При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 094
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
Този твоят мъж явно просто в началото е направил една силна "предизборна кампания", показал е някакви положителни качества и ти години наред си ги спомняш, въпреки че в момента от тях няма и следа. Според мен положението няма да се върне както е било, търпиш някаква напълно излишна агония, само защото се страхуваш да останеш сама. Ако пък толкова се страхуваш да останеш сама - не си ли мислила, че има повече шанс да намериш нов, отколкото да се подобрят нещата с настоящия? Вярно, че казваш, че трудно допускаш хора до себе си, ама не е ли все пак по-лесно да се пречупиш в това отношение, отколкото да се занимаваш с почти невъзможната цел да си върнеш любовта и уважението на настоящия мъж? Казваш, че не можете да имате общо дете с него и това не е по твоя вина - в това отношение също с нов мъж имаш по-добри перспективи. Прави са хората, че само си разваляш отношенията с дъщеря си заради него. Той ултиматум в прав текст "аз или тя" не поставя, но се наслаждава явно колко може да издевателства върху нея, а ти да му търсиш оправдания и да не го слагаш на място - това е вид негласен ултиматум.

# 151
Ами раздяла.
Аз не мисля, че и стиска да се раздели.
Обаче да кажем, че предприеме тази  крачка.
Ела да видиш какъв отпор ще получи.
Онзи на приказки само го бива.
Няма да поиска раздяла, но пак ще я убеди, че тя е виновна за нещо си там. Joy
Не бъди толкова черногледа, тук теми никой не пуска, ако нещо не го гложди. 🙂

Но и на мен ми е интересно как ще реагира на едно предложение за раздяла. Има силен манипулативен привкус във всичките му заплахи как ще си тръгне. Но в крайна сметка той е най-нещастен от тримата и те двете му пречат да се развива и да си намери късмета в живота, нали? Wink

# 152
Съветите ви, дори да ми оставят горчив привкус, много ми помагат!
Наистина обмислям раздяла. На предела на търпението, силата и толерантността си съм.
Благодаря ви!

# 153
Набутала си някакъв идиот при дъщеря си, която е в пубертет. Че и се чудиш какво да правиш, че да го задържиш да ви тормози още.

На твое място ще му изхвърля багажа и ще сменя ключалката. Льохмана ще си тръгне един ден, то е повече от ясно. Но че и дъщеря си ще загубиш, това също трябва да ти е пределно ясно.

# 154
Темата ти е за пастрока, но сигурна ли си, че той не вижда истинска заплаха в излизането на дъщеря ти с някакво момче? Който е имал тийн, знае колко са рискови и безразсъдни с поведение. За да се обади на бащата, явно е търсил мъжка подкрепа.
Вероятно бившият ти също се е притеснил, за да ти звъни. Не мислиш ли, че трябва да общуваш с бившия по повод дъщеря ви по- интензивно?
Да не я изпуснете накрая вкупом, потопени всеки в собствените си битки, а и щом е хубава.

# 155

Не бъди толкова черногледа, тук теми никой не пуска, ако нещо не го гложди. 🙂

Но и на мен ми е интересно как ще реагира на едно предложение за раздяла. Има силен манипулативен привкус във всичките му заплахи как ще си тръгне. Но в крайна сметка той е най-нещастен от тримата и те двете му пречат да се развива и да си намери късмета в живота, нали? Wink

За такива типажи съм черногледа.
Жената черна, дъщеря и му е черна, ама що седи?
И като му предложи раздяла, гарантирам, че ще млъкне, после ще почне да се мазни как не искал раздяла, но ще и дадял шанс. Grinning

Ми пиши авторка като му кажеш, че искаш раздяла каква му е реакцията.
Ако нещо даде отпор, както предложиха, багажа навън и сменяш ключалката.

И се консултирай с адвоката си за развода.
Я вземи го питай хубостника ти като иска раздяла дали ще иска по взаимно съгласие или по съда ще се влачите?

# 156
Звучиш, сякаш обвиняваш детето си, заради проблемите с този мухльо. Ще скапеш отношенията си с нея. Това ли искаш? Да разрушиш връзката с детето си, заради този?
Единственото, което искам е тримата да се разбираме както в началото, но за съжаление виждам, че нещата не отиват на добре.
Да, факт е че тя също избухва и му отговаря, което той отдава на лошо възпитание.
Под лошо възпитание той разбира моето възпитание-тоест да опитвам всеки път да говоря на дълго и широко с нея, да и обяснявам като на приятел. Той отдава моята мекост към нея на страх тя да не ме зареже и да не отиде при баща си.
Когато той бил малък, за всяка дума напреки майка му му пълнела устата с кръв.
Последното изречение даде обяснение на всичко. Някой по-нагоре го описа като неандерталец, да, точно такъв е. Груб и прост човек, отгледан от груба и проста майка, намерил самотна жена с дете и решил да си разиграва коня както му щукне, щото вижда, че жената умира от страх да е сама. Ще те манипулира и ще ти извива ръцете много след като дъщеря ти се изнесе.

# 157
Съветите ви, дори да ми оставят горчив привкус, много ми помагат!
Наистина обмислям раздяла. На предела на търпението, силата и толерантността си съм.
Благодаря ви!

Поздравления за смелостта!
Не предприемай нищо, преди да говориш с адвокатка - подготви си предварително  необходимата информация, за която ще те пита (общи сметки, общи заеми ако има такива). В зависимост от съвета й, ще му заявиш това, което трябва. Адвокатката  ще ти даде насоки и относно напускането на жилището ти от него, блокиране на сметки и др.
Когато тук казваме "покажи му вратата" нали разбираш, че е метафора. Първо консултация с адвокат кое как. Иначе с вратата е лесно, но трябва и да е обмислено.

# 158
  • София
Като е била малка дъщерята е нямало проблеми, но като пораства красива тийнейджърка вече има, и то във вид много подозрително напомнящ ревност извън контекста баща-дъщеря...
Не знам, не знам, дано не е това, на което прилича.
И дано момичето се изгради като силна и независима личност въпреки примерите около себе си.

# 159
Прочетох и предишната ти тема.
Искам да се запозная с този човек и да ме обучи как с един гол  ..... да живея на пълен пансион, да ми издържат родата и да ми търпят сумтенето и обвиненията.
На някои хора им се отдава.
 Сега, ако му събереш нещата дали ще си тръгне?Убедена съм че няма да се оттървеш. Ще циври, ще манипулира, ще ти внушава вина.Ще те изкара виновна за неговия зъл характер. Явно с дете си лесна плячка. Взел те с дете, ти пък си го взела с кредит, така му кажи.

# 160
Да поясня:
Общувам с бившия си съпруг и сегашната му приятелка. В това, смятам няма нищо лошо.
Това е проява на зрялост, защото детето е висш приоритет и за двамата.  Ревността смятам е неуместна.
Отделно не мисля, че ще я изтърва, защото с  нея сме на първо място най-добри приятелки и тя споделя с мен всичко.
Това, че не съм я шамарила не смятам, че ме прави лош родител.

# 161
А дъщеря ти какво казва за мъжа - одобрява ли го, харесва ли го, как я кара да се чувства, тя как вижда нещата за напред?

# 162
Прочетох и предишната ти тема.
Искам да се запозная с този човек и да ме обучи как с един гол  ..... да живея на пълен пансион, да ми издържат родата и да ми търпят сумтенето и обвиненията.
На някои хора им се отдава.
 Сега, ако му събереш нещата дали ще си тръгне?Убедена съм че няма да се оттървеш. Ще циври, ще манипулира, ще ти внушава вина.Ще те изкара виновна за неговия зъл характер. Явно с дете си лесна плячка. Взел те с дете, ти пък си го взела с кредит, така му кажи.
Ела да се запознаеш с бившия ми. Много им се отдава на някои гнусни манипулатори! Ама много!
И да, тя като поиска раздяла, ама твърдо и убедено, ще се отвори Ада.
Първо, почват да реват, да са жертва, после идва агресивната фаза, заплахите, после вината как ти си причината. Ми, ОК, бе, аз съм причината, аз съм мега зле, ай бай, не ме занимавай и върви си търси някоя НЕзле. Аааааа... Баста! Това е правилната реакция.
Пък за детето й как се държи и говори, особено онова с примерите за устата и кръвта..... Оле, маааййкаооо .. няма да пиша, че ще ме баннат.

# 163
А дъщеря ти какво казва за мъжа - одобрява ли го, харесва ли го, как я кара да се чувства, тя как вижда нещата за напред?
Вчера разговарях с нея и точните и думи бяха: Той има проблем с мен, защото не е родител и няма твоите инстинкти.  Ти ме разбираш и понякога ме оставяш да си счупя главата, за да си науча урока. И пак си до мен.  Но той не го разбира, защото няма деца.  И Господ не му дава, защото може би е преценил, че не заслужава.

# 164
Да поясня:
Общувам с бившия си съпруг и сегашната му приятелка. В това, смятам няма нищо лошо.
Това е проява на зрялост, защото детето е висш приоритет и за двамата.  Ревността смятам е неуместна.
Отделно не мисля, че ще я изтърва, защото с  нея сме на първо място най-добри приятелки и тя споделя с мен всичко.
Това, че не съм я шамарила не смятам, че ме прави лош родител.

Ти къде прочете някой да те обвинява, че не си била детето си? Четеш като дяволът Евангелието май.

Казва ти се тук, че мъжът не се държи нормално и де факто не си знае мястото. Ти го издържаш, обаче той ще ви възпитава двете с дъщеря ти. Намерил на баницата мекото тоя простак. Както Тес каза, израснал е с прости родители в насилие и сега иска да упражнява същото над вас. Лесна плячка си, готова да го издържаш и да се подчиняваш. Ето, че вместо да го натириш, защото ви тормози ти се чудиш как да спасяваш отношенията. От писането ти ми лъха едно усещане, че считаш дъщеря си за проблем. Т.е. тя му отговаря и създава проблеми в рая.

С децата не бива да сме си най-добри приятели. Ние на първо място сме родители и имаме функцията да пазим и възпитаваме. Приятели е редно да си намират сред връстниците, а не ние д а се бутаме да им бъдем такива поради липса на собствени социални контакти.

Общи условия

Активация на акаунт