

# 113
Почти същото изживях с моя син вчера. Имал входящо ниво по Музика и бил само с една грешка. Много доволен. Ама бил си подложил учебника под листа и го обвинила госпожата, че така можел да преписва. То ясно, че по принцип си е така, но много се смях като си помислих, че и по Музика се притесняват от преписване Laughing

Иначе освен това велико входно ниво, вчера имаше още две - математика и ЧП. Очаквам с интерес оцените от тях.

# 114
  • София
При нас още преговарят.  Не са започнали входните нива.
Знам че вече критериите са по различни, та каквото изкара такова.
Първата седмица ме попита за какво ще са му важни оценките сега, за бъдещето. Осъзнах че детето е стресирано с това бъдеще и оценки, не знам откъде дойде това, ние не сме му говорили такива неща. За пореден път му обясних, че знанията са важни, не оценките.
Иначе няма стрес от различните учители и разходки по стаите, само ранното ставане е зор. И тежката раница, всички държат на тетрадки с много листове, помагала, учебни тетрадки.

# 115
При нас днес започват входните нива. Ще видим как ще е положението.

# 116
  • София
По музика не знам как е при вас, но при нас си учат сериозно, а е обикновено училище. Просто си следват материала от учебника - видове ноти ( не просто нотната стълбица), времена, трайности, тоналности, съставяха миналата година кратка мелодия. Не е само да си пеят песнички. Моята госпожица до миналата година се справяше. Аз не мога да й помагам с музиката, защото никога не съм ги разбирала тези неща с нотите, трайностите и т.н. Тази година се надявам да продължи да ги разбира нещата поне клкото да не й се разбие самочувствието.

По повечето предмети до сега са учили по учебници на други издателства. Съответно се появяват в преговорните уроци неща, които миналата година не са били застъпени в другите издателства.

Имахме родителска среща тази седмица. Направи ми впечатление, че повечето учители хвалят класа за дисциплината.  Само двама учителя казаха, че е лоша дисциплината. Това ме навежда на мисълта, че може и да не е само в децата причината, а и в умението на даден учител да задържи вниманието им.

# 117
  • София
Някой може ли да ме добави тук
https://www.facebook.com/groups/988828332402638/?ref=share&mibextid=xfxF2i

# 118
  • София
Не можеш ли сама да се добавиш?
Как така някой да те добави. Нещо не те разбирам Rolling Eyes

# 119
Просто поискай присъединяване в групата. Ако е с одобрение от администратор, до няколко часа ще те добавят.

Общи условия

Активация на акаунт