При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 093
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
Всички сме наясно, че с тийн трудно се излиза наглава, независимо чие дете е. Дори си мисля, че би слушало повече някой, който не е майка му или баща му.

Тук всички сте много морални и винаги разрешавате цивилизовано проблемите, обаче аз лично се карам на моя, викам, изисквам, наказвам.... сигурно съм лош родител.

Проблемът в случая според мен дори не е, че се меси във възпитанието на детето, а, че при всеки проблем търси виновен (жената и дъщеря ѝ) и обяснява колко добре е живеел преди....
Пак давам съвет следващия път да му даде възможност да си тръгне. Вярвам, че ще се откаже. След това да се проведе разговор за решаване на проблемите.

# 136
Има начини да се възпитава едно дете, никой не е казал, че новият мъж трябва да е безгласна буква. Ние роптаем срещу отношението и начина. Ако беше биологичен баща, 100% пак щяха да са същите мнения.
Всъщност точно това се каза в конкретния коментар заради който започнах дискусията

# 137
Ок бе, изрод е, споко. Просто очаквания, че нов мъж ще бъде пълноценен глава на семейството ви, но няма да си отвори устата относно въпроси около детето ви и възпитанието му са малко нереалистични.

Съгласна съм. Но ще си отвори устата само ако той самият е пример - уравновесен, работи, не стои да го хранят, помага на девойчето със съвети, без да вменява вина на авторката, че не го е възпитала. И най-вече не ревнува авторката, когато тя говори с бащата на девойчето относно възпитанието на детето.

Аз съм за това да не се лишава едно дете от връзката с биологичния си баща, дори ако означава често говорене между разделените биологични родители по въпросите. И същевременно добро отношение към мъжа, който е влязъл в живота на авторката, имат дори брак. Баланс един вид между тримата възрастни при подобен казус. Поне до навършване на пълнолетие. Но това в техния случай не е възможно, защото дошлият мъж не се справя със себе си, какво остава с други неща и хора.

# 138
Смятам, че той, живеейки с вас двете има право да има отношение към поведението на дъщерята. Има право да бъде критичен, да прави забележки и да помага на майката във възпитанието на дъщерята. Предполагам, че тя не винаги се държи както трябва, неуважителна е и може би арогантно. Но.... Да приемеш мъж в дома си, когато си с дъщеря в пубертета е гласуване на доверие. Аз го разбирам така, двамата да се справят с тинейджъра, че хич не е лека работа. Обаче той не се справя със семейните си задължения, не показва любов и уважение. Чувства се нещастен, може би необичан, може би пренебрегнат. Време е всеки да започне наново. Тъжно, но част от живота.

# 139
  • ЯМБОЛ
Той като си изплати кредита,ще си тръгне.Сега му е удобно.Зарова още сега як шут.

# 140
Какво ли не правят жени, дето се валидират само чрез мъж, ма как бее, то иначе живот няяма. И защо трябваше да се жените официално? Да му изплатиш кредита? Да те наследи заедно с дъщерята ако се споминеш неочаквано? Да му обгрижиш родата, дето те води на гости? Ми живейте си без брак, ти дете си имаш, работа, дом.

# 141
Красиво, младо момиче, аз бих се притеснила този комплексар да ми е в къщата. Сигурна ли си, че няма скрити мераци? Макар че достатъчно гнусно звучи и без това.
Айде, дойдохме си на думата.
Как ви гони параноята, не е истина.

# 142
Обсесията да спираш тийнейджърка да излиза с момчета е изключително неприятна, а когато дори не си биологичен баща, ми е меко казано съмнителна.

# 143
Оле не, чак и брак сключила, че и опити за бебе... Е не, не мога.. страшно ме тригърва тая тема..

Авторке, този е класически манипулатор комплексар нарцисист! Никога няма да се промени! Никога!
Багажа и бай! Това е на й-културното, което мога да ти напиша. Ааа и ти върви на терапия.

# 144
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Авторке, виж темите за Невъзможните хора в този раздел.

Аз вече имам нова максима в живота си, като мисля, че дори форумът ми е повлиял с всичките фрапантни случаи, които изчетох тук - един мъж трябва да ти улеснява живота, а не да го усложнява. В случая ти си тази, която улеснява неговия, защото някоя го издържа, някоя му пуска, някоя му позволява да си избива комплексите по нея и да му бъде боксова круша. Нормално е да има катаклизми, на всеки се случва да има нужда от помощ, не е нормално да ти се "отблагодарява" със злоба, агресивни забележки и малтретиране на дъщеря ти.

Много препоръчвам книгата "Why Does He Do That? Inside the Minds of Angry and Controlling Men", написана е от мъж, който има десетилетия опит с мъже насилници и дава едно доста добро обобщение на различните типове насилие, червените знаменца при такива мъже и как трябва да се процедира. Задължително четиво за всяка жена.
Форумът по никакъв начин не трябва да ти "влияе". Wink
И двамата трябва да се "улесняват".
Не бих седял във връзка, в която само ме цоцат от всякакво естество, а насреща нищо.
Вярвам и ти, и всеки себеуважаващ се.

Мъж да се забие в такива отношения, много го е закъсал, малко успяват, проблеми няма как да няма, винаги нещо ще стане.

Rockstar, сигурно повечето мъже ги плашиш.Bowtie

За кредита "му" - разбирам имат брак. Не виждам нещо нередно жената да помогне, но виждам нередно той да не я уважава. Семейство без сигурност не се създава и гледа. Той не е "в къщата й". Фактът, че тя се съгласила на брак, а може и тя да го е искала, означава, че правата са им 50/50, колкото и да не е "справдливо". В пълното си право е да "възпитава" тийна, защото той е мъжът в картинката, а билогичния го няма, или си е бил дузпата.
Тегави са такива отношения, по-скоро за мъжа, между чука и наковалнята е нон-стоп.

# 145
Josi, накрая и без дъщеря си ще останеш, и без този паразит.
Заслужавала ли ще си е жертвата?

# 146
Биологичният не си е бил дузпата, даже ноивят му звъни да сигнализира, че дъщерята иска да излезе с момче, което явно е голямо престъпление.  Същевременно разговорите между двамата биологични родители са повод за ревност на новия и за нов скандал.

Че и сключен брак, това пък защо е било необходимо.

# 147
  • Варна
Авторката е вече наполовина "сварена". Всичките й обяснения целят да го оправдаят. И все е съгласна с него. Утешава се с това, че още не й е поставил ултиматума "аз или дъщерята", но не си дава сметка, че това време ще дойде много скоро. Веднага след като я "свари" напълно. А тя не се съпротивлява.

# 148
Скрит текст:
Авторке, виж темите за Невъзможните хора в този раздел.

Аз вече имам нова максима в живота си, като мисля, че дори форумът ми е повлиял с всичките фрапантни случаи, които изчетох тук - един мъж трябва да ти улеснява живота, а не да го усложнява. В случая ти си тази, която улеснява неговия, защото някоя го издържа, някоя му пуска, някоя му позволява да си избива комплексите по нея и да му бъде боксова круша. Нормално е да има катаклизми, на всеки се случва да има нужда от помощ, не е нормално да ти се "отблагодарява" със злоба, агресивни забележки и малтретиране на дъщеря ти.

Много препоръчвам книгата "Why Does He Do That? Inside the Minds of Angry and Controlling Men", написана е от мъж, който има десетилетия опит с мъже насилници и дава едно доста добро обобщение на различните типове насилие, червените знаменца при такива мъже и как трябва да се процедира. Задължително четиво за всяка жена.
И двамата трябва да се "улесняват".
Не бих седял във връзка, в която само ме цоцат от всякакво естество, а насреща нищо.
Вярвам и ти, и всеки себеуважаващ се.

Мъж да се забие в такива отношения, много го е закъсал, малко успяват, проблеми няма как да няма, винаги нещо ще стане.
Съгласна съм, но аз лично в своя живот имам повече примери, където жени се жертват до откат във връзката си, отколкото обратното. Дори тук в темата има предположения, че мъжът седи в тези отношения, макар недоволен и нещастен, заради финансова изгода/удобство.

Под "улесняване" нямам предвид непременно да ме хваща под ръчичка и да ми решава проблемите. "Улесняване" го разбирам като това да се чувстваш по-силна и спокойна с този човек, да знаеш, че ще можеш да разчиташ на него, че можеш да му гласуваш доверие. В темата е обратното - авторката всъщност с дъщеря си няма проблеми, вярвам, че я обича, но сега по цял ден стъпва на тръни, за да не подивее мъжът и да стане поредният скандал. Болезнено е да не ти е спокойно в собствения дом.

Малко стана като лафа - има човек, има проблем, няма човек, няма проблем, но зависи на какъв човек попаднеш. Някои само с една дума могат да те вдигнат, други да те съборят на дъното.

Авторката, доколкото разбирам, обмисля раздяла и й пожелавам да вземе най-доброто решение за себе си и дъщеря си.

# 149
Ами раздяла.
Аз не мисля, че и стиска да се раздели.
Обаче да кажем, че предприеме тази  крачка.
Ела да видиш какъв отпор ще получи.
Онзи на приказки само го бива.
Няма да поиска раздяла, но пак ще я убеди, че тя е виновна за нещо си там. Joy

Общи условия

Активация на акаунт