При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 117
  • 367
  •   1
Отговори
# 165
Хубаво е, че двете се разбирате и има привързаност и обич между вас.

Не съм убедена, че има някаква вселенска справедливост относно кой може да има деца и кой не. Много хора, които биха били прекрасни родители, не могат да имат, а много, които се държат изродски с децата си, все пак са се размножили.

Наистина може да му тежи, че няма възможност да има биологични деца, но да си го изкарва на теб и дъщеря ти не е ок.

# 166
Остави човека да си тръгне.
Не сте лоши хора и двамата, но ще сте по-добре по отделно. Или по скоро и тримата.
Не й прави чест на дъщеря ти да определя защо Господ е дал или не деца на някого.

# 167
А колко често се чуваш с бившия по повод възпитанието на дъщеря ви?
Разбери ме правилно, най- вече уязвима в тази конфигурация е дъщеря ви. Новият ти мъж, за да ревнува от бившия, заради едното обаждане, на мен ми говори, че не държиш бившия в течение, и се налага пастрокът да се тревожи. А не, че ревнува. Правилно ли разчиташ знаците?

Дъщеря ти как приема приятелката на баща си?

# 168
Да поясня:
Общувам с бившия си съпруг и сегашната му приятелка. В това, смятам няма нищо лошо.
Това е проява на зрялост, защото детето е висш приоритет и за двамата.  Ревността смятам е неуместна.
Отделно не мисля, че ще я изтърва, защото с  нея сме на първо място най-добри приятелки и тя споделя с мен всичко.
Това, че не съм я шамарила не смятам, че ме прави лош родител.

Това мъжиът ти го внушава, че си лош родител, щом не я шамариш, ние ти  казваме точно обратното. Детето ти явно е зряло за възрастта си, щом разсъждава  върху тези въпроси.. Като изключим това, защо няма деца, разбира се.

Гледай да си запазиш отношенията с нея, тя ти е приоритет.

# 169
А колко често се чуваш с бившия по повод възпитанието на дъщеря ви?
Разбери ме правилно, най- вече уязвима в тази конфигурация е дъщеря ви. Новият ти мъж, за да ревнува от бившия, заради едното обаждане, на мен ми говори, че не държиш бившия в течение, и се налага пастрокът да се тревожи. А не, че ревнува. Правилно ли разчиташ знаците?
Само, ако има някакъв казус, или ми трябва декларация за да я изведа от страната, тъй като сме с режим споделени родителски права.
Обяснила съм и че това е избора на баща и и трябва да я уважава по същия начин, по който трябва да уважава съпруга ми.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 19:00 от Josi_89

# 170
А дъщеря ти какво казва за мъжа - одобрява ли го, харесва ли го, как я кара да се чувства, тя как вижда нещата за напред?
Вчера разговарях с нея и точните и думи бяха: Той има проблем с мен, защото не е родител и няма твоите инстинкти.  Ти ме разбираш и понякога ме оставяш да си счупя главата, за да си науча урока. И пак си до мен.  Но той не го разбира, защото няма деца.  И Господ не му дава, защото може би е преценил, че не заслужава.

"Ти ме разбираш и понякога ме оставяш да си чупя главата" - това е интересно за мен изказване. Бихте ли го пояснили?

Иначе за децата смятам като Абуто. Не бива да съдим кой и защо няма деца, най-малкото защото никой не притежава истината за това. Има недостойни хора, които имат деца и обратно.

# 171
Авторката никога няма да изгони красавецът, който е изгубил топ живот с 200 в бившето си село. Явно е бил толкова вървежен и готин, че сам работа не може да си намери и се натриса на жена с дете, да живее у тях.
Той изпуснал всичкото там "с 200", за да се грижи за вас... И как по-точно се грижи, като те оставя да му плащаш заемите? Като не помага в домакинството и като се репчи на дъщеря ти, а на теб се подиграва за външния ти вид? Чудна помощ.
Пълен нещастник, от където и да го погледнеш, но ти си си го харесала точно такъв, какъвто друга няма и да го погледне и понеже нямаш нито характер, нито самочувствие, ще си кукуваш с него форевър. Не се извинявам.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 19:07 от Tess d`Urberville

# 172
  • Washington,USA
Разкарай го. На оня свят ще гони заек с барабан. Простак!

# 173
Той сам ще се махне, малко му е останало.
Какви позитиви има толкова. На чуждо място, в чужда къща, с разбесняла се тийнка и майка- приятелка. Естествено е да се чувства в изолация, ненужен и безполезен.
Ще си отиде, където му е добре.
Момичето ще си хване пътя, бившият ще се сдобие с деца, а авторката да му мисли.
Знам, знам, на всеки ъгъл стои принц и я очаква

# 174
Остави човека да си тръгне.
Не сте лоши хора и двамата, но ще сте по-добре по отделно. Или по скоро и тримата.
Не й прави чест на дъщеря ти да определя защо Господ е дал или не деца на някого.

Абуто, дъщерята е просто тийнейджър know-it-all. Знаеш какви са, не е умишлена квалификация вероятно.
Ама и този не е стока, да плаши, че ще си тръгва. Истинските мъже не плащат гаргите - като кажат и правят. Simple Smile

# 175
Какви позитиви има толкова. На чуждо място, в чужда къща, с разбесняла се тийнка и майка- приятелка. Естествено е да се чувства в изолация, ненужен и безполезен.
Момичето ще си хване пътя, бившият ще се сдобие с деца, а авторката да му мисли.
Хаха и викаш като няма принц зад ъгъла, да стои с тъпака, дето й трови живота, щото винаги е по-добре зле придружена, отколкото сама?
Спокойно, тя и авторката е била в същото училище като теб и мисли по същия начин. Те тъпаците точно такива търсят и като ги намерят, почва гаврата.

# 176
Изчакай първо да си изплати кредита.
Не разбирам жени, за които най-висша ценност е да имат мъж…какъвто и да е.

# 177
Хаха и викаш като няма принц зад ъгъла, да стои с тъпака, дето й трови живота, щото винаги е по-добре зле придружена, отколкото сама?
Спокойно, тя и авторката е била в същото училище като теб и мисли по същия начин. Те тъпаците точно такива търсят и като ги намерят, почва гаврата.
Аха, агресията ти е неправилно насочена.
Мислех, че мразиш мъжете, а то, различно мнение във форума от общия хор.
Стига сте развеждали хората по форумите.
Аз ги развеждам в съдебните зали няколко десетилетия, та ми е ясно и как се чувства мъжът в историята.
Ще си тръгне, спокойно.
Никой мъж няма да търпи подобни заговори, ако е мъж, разбира се.
Муньо носи на всичко и остава до любимата жена. Преплува морета и прескача планини, ляга, за да го тъпчат, не се обажда, няма право на мнение, нали е " прибран".
Този мъж е в такова незавидно  положение заради авторката. Всичко си е имал. Сега, в чуждия град, се налагат протекции дори за работа. Напуснал е уредения си живот, за да му плаща авторката кредита. Дам, използвач и мръсник.
Бой през устата до кръв 😀

# 178
  • София
Аз не мога да приема, че съпругът, трябва да внушава на авторката, че е лоша майка,  защото е прекалено мека с дъщерята. Тинейджърският период е много деликатен и  не може да смачка самочувствието на една млада жена, защото него са го били до кръв. Съжалявам, но този човек е токсичен. Няма елементарна представа за човешко отношение. И, да, смятам, че с тинейджърите трябва много, много говорене и също някой път трябва да бъдат оставяни да си счупят главата. Постоянна доминация и 100%  контрол е лоша алтернатива, физическо насилие няма да коментирам. Това не е загриженост за дъщерята или за майката,  това е мания за контрол.
Честно казано си мисля, че този човек няма да си тръгне така лесно, ако е искал, да го е направил преди да стигне до тези грозни сцени и думи.
Не е лошо да му предложиш малко да си починете един от друг, той да си иде малко в неговия град и всеки да си помисли как иска да продължи. Дано да се съгласи... Подозирам, че или ще започне с нападки или ще започне да овърта.
Tays, ти може да ги развеждаш, но да не дава господ да живееш с такива хора в къщи, без мярка и уважение, особено пък към децата.   Да, може да не е лош човек по принцип, може да се научи на уважение към друго човешко същество, но няма да стане ако авторката му търпи скандалите.

# 179
tays, като си развеждала десетилетия, не си ли забелязала някаква връзка между мъже, претърпели насилие като малки, които оправдават това насилие, и последващите им агресивни и лабилни характери? Не си ли забелязала пряка връзка между липсата на перспектива, загубата на почва под краката на мъжа и неговата ескалираща агресия към семейството му? Не си ли забелязала и че колкото повече жената помага, плаща кредити, търпи, урежда работа, толкова повече мъжът я мрази, ненавижда, обвинява, изневерява й, тормози, посяга? Просто питам.

Общи условия

Активация на акаунт