Шестокласници 2025/2026

• 20 813
  • 443
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мина и нашата родителска среща. Повечето учители влязоха, за да се представят. Доста сериозни и строги ми се сториха. Казаха си изискванията за тетрадки и др. Направи ми впечатление, че всички искат само по 1 тетрадка, в която за пишат и домашните си задачи. Ще започнат с първа смяна в 7.30 и в повечето дни ще приключват към 12.30 ч. Нямаме програма и не се знае в кои дни ще имат шести час. Имат различни извънкласни занимания, които ще насочват към 13.30 ч.

# 91
  • гр.Пловдив
При нас нямаше предварителна родителска ,ще се случат нещата на 16-ти ,тогава ще ни вкарат в клас ,за да се изредят и всеки да си каже репертоара...,добре,че си взех почивен ден ..
Иначе във вайбър групата класната има желание,за всичко осведомява ,от предния сезон по Човек и природа се е паднала въз основа решение на ръководството ..

# 92
Ние всеки ден имаме 7 часа и всеки час ще е в различен кабинет ,което е ужасбо.
Те децата постоянно трябва да са с раниците на гърба  .
Новия им класен е по инф.технологии и то на децата от 1 до 10 номер 🙄 от 10 до 20 ще бъде друг понеже кабинетите са за 10 деца. Не са ни казвали какви тетрадки да носим , всяка г-жа ще си каже изискванията в часа. Събирахме по 110 лв за помагала на РС.
Започват в 8 до 2 без 10
Има и занималня ,за който е записал детето си в края на 4 клас.
Имаме 4 нови деца заради занималнята ,защото техните уч-ща нямали след 4 кл.

# 93
  • гр.Пловдив
110лв за помагала ???Олеле майкоуу,не стигат ли уроците и инфото в тия учебници,ами и помагала да тежат и тварят положението! Бактън вече от разни издателства и договорчета с МО за прикрепяне на тези излишни товари към гърбовете на децата и родителите!

# 94
И нашата програма е готова, четири дни в седмицата имат по 7 часа, което е абсолютно безумие за мен. Изобщо двусменния режим е безумие, и не знам втора смяна как ще са в кондиция тия деца да учат до 19:20 вечерта ! На родителската среща се представиха само госпожата по български и по математика, всички учители ще са нови и за мен и за детето. Очаквам стресова и напрегната учебна година, с намаляваща мотивация за учене.

# 95
Стрес ще е със сигурност. Повечето имат допълни школи по английски. Бе, трябва да растат.

# 96
Освен стреса с нови учители и смяна на кабинети всеки час , на 20.09 вх.ниво по математика .. чудно

# 97
  • София
Сега проверих, още няма при нас програма. Къде я гледате? Аз гледам в Школо и на сайта на училището.
Помагалата и учебните тетрадки поръчахме групово целия клас. Толкова - малко над 100 лева.

# 98
При нас раздадоха с учебниците и разпечатана програма, на която пише и всеки час в кой кабинет ще трябва да ходят

# 99
  • София
Програмата ни я прати класната във Вайбър.

# 100
И на нас класният ни прати програмата във Вайбър вчера вечерта. Съветът за началото на учебната година е бил в петък следобяд и тогава са намествали програмата. В електронния дневник и в сайта на училището не е качена все още.
Да питам: Имат някакъв постоянен час по Гражданско образование. Интересно дали само ще си говорят или ще си е учебен предмет? Миналата година ГО се водеше, когато някой учител отсъстваше и нямаше кой да го замести по специалността и имаха някакви теми, за да не се мотаят по коридорите или да викат и да се гонят в класната стая.

# 101
  • София
Вчера купих учебните тетрадки и атласите. По спомен около 100 лв. струваха. Взех допълнително и една граматика към учебника по английски. Програма ще получат във вторник. Още миналата година учителите излязоха от вайбър групите. На родителската всички помолиха да им пишем в Школо.

# 102
  • Пловдив
И при нас раздадоха учебниците, след малко ще ги подвързвам.
За помагалата класната е събрала информацията от всички учители и вече е направена обща поръчка, в понеделник ще им раздадат и тях.
Познавам 90% от учителите (до миналата година преподаваха на баткото) и съм доволна. Класната им е по английски и е нова, но пък баща им каза, че му направила много добро впечатление (на мен също, от информацията, която ни предостави още преди началото на учебната година).
Програмата им е ясна също - 3 дни в седмицата по 6 часа, а останалите 2 - по 7. През седмица имат и допълнително Спортни дейности в един от дните с 6 часа, но още се доуточнявало кога ще се сложи този допълнителен час.
Започват сутрин в 8:20, свършват около 2 някъде като сутринта имат едно 30 минутно междучасие, а останалите са по 10 минути. На кабинетна система са, та ще пада обикаляне, но според мен това е по-добрият вариант. Едносеменен е режима в училището.
Ще ползват електронни учебници, та е раницата ще носят помагала и тетрадки. За последните също класната е събрала информацията, какви са изискванията на учителите.

# 103
Успешна учебна година, лека адаптация на учениците и да попаднат на отдадени учители, които да ги вдъхновяват да показват най-доброто от себе си.
От днес лудницата може да започне Simple Smile Другата седмица 3 входни вече са планирани.

# 104
Успешна учебна година на всички петокласници и бърза адаптация!

Включвам се в темата с един въпрос по отношение на учебната програма на вашите деца.

Синът ми тази година, ще има в 7-8-9ти часове, и само един ден ще бъде с 6часа.
Като 8мия час за днес, приключва в 14.50ч.
Това ми се струва пълен абсурд, при положение, че имат едно голямо междучасие от 30мин, останалите са стандартно по 10мин.
На кабинетна система са, при което всеки час са в различна стая и имат 10мин, за да си съберат нещата и се придвижат до друг етаж и стая.

Общи условия

Активация на акаунт